https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Izgradnja krožišča v centru mesta

Gornja Radgona, 21.12.2021 ob 14:00  

V mesecu januarju naslednjega leta je predviden pričetek gradbenih del za ureditev novega krožišča v centru mesta Gronja Radgona, med Partizansko cesto in Panonsko ulico. Z izgradnjo krožišča se bo bistveno spremenil režim prometa skozi mesto in tudi v samem centru mesta. 

Med 10. in 15. januarjem 2022 je predviden začetek gradbenih del za ureditev novega krožišča v centru mesta Gornja Radgona, med Partizansko cesto in Panonsko ulico. Datum začetka gradbenih del je bil časovno prilagojen izvedbi obnovitvenih del na vozišču ulice Cesta na stadion, po kateri bo zraven še drugih mestnih ulic v eni od faz ureditve krožišča potekal tudi obvoz za vsa vozila. Z izgradnjo krožišča se bo bistveno spremenil režim prometa skozi mesto Gornja Radgona in tudi v samem centru mesta, so sporočili iz občine.

V sklopu izvedbe gradbenih del se bo uredila in prilagodila vsa podzemna javna in druga infrastruktura, to je vodovodno in kanalizacijsko omrežje, elektro omrežje in vsi telekomunikacijski vodi. Na novo bo v območju krožišča izvedena tudi javna razsvetljava in preplastitev asfaltiranega parkirišča pred avtobusno postajo, iz krožišča pa bodo urejeni tudi novi dovozi k večstanovanjski stavbi Partizanska 20-24 in k poslovno-stanovanjski stavbi Panonska 2 na drugi strani krožišča. Izvajalec del je gradbeno podjetje GMW d.o.o. iz Turjancev, predvideni rok dokončanja vseh gradbenih del pa je do sredine meseca avgusta 2022.

V sredinskem polju krožišča je predvidena tudi postavitev dekorativne skulpture z nazivom »GORNJA RADGONA, MESTO SEJMOV IN PENINE – 4 ELEMENTI«, za katero je idejno zasnovo izdelala arhitektka Mariapia Tessarolo iz projektivnega podjetja PROGRIN d.o.o. iz Radencev. Sama dekorativna skulptura je zasnovana na izhodiščni ideji v čast vina in sejmov. Oblika skulpture spominja na metaforo mesta in je lahko prepoznavna s predvideno uporabo različnih materialov. Končna oblika je tako rekoč kombinacija različnih elementov, ki so si med seboj zelo različni, toda brez dvoma dosegajo čudovitost skupnega scenskega učinka. Rdečo nit celotne skulpture predstavljajo tako 4 ELEMENTI, in sicer »Svetla baza« kot temelj skulpture, nato »Črni krog« in »Zlati snop« ter kot zaključek še »Zlati list«, so še zapisali.

V času same izvedbe krožišča bo obvoz za vsa vozila potekal v več različnih fazah izvajanja gradbenih del, in sicer mimo Muzeja Špital po Maistrovem trgu in Panonski ulici, v eni izmed faz izvedbe pa tudi po Mladinski ulici in Cesti na stadion, za kar bo pravočasno postavljena tudi vsa predpisana prometna signalizacija.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.