https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Računsko sodišče občini Gornji Petrovci izreklo negativno mnenje

15.12.2021 ob 11:00  

Ob revidiranju pravilnosti poslovanja občine Gornji Petrovci v letu 2019 je računsko sodišče, od občine zahtevalo predložitev odzivnega poročila in izreklo negativno mnenje.

Po ugotovitvah računskega sodišča je bila na občini pomanjkljiva priprava posameznih proračunskih dokumentov, izplačila so presegla načrtovana sredstva na proračunskih postavkah, sistema spremljanja prevzetih obveznosti v breme proračunov prihodnjih let občina ni vzpostavila, prav tako ni zagotovila notranje revizije poslovanja za leto 2019.

Nepravilnosti so bile pri javnih naročilih, pri odhodkih, ko je na primer občina prevzela več obveznosti, kot je imela zagotovljenega denarja, in plačala dela, ki še niso bila izvedena, bila je tudi brez ustrezne gradbene dokumentacije in nadzora ter pri prodaji nepremičnega premoženja. Nepravilnosti so bile ugotovljene pri sofinanciranju programov športa, pri zadolževanju, šolskih prevozih učencev,  javnih razpisih v športu, kulturi in turizmu, pridobivanju podatkov o stanju zadolženosti pravnih oseb javnega sektorja na ravni občine ter na drugih področjih. Župan na primer ni pravočasno imenoval podžupana, tajnika ni imenoval, nepravilnosti je računsko sodišče ugotovilo tudi pri uporabi službenega vozila župana, plačilu glob za prometne prekrške s službenim vozilom in stroške uporabe občinskega minibusa za potrebe občinske uprave.

Računsko sodišče je zahtevalo, da občina v odzivnem poročilu izkaže popravljalne ukrepe za odpravo odkritih nepravilnosti, in podalo priporočila za izboljšanje poslovanja.

Župan Gornjih Petrovcev Franc Šlihthuber je pa je povedal, da bo primer komentiral, ko dobi končno poročilo."Potekal je razčiščevalni sestanek, vendar računsko sodišče sklepov oziroma dokončnega poročila še ni poslalo, ko ga bo, bomo videli, kakšno je, in takrat bom lahko dal izjavo," je pojasnil za STA Šlihthuber.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.12.2021 ob 14:29 gost

      Revež župan in njegovi ljudje!!!!! Od česa pa naj živijo!!?

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.12.2021 ob 20:27 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Aha,STRELJOT.RED BO.NIKOMUR SE NE BODO SMILILI,STRELJOT,ŽIVEL KOMUNIZEM,ŽIVELI MOJI SLOVENCI.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.12.2021 ob 20:31 gost

      Dokler lahko lahko. Računsko sodišče je brez zobi mucek.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.12.2021 ob 8:36 DFK gost

      Že 28 let poslovanja na mafijski način.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.12.2021 ob 13:14 Gost 1 gost

      Škoda za ljudi, le kaj dela občinski svet?

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.12.2021 ob 15:11 gost

      Vej pa ton nega svejta, vsi so nej za enga. Šlic de pa tak do smrti župon !

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.