https://www.btc-city.com/sl/murska-sobota/vsi-ponudniki/ponudnik/city-murska-sobota/telemach
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Smučarske radosti le ob o izpolnjevanju določenih pogojev

20.12.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 sta sodelovala Patricija Furlan Fon, glavna inšpektorica inšpektorata za infrastrukturo in višji policijski svetnik na Generalni policijski upravi Tomaž Pečjak.


Glavna inšpektorica inšpektorata za infrastrukturo Patricija Furlan Fon pove, je bila na pobudo IRSI v začetku prejšnjega tedna s strani policije sklicana koordinacija nadzornih organov, na katerem je bil sprejet dogovor o usklajenem nadzoru smučišč zlasti med vikendi. V zadnjem vikendu je bilo odprtih 16 smučišč, na katerih je delovalo 83 od 109 žičniških naprav. Na teh smučiščih so nadzorni organi v zadnjem tednu in preko vikenda opravili skupno 26 nadzorov, v katerih je bilo v 9 primerih izrečeno upravno opozorilo. V večini primerov je šlo za ugotovitev, da v vrsti pred blagajno ni bila zagotovljena predpisana medosebna razdalja 1,5 m. V vseh navedenih primerih je bila nepravilnost po opozorilu inšpektorjev odpravljena.

Uporaba žičniških naprav in njim pripadajočih smučarskih prog

Obiskovalce smučišč obveščajo, da je uporaba žičniških naprav in njim pripadajočih smučarskih prog dovoljena le osebam, ki upravljavcu žičniških naprav ob nakupu vozovnice ali na smučišču predložijo dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT in osebni dokument.

Uporaba zaščitne maske, ki je kirurška maska ali maska tipa FFP2

V žičniških napravah za prevoz oseb v zaprtih kabinah in na odprtih žičniških napravah (sedežnice in vlečnice), kjer sta oba oziroma so vsi sedeži zasedeni, je za uporabnike obvezna uporaba zaščitne maske, ki je kirurška maska ali maska tipa FFP2. Da bi smučarske zimske radosti vsi uživali čimbolj nemoteno in varno, ravnajmo odgovorno. Spoštujmo predpisane zaščitne ukrepe in  PCT pogoj ter omogočimo hiter nadzor upravljalcem žičniških naprav in drugim nadzornikom.

Tomaž Pečjak, višji policijski svetnik na Generalni policijski upravi pove, da so od sobote, 11. decembra do petka, 17. decembra, policisti ob opravljanju rednih nalog iz njihove pristojnosti opravili nadzore na 10.081 krajih glede izvajanja določb vladnih odlokov. Izrekli so 87 opozoril po Zakonu o nalogah in pooblastilih policije, izdali 15 plačilnih nalogov, v treh 3 kršitvah pa so odstopili predlog pristojnemu inšpekcijskemu organu, ker je šlo za kršitev izven naše pristojnosti. Na mejnih prehodih so obravnavali 3 primere izkazovanja s ponarejenimi potrdili o cepljenju, kjer je podan sum storitve kaznivega dejanja ponarejanja listin po 3. odstavku 251. člena Kazenskega zakonika. V notranjosti države pa so policisti v 5 primerih obravnavali izkazovanje s ponarejenimi potrdilom o cepljenju ali potrdilom o testiranju, v 2 primerih pa obravnavajo sum kaznivega dejanja samovolje po členu 310. Kazenskega zakonika.

140 izjav o napotitvi v karanteno na domu

V času od sobote, 11. decembra do petka, 17. decembra je policija na mejnih prehodih vročila 140 izjav o napotitvi v karanteno na domu. Od tega smo vročili 131 izjav o napotitvi v karanteno na domu za polnoletne in 9 za mladoletne osebe. Glede na države prihoda je bilo največ napotitev v karanteno na domu izročeno za osebe, ki so pripotovale iz Bosne in Hercegovine 77, Hrvaške 31, Srbije 15, Kosova 11 in Albanije 3 osebe. 

Pred potovanjem se predhodno informirajte o trenutnih pogojih vstopa v državo  

"Svetujemo vsem, ki se boste v teh dneh odločili za potovanje, da se pred tem predhodno informirate o trenutnih pogojih vstopa v državo kamor potujete in si pravočasno priskrbite vsa potrebna dokazila. Ravno v teh časih številne države spreminjajo pogoje za vstop v državo zaradi širjenja novega seva virusa (Omikron). Glede na razvoj dogodkov obstaja verjetnost, da se bodo ob vrnitvi pogoji za prihod v državo spremenili. Zato je dobro, da so vsi, ki potujejo v teh časih na to tudi pripravljeni oziroma lahko računajo na morebitna dodatna testiranja ali karanteno na domui," doda Pečjak.

Uporaba pirotehnike v prazničnih dneh

Doda pa še, da v imenu policije prosi vse, da v prazničnih dneh ne uporabljajo pirotehniko in z osebnim zgledom prispevajo k lastni varnosti in varnosti vseh okoli nas. Manj poškodb pomeni tudi manjšo obremenitev za slovenski zdravstveni sistem, ki je v tem času že tako polno obremenjen z reševanjem epidemije #COVID19. Enako velja tudi za varnost v cestnem prometu. Policija bo tudi v tem tednu na območju celotne države izvajala poostrene nadzore prometa, predvsem s področja vožnje pod vplivom alkohola. Pri tem pa bomo preverjali tudi spoštovanje sprejetih odlokov za preprečevanja širjenja nalezljivih bolezn

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.12.2021 ob 14:01 gost

      Smučanje je dovoljeno ker tja hodijo samo vsi keri si to lahko privošcijo. Najbolj pa so to vlada, stroka, zdravniki, učitelji, in vsa javna uprava. Vse te pizdeke pa plačujejo davkoplačevalci keri si niti kuhancka ne morejo privoščiti.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.12.2021 ob 14:25 123 gost

        Nadzor opravljajo policisti ki imajo samo tečaj opravljen iz te stroke ker za drugo delo niso sposobni

        3 4 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.12.2021 ob 14:29 gost

      Meni pa je pticica na veji zaupala, da si je danes Df, ko je prejel Jansevo pismo, si ga dal ponosno uokvirit. Tipicen Jansev pedercek.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.12.2021 ob 15:54 gost

      Vsaj nekaj!!!!!!!!!!!!! Kaj pa ima leva stran za okviriti???NIČ!!!!!!!! nega pameti !!!!!!!!!

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.12.2021 ob 20:01 gost

      Ges San si pa pisomom kero je baje poslal božiček,,,, grinč,,, Januš grozni,,, zbrisal,,, RIT,,,,.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.12.2021 ob 6:56 gost

      Te pa spet NOS RDEČI.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.