https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Izbrali so Pomurko in Pomurca minulega leta

02.01.2022 ob 13:40  

Radio Murski val je že 31. leto izbral Pomurko in Pomurca leta. V radijskem izboru so največ glasov dobili Gasilska zveza Šalovci in Tonček Gider.

V akciji Pomurka in Pomurec leta 2021 so kandidatke in kandidate za finalni izbor izbrali v redakciji, tudi po predlogih poslušalk in poslušalcev.

Poslušalke in poslušalci so namenili največ glasov Gasilski zvezi Šalovci, ki že celo leto izvaja akcijo zbiranja pločevink za terapije otrok, ki imajo celostni zaostanek v razvoju in potrebujejo terapije. Aktivirali so vsa gasilska društva v
občini, s pomočjo prizadevnih gasilcev in domačinov pa so do zdaj z odpadnimi pločevinkami zbrali že več kot tri tisoč evrov, ki so jih predali staršem bolnih otrok. Njihova akcija je prerasla meje občine, saj pločevinke zbirajo po celem Pomurju.

Od leve proti desni: Tomaž Svetec, namestnik predsednika GZ Šalovci; Klement Časar, predsednik komisije za delo z mladino pri GZ Šalovci in pobudnik akcije zbiranja pločevink; Uroš Gašpar, predsednik GZ Šalovci; Jožef Šömenek, poveljnik GZ Šalovci; ter Tonček Gider 

V izboru Pomurec in Pomurka leta 2021 so poslušalci največ glasov namenili tudi Tončku Giderju iz Murske Sobote – prejemniku Bloudkove plakete za življenjsko delo v športu. Starosta slovenskega športnega novinarstva je športnemu novinarstvu zapisan svoje celo življenje. Njegov glas je bil in je slišan v prenosih in poročilih na stotine različnih tekem, najpogosteje v nogometu, na raznih domačih športnih prireditvah in pri poročanju s športnih tekmovanj iz tujine. Na Murskem valu že več kot 30 let ureja in pripravlja športno rubriko pri dnevnih poročilih in ostale tedenske športne vsebine, je pa tudi dolgoletni član Društva športnih novinarjev Slovenije.

Dobitnike naslovov Pomurka in Pomurec leta 2021 so na Murskem valu razglasili danes v oddaji Nedeljska kuhinja.

* Foto: Murski val

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.01.2022 ob 14:49 Lejko gost

      Zasluženo. Čestitke!!!!!!

      5 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.01.2022 ob 15:47 gasilec samo gost

        Rad bi vido keri od teh zgvantanij gasilcof je se lejko prigno pa pločevinko gor zeu, mogouče tisto fajn mrzlo da so njemi na mizo prinesli !

        17 15 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.01.2022 ob 15:12 pločevinke... gost

      eni že dugo pločevinke zbiramo ka preživemo eni se pa vozijo v poršejaj in tou je zdaj drujga švica...

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.01.2022 ob 15:39 Nemanja Milovič gost

      Kdo je gidruš?

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.01.2022 ob 15:44 Magyar Bacsi gost

      ivi fosil

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.01.2022 ob 16:21 ................ gost

      zbiraš odpadne pločevinke, ki jih delavci mečejo iz avtov, ko gredo z dela, naj bi vsak iz svojega žepa dali 3. 000 in potem so đeki, ne nas basat.Pa če je toliko gasilcev, bi bilo denarja kot skalja. Kajti pločevinke niso kupili oni, ampak je darovalec tretji.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.01.2022 ob 18:07 Prlek leta 😂😂😂 gost

      Torej je, če sem pravilno razumel, je Gider pomurka, gasilci pa pomurec leta??? A vam je žensk zmanjkalo?

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.01.2022 ob 19:12 Misa gost

        Tonček Gider, zasluženo POMUREC; gasilci pa... za 3000 €??? Kje je Pomurka??? Bi bila lahko Simona Špindler, Nataša Brulc, Vida Toš, Polonca Gyorek - ženske, ki so zaradi nemogočih razmer pristale na bolniški ali so prejele odpoved!!!

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.02.2022 ob 15:25 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.