https://www.btc-city.com/sl/murska-sobota/vsi-ponudniki/ponudnik/city-murska-sobota/telemach
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Sprejet je nov interventni zakon za blažitev posledic covida-19

27.12.2021  

Državni zbor je danes sprejel nov protikoronski zakon z dodatnimi ukrepi za omilitev posledic epidemije covida-19. Finančne posledice so ocenjene na 280 milijonov evrov. Duhove buri predvsem zvišanje zgornje meje uvrščanja zdravnikov v plačne razrede.


Vlada predlaga, da novega interventnega zakona, ki ga je danes sprejel državni zbor, tako kot predhodnih zakonov za pomoč gospodarstvu in državljanom ob epidemiji ni mogoče izpodbijati na referendumu.

Novost je povračilo škode za primere zdravstvenih zapletov pri cepljenju ali uporabi zdravila proti covidu-19

Neizrabljeni lanski dopust bo mogoče koristiti do 1. aprila 2022, tistega za leto 2021 pa do konca prihodnjega leta. Turistični boni iz lanskega junija bodo veljavni do konca junija 2022, do takrat bo država tudi še izplačevala po 500 evrov za vsakega novorojenega otroka.

 

"Na področju varovanja zdravja se med drugim podaljšujejo možnost prerazporejanja zdravstvenega kadra, financiranje telemedicinske obravnave ter možnost koriščenja treh dni odsotnosti zaradi bolezni brez potrdila osebnega zdravnika. 

Na področju gospodarstva se do konca leta 2022 podaljšuje tudi veljavnost interventnega zakona za odpravo ovir pri izvedbi pomembnih investicij za zagon gospodarstva po epidemiji. Zakon določa prednostno obravnavo pri pristojnih organih za investicije s seznama, na katerega je vlada najprej uvrstila 349 projektov in ga nato še razširila.

Stroški hitrih testov se bodo delodajalcem krili iz proračuna, in sicer za čas od 8. novembra do konca januarja 2022 v višini 92,50 evra na delavca, ki se mora samotestirati.

Novost je tudi dodatek za pripadnike sil za zaščito in reševanje ter za dijake in študente, ki pomagajo pri oskrbi bolnikov v zdravstvenih ali socialno-varstvenih ustanovah za čas od 11. novembra do konca junija 2022. Za nazaj, in sicer za delo v času razglašene epidemije, bodo dodatek prejeli tudi poklicni gasilci," poroča STA.

Solidarnostni dodatek

Upokojenci s pokojninami do 732 evrov bodo dodatek prejeli v treh različnih višinah - 130 evrov, 230 evrov ter 300 evrov. Izplačan bo do konca januarja 2022.

Kmetje, ki so dopolnili 65 let starosti in imajo manj kot 591,20 evra mesečnih prihodkov, bodo prav tako do konca januarja prejeli 150 evrov. Dva meseca pozneje bodo dodatek v enaki višini prejeli še invalidi in vojni veterani.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.12.2021 ob 20:33 odpisani gost

      Ko se v parlamentu oglasi Jožef Horvat vedno znova bolj in bolj zamrzim politiko. Veseli me pa to, da ga po 24.4.2022 ne bo več v parlamentu. Nisem levičar, vseeno pa si želim spremembo oblasti v Sloveniji. Golob prihaja po zraku in zemlji.

      16 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.12.2021 ob 21:20 kilonja gost

        hahaha...še včeraj ni nihče slišal za Goloba, zdaj pa že levaki cvilijo za novim obrazom, hehehe..vedno ista zgodba, sploh ne vedo koga volijo ( Cmero, Šarac, zdaj Golob ), samo da je omenjeni proti Janši .Puhoglavi levaki .

        12 12 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.12.2021 ob 11:07 gost

        Kak smo si različni, jaz ga pa najraje poslušam, ker govori glasno in jasno in je eden redkih politikov, ki ima kulturo dialoga, še več takih bi si zaželeli.

        2 6 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.12.2021 ob 21:09 gost

      Tvoj golob naj pojasni kdaj bo vrnil PREVEČ izplačane DOHODKE.

