https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Znane so podrobnosti poskusa umora

Ulica Arhitekta Novaka, 14.12.2021 ob 13:30  

Kriminalisti SKP PU Murska Sobota so v soboto ponoči obravnavali poskus storitve kaznivega dejanja umora v Ižakovcih v občini Beltinci.

Danes je vodja Oddelka za splošno kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije PU Murska Sobota, Robert Roudi, v izjavi za javnost povedal da je okrog polnoči iz sobote, 11. decembra 2021 na nedeljo, 12. decembra 2021 na Operativno komunikacijski center PU Murska Sobota poklical občan-oškodovanec in naznanil, da ga je v domači hiši na območju občine Beltinci, med spanjem z nožem napadel mladoletni sin.

Izven življenjske nevarnosti

Ob prihodu na kraj je policija prijela in odvzela prostost osumljencu. 45-letnemu oškodovancu pa je bila nudena prva pomoč, nakar je bil z reševalnim vozilom prepeljan v murskosoboško bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju. Ugotovljeno je bilo, da je bil oškodovanec večkrat zaboden. Točna stopnja poškodbe še ni opredeljena, je pa po izjavi zdravnika izven življenjske nevarnosti.

Enomesečni pripor

Osumljenec je bil včeraj popoldan priveden k preiskovalnemu sodniku zaradi kaznivega dejanja poskusa umora, ki je zanj odredil pripor. Osumljenec je mladoleten, star 16. let, zato je preiskovani sodnik zoper njega odredil enomesečni pripor. 

Motiv še ni znan

V izjavi vodja Oddelka za splošno kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije PU Murska Sobota, Robert Roudi, doda da mladoletnik po do sedaj znanih informacijah še ni bil pred kaznovan in tudi kazal drugih oblik nasilja. Glede motiva še ni znano, saj se osumljenec brani z molkom. Osumljenec pa naj bi imel že nož pri sebi od prej. Očeta pa je napadel v njegovi spalnici med spanjem. Po do sedaj zbranih obvestil in informacijah policijska uprava nima podatkov, da bi osumljenec to dejanje nakazoval že prej. Med napadom sta se osumljenec in oškodovanec ruvala, nakar je oškodovanec stekel s hiše in klical po naselju na pomoč. V hiši sta bila osumljenec in oškodovanec sama. Osumljenec pa živi na območju Policijske uprave Ljubljana in ima občasno stike tukaj z očetom. Na koncu je povedal, da konkretne številke glede porasta družinskega nasilja mladoletnih v tem času tega ne kažejo. Je pa porast nasilnih ravnanja nasploh, ne samo pri kaznivih dejanjih, tudi pri prekrških.

    Fotogalerija