https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V okviru dobrodelne akcije zbirajo finančna sredstva za dolgotrajno bolne otroke

26.12.2021 ob 6:05  

Dobrodelni koncert "Objem srca" je letos zaradi epidemioloških razmer organiziran na daljavo in v treh delih. 

Dobrodelni koncert OBJEM SRCA z bazarjem je bil v Črenšovcih prvič izveden leta 2017 v sodelovanju Kulturno-turističnega društva Črenšovci, Občine Črenšovci in Rotary kluba Martjanci. Leta 2018 je z namenom, da bi ogled prireditve in s tem dobrodelnost omogočili širšemu krogu ljudi, je k sodelovanju pristopila še Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci, da bi v predprazničnem decembrskem času spodbujali solidarnost in medsebojno pomoč, zbrana sredstva pa namenili pomoči potrebnim. Lansko leto zaradi pandemije koncert ni bil izveden, letos pa z željo in na način, ki omogoča varovanje zdravja vseh, ponovno, na virtualni način. Zbrana finančna sredstva bodo letos namenjena 4 dolgotrajno bolnim otrokom in njihovim družinam za dodatna zdravljenja in terapije, ki lajšajo in izboljšujejo njihovo zdravstveno stanje.

Objem srca letos zaradi epidemioloških razmer organiziran na daljavo in v treh delih. V uvodnem videoposnetku, ki je bil javnosti predstavljen v sredo, 1. decembra 2021, so o dobrodelnosti in namenu dogodka spregovorili predstavniki organizatorjev.

Koncertni del Objema srca, v katerem so se s pesmijo predstavili domači glasbeniki, je bil predstavljen v petek, 10. decembra 2021.

Objem srca so organizatorji nameravali že zaključiti in zbrana finančna sredstva izbranim družinam predati še pred prazniki. Vendar je odziv na virtualen način zbiranja sredstev bistveno slabši, kot če bi prireditev izvedli v živo, zato organizatorji akcijo podaljšujejo do konca leta, da bi k sodelovanju pridobili še koga, predvsem tiste, ki ste v preteklosti že bili dobrodelni.

Z naslednjimi besedami vas nagovarjajo organizatorji:

"V samo akcijo smo vložili veliko truda in dela predvsem in izključno z željo, da bi otroci in družine, ki bodo nepričakovano deležni naše finančne pomoči, to dejansko tudi občutili. Zato Vas prijazno vabimo in prosimo, da nas po svojih zmožnostih pri naših prizadevanjih podprete.

V dobrodelni akciji OBJEM SRCA 2021 lahko sodelujete do 31. decembra s pomočjo poslanega SMS sporočila na 1919 s ključno besedo OBJEMSRCA1, OBJEMSRCA5 ali OBJEMSRCA10 ali z nakazilom na tekoči račun IBAN SI56 0400 1004 7456 851 NOVA KBM d.d. (s sklicem oz. namenom nakazila OBJEM 2021). V okviru dobrodelne akcije je omogočen tudi nakup umetniških del ljubiteljskih slikarjev, ki so v lasti Kulturno-turističnega društva Črenšovci. Katalog umetniških del je objavljen na povezavi.

Tretji del dobrodelnega OBJEMA SRCA, v katerem so zbrane dobre želje in misli sodelujočih in nastopajočih, bomo skupaj z zneskom sredstev, ki jih bomo zbrali, objavili po novem letu.

Želimo si, da bi ne oziraje se na nepredvidljive okoliščine vsakdana ohranili in okrepili občutek za solidarnost in dobrodelnost, zato Vas prijazno vabimo, da naš projekt po svojih zmožnostih podprete. Želimo si, da bi znali in zmogli biti dobrodelni v svoji majhnosti in anonimnosti, saj le takšna pomoč v resnici največ šteje …

Že vnaprej se Vam v imenu dolgotrajno bolnih otrok, ki jim bo naša tiha pomoč olajšala njihove vsakodnevne izzive in okrepila njihov pogum, iskreno zahvaljujemo in Vam želimo vse dobro.

Ob prihajajočih božično-novoletnih praznikih Vam želimo Vam obilo zdravja, miru, osebnega zadovoljstva in uspehov pri takšnih in drugačnih izzivih, ki nam jih na pot pošilja nepredvidljiv čas. Naj Vas v slehernem dnevu prihajajočega leta navdaja optimizem, srčna povezanost z najdražjimi in vera v dobro."

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.