      13 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.12.2021 ob 21:21 kilonja gost

        Pa še elektriko nam je lepo elegantno podražil, tako da nam je vsilil dnevni - nočni tok .

        5 11 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.12.2021 ob 8:00 Francek gost

        Da do pa tvoji poslanci, pa doktori štein Janoš tala telko penez za nič dela pojasnili preveč izplačne dohotke! Ja pa ka brata Rajka Janšo ne pozabimo? Boš še za to bital svojeg velikog vodjo?

        6 3 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.12.2021 ob 21:18 gost

      Golob je veliki pprazen Nic

      12 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.12.2021 ob 21:20 gost

      Če je bil pri SAB te sigurno ne VELJA NIČ.

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.12.2021 ob 21:26 Karel K. gost

      Kulovci so spet pobegnili iz dvorane in so na ta način izgubili volitve 24.4.2022, saj jih upokojenci ne bodo volili, kakor tudi ne zdravniki in drugi intelektualci, pa tudi kmetje ne. Ali jih boli, ko izgubljajo pozicije. Vse to je dobro, vendar Janša nosi odgovornost za to, da se to ni zgodilo leta 1990. Če bi se, bi danes Slovenija bila demokraitčna, spoštovana, pravna in urejena država. Ti Kučanovi Kulovci pa so jo pahnili v kaos v greznico, na žalost pa so jim pri tem pomagali Jaanša, Peterle, Rupel, Bavčar, kateri se danes tolčejo po prsih, da so veliko prispevali za samostojno Slovenijo. Ta samostojnost nam ni kaj dosti prinesla gledano z današnjega dne, saj se je stanje medsebojne mržnje, nespoštovanja in delitve v teh 30. letih rapidno po klancu navzdol poslabšalo.

      8 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.12.2021 ob 7:27 gost

        Karči ubogi si na možganih. Tvoj JJ sedaj deli bombončke, ko bo aprila padel z oblasti pa bo lomastil kakšen dolg imamo. Golob pa bo kvečjemu kje poslanec in nič več. Imamo izkušnje z novimi obrazi.

        9 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.12.2021 ob 8:36 Karel K. gost

        Ti ubogec-Karci na možanih z montiranim iskrinim šrevcem, Prei talanju so tudi Kulovci sodelovali in so glasovali pa čeprav proti. Če bo aprila padel samo Janša se nične bo spremenilo na boljše v Sloveniji. Da pa si zares ubogi na možganih ti ne pa jaz, ti sploh nisi razumel vsebine mojega komentarja. Jaz sem zapisal, da je dobro, da dela kadrovske menjave Janša, vendar bi se te mogle zgoditi že leta 1990 ne pa danes, zato je to Janševo sedanje delo le sizifovo delo, saj je te Kučanove, Kulove krvosese slovenskega naroda ves ta čas od tedaj naprej ohranjal na oblasti in z njimi pridno sodeloval v 30 letnem ropanju države, bank, nastajanju tajkunov, politizaciji pravosodja, da to sodi v prid privilegirancev in tistih kateri so to državo pokradli in izdali program slovenske pomladi ter so uničili dejanske ponladnike z družinami v red.

        4 7 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.12.2021 ob 7:46 gost gost

      GOST NAŠ JANŠA DELI TI PA NE ZDIGNI PENES VRNI NAZAJ TELE BIVOL GOLOB NAS JE ŽE POZDRAVO Z CENO ELEKTRIKE NJEMU JE LAHKO 15 TIS EVR VSE KREJ VZETI EN PRIMORC JE NAPRAVO SRANJE PA TOJ PRI NAS VUK POMURKA

      9 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.12.2021 ob 8:26 gost

      Janez Janša deli tisto kar vam je ukradel. Kajti to kar on deli ni njegovo ampak davkoplačevalski denar. Keroga bodo vračali tudi tisti keri niso dobili niti kinte. Vse lepo prko davkov kere bo zdaj zavil kot svizec cokolado v ne dajanje računov. Kje je zdaj tisti davčni rek,,, vklpoi razum prosi račun,,, niga zakaj ker bo glupi narod skozi davka poplačal puf keroga si je privoščila vlada debila Janeza Janše. V 20 mesecih vladanja je državo zapufal z 20 milijard na 40 milijard. In gdo naj to plača tisti keri so si delili to so vlada stroka in hlapci stranke,,,, DeSUS, nsi, smc, SNS, SDS.

