https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Plezajoči Božiček otrokom pričaral praznično vzdušje

Splošna bolnišnica Murska Sobota, 23.12.2021 ob 13:10  

V Splošni bolnišnici Murska Sobota so tudi letos pričarali praznično razpoloženje decembrskih dni za paciente in zaposlene.

Danes je za otroško veselje poskrbel plezajoči Božiček. Praznične dni mnogi zaradi bolezni ali poškodb preživijo v bolnišnici. Zaradi epidemičnih razmer obiski v bolnišnici niso dovoljeni, zato je še toliko pomembneje, da utrip praznikov pacienti čutijo, kolikor to dopuščajo okoliščine. Da bi jim polepšali in olajšali ta čas, so v ponedeljek praznični duh s petjem božičnih pesmi pričarali dijaki Srednje zdravstvene šole Murska Sobota pod mentorstvom profesorja Edvarda Jakšiča, ki so svojo srčnost pokazali v številčno najobsežnejši udeležbi doslej.

Danes je najmlajše paciente obiskal Božiček, ki je priplezal po dimniku in razveselil otroke na Otroškem oddelku, njegov prihod so pričakali tudi otroci iz enote Veverička, vrtca Murska Sobota. Otroci so mu zapeli pesmico. Božiček pa jim je predal darila. Nato se je Božiček zahvalil v imenu vseh, osebju Splošne bolnišnice Murska Sobota, da tako lepo skrbijo za vse ljudi ter dodal, da ga je njegova pot zanesla tudi v Rakičan. Včeraj je bil v vrtcu in videl, da je tukaj v bolnišnici, tudi nekaj otrok in tako mu ni pustilo srce, da se ne bi oglasil. 

Poudaril je, da so tukaj vitezi našega čas, ki se borijo za naše zdravje, za naše otroke. Nato pa dodal, da se ne more več obirati, saj mora nujno obiskati otroke v bolnišnici, da jim da malo volje in veselja v teh prazničnih dneh. Saj jih pozdravljajo njegovi prijatelji iz njegove dežele, to so palčki pa medvedki, srnice pa škratki. In komaj čaka, da otrokom preda vesele pozdrave. Vsem skupaj je nato zaželel vesele božične praznike in srečno novo leto. Nato pa odšel obiskat petnajst mladih borcev, da jih obdari z vzglavniki.

Jutri bo otroke na Otroškem oddelku obiskal še Božiček iz krajevne organizacije Rdečega križa Stara Nova vas. Na sam božič bodo za božični utrip poskrbeli pevci iz Bratoncev in okoliških vasi, ki bodo peli božične pesmi pred bolnišničnimi zgradbami. V sredo, 29. decembra, bo praznični december zaokrožil kvintet Aeternum.

Z organiziranimi dogodki v murskosoboški bolnišnici želijo, da tudi pacienti začutijo praznično razpoloženje.  

Na ta način pacientom lajšajo in krajšajo dni, ki jih preživijo v bolnišnici, ter dajejo upanje in novih moči. Vse prebivalce Pomurja pa še naprej pozivajo, da ravnajo odgovorno, upoštevajo vse preventivne ukrepe ter se cepijo proti covidu-19, da bomo vsi skupaj v novem letu lahko čim prej pozabili na težke čase zaradi epidemije.

Več fotografij v spodnji galeriji … 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.12.2021 ob 19:07 gost

      To sigurno ni bil debeli,,,, Krek,,, keri na ta dimnik nikak nebi gor priškrabal.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.02.2022 ob 14:32 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.