https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Razgrnjen je osnutek prostorskega načrta za prenosni plinovod Lendava - Ljutomer

29.12.2021 ob 6:05  

V pomurskih občinah Lendava, Ljutomer, Črenšovci, Velika Polana in Razkrižje je od 23. decembra do 31. januarja 2022 razgrnjen osnutek državnega prostorskega načrta za prenosni plinovod R15/1 Lendava - Ljutomer. V občinah, v katerih bo postavljen plinovod, bodo potekale tudi javne obravnave.

Namen javne razgrnitve osnutka državnega prostorskega načrta (DPN), poročila o vplivih na okolje, osnutka okoljevarstvenega soglasja in strokovnih podlag je seznanitev javnosti z načrtovanimi prostorskimi ureditvami. Javna razgrnitev bo potekala v decembru 2021 in januarju 2022 na spletnem portalu gov.si, v prostorih Ministrstva za okolje in prostor, Direktorata za prostor in v prostorih Občin Lendava, Velika Polana, Črenšovci, Razkrižje in Ljutomer. 

Cilj prenosnega plinovoda R15/1 Lendava - Ljutomer je povezati slovenski in madžarski plinovodni sistem. V okviru projekta nameravajo poleg gradnje prenosnega plinovoda razširiti obstoječo merilno regulacijsko postajo Ljutomer, zgradili bodo tudi sekcijsko zaporno postajo. Načrtovan je tudi sistem katodne zaščite in ureditev pripadajoče prometne in elektroenergetske infrastrukture.

Prenosni plinovod je del omrežja zemeljskega plina, pretežno se nahaja pod površino zemlje, razen na območjih plinovodnih objektov, to sta merilna regulacijska in sekcijska zaporna postaja. Načrtovana je trasa plinovoda v dolžini približno 21 kilometrov, ki bo potekala vzporedno s plinovodom M9, in sicer od priključnega odseka Lendava na zahodni strani avtoceste, proti Gornjemu Lakošu in potem severno od naselij Gaberje, Kapca, Hotiza, Dolnja Bistrica, Razkrižje in Pristava do Ljutomera.

Foto: gov.si.

V okviru javne razgrnitve osnutka državnega prostorskega načrta bodo potekale tudi javne obravnave po občinah, skozi katere bo tekla trasa plinovoda. Te bodo 13. januarja za občine Ljutomer, Črenšovci in Razkrižje ter 18. januarja za občini Lendava in Velika Polana. Javnost lahko do konca javne razgrnitve, to je do 31. januarja 2022, poda svoje mnenje in predloge. To lahko storijo v občinah, kjer je gradivo javno razgrnjeno.

Pripombe lahko pošljejo tudi na ministrstvo za okolje in prostor oz. tiste, ki se nanašajo na gradivo v zvezi s postopkom presoje vplivov na okolje, na Agencijo RS za okolje.

Foto: Pixabay.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.12.2021 ob 9:36 gost

      Ene občine bodo spet mahnule ker so prodale za drobiž svoje okolje.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.12.2021 ob 17:26 Gost gost

      Kakše vplive pa ma 5m zakopana cev v zemlo. Mater ste eni glupaste narod. Te se pa janši čudimo...

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.12.2021 ob 17:46 gost

      Včasih je treba gledat prenose iz DZ pa vidiš povsem nore in odštekane poslance sukićevo ,tomićko modendorfeja nemca ,divjak mirnikovo ,kociprovo itd itd.Obnašanje na nuli.Obtoževanje nekoga z fašisti.Ali lahko gre še nižje ???????????????????????? Mislim da ne.g.Zorčić pa to mirno dopušča in se ne odziva na tako obnašanje.SRAMOTA.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.02.2022 ob 14:35 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.