      9 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.12.2021 ob 8:34 gost

      Dobro si povedal Janez Janša dela samo sranje in zadolžuje Slovence. Kajti vedno ko je on na vladi je velika luknja v državni blagajni. Ko smo imeli obdobje debelih krav in je bil Janša na vladi je državo zadolžil za trij vlade kere so prišle za jim da so komaj državo počistil njegovo svinjarijo. In tudi zdaj bo tako kajti imamo gospodarsko rast brez denarja tako gospodarsko rast si porini Janša v,,, rit.,,. To je isto kot če jaz povem da imam vse audi hišo vikend sam je vse na lizing. To pomeni da ni moje.

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      28.12.2021 ob 8:38 gost

      Jocu Horvat se oglasi ko je potrebno zagovarjati kradljivce, lažnivec, vse ki ezakonito delajo v tej državi. To so zanjega krščanske vrednote na kere se sklicuje.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      28.12.2021 ob 8:41 Karel K. gost

      Ne deli samo Janša in se ne zadolžuje ampak to delajo vse države Evrope, ko se prekomerno zadolžujejo in na ta način blažijo posledice kovida, gospodarstvo, gostinstvo in tudi na področju revščine. Seveda bo za Slovenijo težje vse to spet poplačati, saj so Kučanovi Kulovci v tridesetih letih to državo zafurali in ustvarili 50 odstotkov revežev glede na standard kateri vlada v zahodnih demokratičnih državah.

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      28.12.2021 ob 8:51 gost

      ,,,, karči,,, dementni Janša blaži svoje žepe in žepe svojih podkupljeni hlapcev ne pa krize. Njegovi hlapci so pa stranke kere ga pri tem podpirajo, DeSUS palček smuk, SNS Jelinčič, nsi Jocu Horvat, Počivausek,. To so tisti kerim blaži krizo štekas debil,,,, karči,,,

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.12.2021 ob 9:03 gost

        Janša dejansko podpira in jih bogati Kulovce, saj so oni zaposleni v državni upravi in oni imajo največ podpore oz teh podeljenih sredstev. Gospodarstvo bi crknilo, če nebi delil in bi bilo danes 200.000 nezaposlenih "štekaš ti možganski debil s števcem v glavi. Ne podajaj se na področja razmišljanja in komentiranja kar ne poznaš, sicer pa ti nič ne poznaš, ne razumeš, ne štekaš, le to, da serijsko pišeš norosti na tem portalu, si postavljaš probleme in potem sam sebi odgovarjaš, kopiraš razne odlomke iz teorije zarote in se potem delaš pametnega. Sam sebi odgovarjaš, le ko se jaz oglasim, potem imaš nekoga, da ga žališ.

        2 7 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      28.12.2021 ob 10:06 gost gost

      GOSPOD HORVAT JE ZA TEBE LORD TI NEMAŠ NITI KRAVATE TELE LEJVO MESEC KORDIČ TIJ PAKISTAN MAJCE OBLEKA DELA ČLOVEKA BASTA SI VIDU KJE PARLAMENT POSLANCE TAK OBLEČENI KAK NAŠI EDNI JOŠKO JE BAR ZRIHTANI OSTANITE ZDRAVI

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      28.12.2021 ob 10:19 gost

      Jocu Horvat je samo zato zrihtani ker je v Muri nakradnu oblek za celo življenje. Zato nesri gdo je gospod ker tvoj lažnivec in debil že ni. Ker še ti nisi z pravin gospodom nikoli in nigdar bil skupaj ali pa vsaj blizo njega.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      28.12.2021 ob 10:55 gost gost

      ČUNDRAŠ TI ZNAŠ KA JE GOSPOD NE OBTUŽUJ KRAJE ČE NIMAŠ DOKAZA

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      28.12.2021 ob 11:01 gost

