https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Jože Hirnök prejel visoko državno nagrado »Za narodnosti«

22.12.2021 ob 13:00  

Dolgoletni predsednik, sedanji podpredsednik Zveze Slovencev na Madžarskem Jože Hirnök je prejel državno nagrado »Za narodnosti«.

Prvega predsednika Zveze Slovencev na Madžarskem Jožeta Hirnöka je za nagrado predlagala Zveza Slovencev na Madžarskem za njegove izjemne dosežke na področju ohranjanja slovenske manjšine ter pomemben prispevek in delovanje na vsem področju življenja Slovencev na Madžarskem.

Slavnostna podelitev je potekala v Bolgarskem kulturnem centru v Budimpešti, nagrade pa je izročil podpredsednik vlade Zsolt Semjén. Slovesnosti so se udeležili tudi predsednica ZSM Andrea Kovacs, predsednik DSS Karel Holec in zagovornica Slovencev Erika Köleš Kiss.

Vir in foto: Zveza Slovencev na Madžarskem

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.12.2021 ob 13:59 kilonja gost

      Čestitke . Sama SLovenija bi morala narediti več za Porabske Slovence, ukiniti azil za ilegalne migrantske morilce in nameniti denar za slovenski manjšino v Porabju.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.12.2021 ob 15:32 gost gost

      Absoltno več bi morala Slo. narediti za porabske Slovence, kot je naredila do zdaj. In to je treba enkrat na glas in konkretno povedati. Namesto, da dajejo denar oz z njim že prav posiljujejo manjšino v Prekm. bi ga morali nameniti za Slovece tam čez. Sicer pa, dokler bo glavni za vse pokvarjeni JJ bo tako, tu so druge štrene in denar od tam, ki vse narekujejo. Samo, da se JJu ne bo izšlo in to se bo videlo kmalu. Sicer pa čestitke dobitniku.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.12.2021 ob 15:37 V Porabju gost

      Pred časom sem se veliko pogovarjala s Porabci. Malo se jih ima za Slovence, oni so svoji. Pa jih tSo kar siromašni in postarani. Nekako mi ni biko jasno, kaj si sploh želijo. Ljubljana pa jim je veliko bolj oddaljena od vsega.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.12.2021 ob 17:52 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Original je,Slovenija se naj sramuje,zanj ni naredila nič,penzijo slovensko naj dobi,Vougri naši iredentistični pa pune riti vsega....Mater van sluvenskust,mater vam jebem kočijaško,mater vam jebem SDS Orbanovsko izdajalsko,ŽIVEL KNOJ,ŽIVEL MATIJA MAČEK,ŽIVELA OZNA,ŽIVEL SVOBODEN SOCIALNOKOMUNISTIČEN NAROD.VIVA KOMUNIZMO.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.