https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Kapelico v rakičanskem parku krasijo jaslice in okrašena jelka

Rakičan, 16.12.2021 ob 6:05  

Čudovito obnovljeno kapelico v rakičanskem parku krasijo jaslice z okrašeno jelko.

V RIS Dvorcu Rakičan so se odločili, da v prazničnem času obiskovalcem brezplačno ponudijo na ogled prenovljeno kapelico, katero krasijo jaslice z okrašeno jelko.

Jaslice je izdelal Rudolf Kerec iz Murske Sobote. Za izdelavo jaslic, razen figur, je potreboval dva meseca. »Figure so kupljene. Imam pa v načrtu, da se prihodnje leto lotim tudi izdelave figur," pove Kerec, ki si je vso postavitev zamisli v glavi in pri tem ni bilo potrebno idej preliti na list papirja.

Veliko materiala je poiskal kar v gozdu. Sama postavitev jaslic pa mu je vzela približno dvajset ur. Za izdelavo jaslic je po njegovih besedah najbolj važna volja. "Če ni volje, potem nima smisla, da se lotiš izdelave," zaključi Kerec, ki jaslice izdeluje že osemnajst let.

Na ogled do 7. januarja 

Obiskovalci si lahko obnovljeno kapelico z jaslicami in okrašeno jelko ogledajo od danes, 16. decembra, naprej in vse do 7. januarja 2022, med 10. in 18. uro.

Obnovljena kapelica

Lastnica rakičanskega dvorca grofična Georgina Batthany je dala kapelico v grajskem parku zgraditi leta 1880.

Kapelico, ki je bila v rakičanskem parku že zelo dotrajana, je letos obnovil RIS Dvorec Rakičan in to v okviru projekta "Živa dediščina," odobrenim v okviru programa LAS iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, ob finančni podpori Mestne občine Murska Sobota in v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Rakičan.

Z obnovitvijo kapele so poskrbeli za ohranitev kulturne dediščine in hkrati vzpostavili novo turistično zanimivost, ki bo privabljala domače in tuje obiskovalce.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.