      Kaki dokaz so pa potrebni ko pa vse na cesti te 10 let 3.300 delavcev naenkrat in gdo je vbil zraven jocu Horvat zato ne bluzi ker to ve celi svet samo pedri SDS desni in nsi keri nosijo rožnata očala.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      28.12.2021 ob 11:04 gost

      Državni sekretar Vindišar niti na eno vprašanje opozicije ni hotel odgovoriti. Držal se je vzvišeno, verjetno misli, da je on nas poslanci in nad državnim zborom. Kadar takšni ljudje vodijo zdravstvo, nimaš kaj drugega pričakovati kot to razsulo kot ga imamo. Sramot od človeka. In takšen človek je po izobrazbi zdravnik, ki dela sramoto ostalim dobrim zdravnikom. Pa z enim PKP zakonom, ki govori o epidemiji, ki praktično ne obstaja!!!!!!!, zvišati na veliko najvišje plače najbolje plačanim zdravnikom, je milo rečeno sramota. Mladi zdravniki pa delajo za 1.400 evrov neto. Najbolje plačani zdravnik je pa dobil 81.000 evro korona dodatkov, najvišja plača v UKC Ljubljana lani decembra je bila 27.000 evrov - in še jim ni dovolj, vlada Janeza Janše jim je dala še več, da jim bo lahko zapovedovala. S PRORAČUNSKIM DENARJEM VLADA JANEZA JANŠE PODKUPUJE DOLOČEN SLOJ PREBIVALSTVA - ZDRAVNIKE, KMETE, UPOKOJENCE, KI NIMAJO 40 LET DELOVNE DOBE, PREDTEM ŽUPNIKE IN ŠKOFE. ZA NAVADNEGA DELAVCA, BREZPOSELNEGA ČLOVEKA NE PO SVOJI KRIVDI, UPOKOJENCA, KI JE VELIKO VPLAČAL V POKOJNINSKO IN INVALIDSKO BLAGAJNO, DIJAKE, ŠTUDENTE JI PA NI MAR. ZAKAJ UPOKOJENEC S POKOJNINO 730 EVROV DODATEK, DELAVEC Z MINIMALNO PLAČO PA BREZ DODATKA??????????????? PA IMA DELAVEC VELIKO VEČJE STROŠKE OD UPOKOJENCA.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.12.2021 ob 15:17 gost

        Se opravičujem g. Vindišarju, ker sem se zmotil. Mislim, da je aroganten in ohol, popoln nevednež, ki misli, da je vso znanost sveta pojedel in je nad poslanci in državnim zborom primitivec državni sekretar Robert Cugelj, ki niti izobrazbe iz medicine nima.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      28.12.2021 ob 11:04 gost

      10. 55 ebi je verjetno Jože Horvat iz žijškov rod eli si pa kaj odnjega Dobu ka je tak debil zate dober ker ga neizmerno braniš.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      28.12.2021 ob 11:10 gost

      Kako naj vladni sekretar Vindišar odgovori na vprašanja saj pa splonh Neve zakaj je sekretar in kaj je njegova naloga. Niti ni sposoben ugotoviti zakaj ima tako veliko plačo. Kero mu dajo davkoplačevalci kere drka v glavo.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      28.12.2021 ob 13:47 gost gost

      SAMO SRAMOTO DELATE S TEM PISANJEM JOŠKO JA KA PA SOBOČKI DIREKTORI ONI SO OKEJ

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      28.12.2021 ob 14:01 gost

      Levuharji PADAJO dan za dnem .Kar veselo naprej.Končni padec pa bo 24.4 2022. Vse samo levuharstva NIKOLI VEČ.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.12.2021 ob 14:26 gost

        Ti si že v osnovni šoli padel, zato je zaradi glupe glave nisi končal. A za Janšo si vseeno dober.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      28.12.2021 ob 15:07 gost

      Gdo podpira in zagovarja Janeza Janšo je isto kot bi podpiral,,,, Hitlerja,,,. Ista taktika iste poteze isto vodenje države vse samo v propad.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.