https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Zdravstveni dom potrebuje nov laboratorij

09.01.2022 ob 17:00  

V Zdravstvenem domu v Gornji Radgoni se je pojavila potreba po preselitvi in ureditvi novega kliničnega laboratorija. Načrtujejo, da bodo novi laboratorij uredili v prostorih nekdanje reševalne službe. Ocenjena vrednost naložbe je dobrih 700 tisoč evrov. 

Sredstva za preselitev in ureditev novega laboratorija naj bi zagotovili zdravstveni dom in štiri občine ustanoviteljice. Občina Apače, Gornja Radgona, Radenci in Sveti Jurij ob Ščavnici upajo tudi na sofinanciranje ministrstva za zdravje.

Razlogov za preselitev laboratorija v prostore nekdanje reševalne službe je več. Sedanji laboratorij se nahaja v središču stavbe zdravstvenega doma, kar je slabost, saj gredo vsi pacienti, ki so kužni, skozi del zdravstvenega doma in so pomešani z zdravo populacijo. Sedanja lokacija laboratorija tudi ni ustrezna za gibalno ovirane osebe, imajo pa le eno odvzemno mesto, poroča STA.

Ureditev novega laboratorija v prostorih nekdanje reševalne službe

Vodstvo je prepričano, da bi z ureditvijo prostorov za novi laboratorij v prostorih nekdanjih garaž za reševalna vozila, rešili številne težave. Prostori bi bili po novem v pritličju in tako dostopni bolnikom, ki se pripeljejo do zdravstvenega doma, dostop pa bi bil enostavnejši tudi za gibalno ovirane. Ker bi bili v novih prostorih dve čakalnici, bi lahko ločili zdrave in bolne (infektivne).

Prenovljena tudi ambulanta za ultrazvočno diagnostiko in oftalmologijo

V sklop prenove bi bila umeščena tudi ambulanta za ultrazvočne diagnostike in oftalmologije. Nad prizidkom laboratorija nameravajo urediti še ordinacijo družinske medicine, nad njo pa v nadzidavi še sejno-konferenčno sobo.

Ocena naložbe je 728 tisoč evrov

Ocenjena vrednost naložbe je 728.000 evrov. Zdravstveni dom Gornja Radgona zagotavlja iz lastnih sredstev z ustanovitelji dogovorjen 13,1-odstoten delež celotne investicije oziroma dobrih 95.000 evrov. Preostanek je razdeljen na deleže občin ustanoviteljic. Občina Gornja Radgona bi prispevala slabih 338.000 evrov, Občina Apače dobrih 93.000, Občina Radenci nekaj čez 129.000 evrov in Občina Sveti Jurij ob Ščavnici nekaj manj kot 72.000 evrov.

Ministrstvo za zdravje načrtuje objavo javnega razpisa za sofinanciranje investicij na primarni ravni zdravstvene dejavnosti. S prijavo na razpis bi se deleži sofinanciranja navedene investicije ustrezno zmanjšali. Kot so ob tem pojasnili na občini Gornja Radgona, bodo naložbo izvedli, če in ko bodo pridobili zadovoljivo vrednost nepovratnih sredstev.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.01.2022 ob 10:59 Ne potrebuje gost

      Manj madicinske mafije manj corupcije

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.02.2022 ob 15:08 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.