https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Mura bo trenirala tudi v Bakovcih

Murska Sobota, 15.12.2021 ob 18:45  

Župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek, predsednica Krajevne skupnosti Bakovci Nives Cajnko, predsednik Nogometne šole Mura Robert Kuzmič in predsednik Športno nogometnega kluba Bakovci Miran Polanec so danes podpisali pogodbo o uporabi športnih objektov na Športno-rekreacijskem centru Bakovci.


"Objekte Športno-rekreacijskega centra Bakovci z nogometnim igriščem in športnim objektom z garderobami in tribuno, ki so v lasti Mestne občine Murska Sobota in Krajevne skupnosti Bakovci bodo odslej za izvajanje treningov in tekem poleg ŠNK Bakovci brezplačno uporabljali tudi člani NŠ Mura.

Ob podpisu pogodbe je župan Jevšek izrazil zadovoljstvo, da lahko v občini zagotovimo ustrezne površine za vadbo tako prve ekipe Mure kot tudi domačega nogometnega kluba. Povedal je, da si na občini prizadevamo za razvoj nove športne infrastrukture na Fazaneriji, vendar moramo do sprejetja novega prostorskega načrta, izkoristiti športno infrastrukturo, ki je na razpolago.

Predsedniku NŠ Mura je čestital za dosežene uspehe in izjemen prispevek na področju športa v občini ter zagotovil podporo klubu tudi v prihodnje.

Foto: MOMS

Predsednica KS Bakovci Nives Cajnko je pozdravila pobudo NŠ Mura, saj je bil ŠRC Bakovci doslej neizkoriščen in da se v Bakovcih trudijo za razvoja športa.

Predsednik NŠ Mura Robert Kuzmič je povedal, da bo Mura dobila dodatno od prepotrebnih igrišč za nadaljnji razvoj in kakovostno vadbo. Prednost ŠRC Bakovci je v tem, da je v občini in ima poleg igrišča tudi ostalo dobro infrastrukturo. NŠ Mura sicer koristi tudi igrišča ostalih pomurskih nogometnih klubov (Renkovci, Rakičan, Gančani, Radenci, Pušča), kjer lahko igralci trenirajo na naravni travi zaradi kakovosti treninga in varnosti. Kuzmič se je zahvalil za sodelovanje in podporo pri doseganju ciljev, ki so si jih v klubu zastavili.

Predsednik ŠNK Bakovci Miran Polanec pa je izrazil zadovoljstvo, da se bo na ŠRC Bakovcih odslej več dogajalo in bodo na tribune pritegnili več gledalcev – četudi bodo to samo treningi članske ekipe," so zapisali na spletni strani murskosoboške občine.

* Naslovna fotografija: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.