https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

VIDEO: Božična poslanica murskosoboškega škofa Štumpfa

24.12.2021 ob 18:00  

Na božični večer objavljamo poslanico murskosoboškega škofa msgr. dr. Petra Štumpfa. Poslanici lahko v celoti prisluhnete tudi v videu. 

Dete v jaslicah je naš rešitelj

"Prava luč, ki razsvetljuje vsakega človeka, ki pride na svet, naš Gospod Jezus Kristus, si je iz Device Marije privzel telo in postal naš spremljevalec k Očetu v nebesih. On je Beseda, ki ga Cerkev oznanja, da bi na tej poti po njej vsi imeli življenje v obilju.

Dete v jaslicah je Rešitelj, ki prežene sleherno temo nevednosti in hudobije in nam prižiga upanje. Zaradi njegovega usmiljenja smo vsi vredni, da živimo: rojeni in še nerojeni, zdravi in bolni, mogočni in šibki, pogumni in plahi, verni in neverni, pa tudi miroljubni in nemirni.

Usmiljenje Deteta v jaslicah odpravlja razlike med nami in nas napolnjuje s spoznanjem o Bogu. To nas nagiba k spremembam – ne v grožnjah in nasilju, temveč v pravičnosti in ljubezni drug do drugega.

Božič nas zato ne more prepustiti temi nevednosti o tem, kdo smo in kam gremo. Smo bratje in sestre v Kristusu in zato sinovi in hčere življenje ljubečega Boga, ki nam je namenil neskončnost bivanja pri sebi.

Vsem prebivalcem Slovenije; zamejcem in tistim, ki živite v tujini; bratom in sestram v Evangeličanski in Pravoslavni cerkvi in tudi pripadnikom drugih ver; še posebno pa bolnim in trpečim, brezdomcem in brezpravnim, prestrašenim in jokajočim izrekamo škofje svojo sočutno bližino in v molitvi na vas kličemo Božjo pomoč. Naj vam bodo blagoslovljeni in tolažilni božični prazniki. V novem letu želimo več medsebojne povezanosti in želje, da bi iskali to, kar nas povezuje in nam prinaša skupno dobro!

Škofova božična poslanica v madžarščini - A jászolban fekvő kisded a Megváltónk

Dr. Peter Štumpf SDB, soboški škof 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.12.2021 ob 19:51 gost

      Blagoslovljeno, vse dobro tudi Vam gos. Škof

      20 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.12.2021 ob 8:32 gost

      Ko blagoslov vsej stroki in vladi lažnivi, kradljivi še posebej novi Sloveniji kera se sklicuje na krščanske vrednote o kerih pa nimajo pojma. Ker ce bi vedeli kaj so krščanske vrednote nebi v parlamentu podpirali ministrov keri kradejo, lažejo, kadrujejo nezakonito, vse to tudi priznajo in krščanska stranka jih vseeno podpira.

      15 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.12.2021 ob 13:02 gost

      V stranki nova Slovenija je samo ena kera ve kaj so krščanske vrednote in to je gospa Ljudmila Novak kera pa ni hlapec in satelit,,,, januša groznuga,,, kot je cela preostala nova Slovenija.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.12.2021 ob 18:09 TeleZabito gost

      Če nimaš kaj pametnega za povedat bodi raje tiho

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.02.2022 ob 16:00 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.