https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Lani smo na spletu najraje kupovali mobilne telefone in pnevmatike

09.01.2022 ob 6:00  

Leto 2021 je bilo ponovno izjemno za vsa področja spletnega nakupovanja. Interes potrošnikov za nakupe preko spleta se je namreč še okrepil. Po podatkih platforme Ceneje.si smo Slovenci v lanskem letu na spletu največ kupovali mobilne telefone, povprečna vrednost nakupa pa je znašala skoraj 100 evrov.

Udobno nakupovanje preko spleta vse bolj izpodriva tradicionalni način nakupovanja v fizičnih trgovinah. V letu 2021 se je po podatkih Ceneje.si ohranil precejšen zagon spletnega nakupovanja, ki so ga v letu 2020 res omogočile epidemiološke razmere.

Povpraševanje po vseh kategorijah izdelkov je v prvih spomladanskih mesecih celo preseglo tistega v letu 2020, nato pa se je - z določenimi odpiranji v družbi - rast povpraševanja začela nekoliko umirjati. V letu 2021 tako ni bilo mogoče zaznati velikih posebnosti v povpraševanju po izdelkih v določenih kategorijah. Vse so bile v povprečju nekoliko manj obiskane kot v rekordnem letu poprej.

Kljub umirjanju rasti povpraševanja kupcev po izdelkih v spletnih trgovinah, so najvišji dvig povpraševanja potrošnikov opazili pri zimskih, letnih in celoletnih pnevmatikah. To je mogoče pripisati tudi nekoliko spremenjenim navadam kupcev, saj si ti želijo olajšati nakup večjih izdelkov z dostavo na dom. Nakupi pnevmatik so tudi sezonsko pogojeni in spletno nakupovanje v določenem obdobju omogoča dober in enostaven pregled med ponudbami trgovcev.

Postopno odprtje fizičnih trgovin je nekoliko spremenilo gibanje povpraševanja po določenih izdelkih, a spletni kupci so v letu 2021 še vedno pogosto povpraševali po električnih skirojih (zabeležili so 15-odstotno rast), robotskih sesalnikih in električnih kolesih (kjer je povpraševanje poskočilo za kar 95 % glede na enako obdobje v letu 2020).

Raziskava Shoppers Mind 2021, ki jo je izvedel Ceneje.si s partnerjema Valicon in iPROM, je pokazala nadaljevanje trenda spletnega nakupovanja ter zabeležila povečano intenzivnost in frekvenco online nakupov. Povprečna vrednost nakupa znaša tako skoraj 100 evrov, kupci pa trenutno najraje nakupujejo v blagovnem segmentu elektronike, mode in izdelkov za dom in vrt.

Spletni kupci so tudi lani največ kupovali mobilne telefone. Tej kategoriji sledijo pametne ure in merilci, prenosniki in LCD/LED televizorji. Med desetimi najbolj priljubljenimi izdelki uporabnikov pa so se znašle tudi pnevmatike in izdelki kategorije dom in vrt (kosilnice in hladilniki z zmrzovalnikom) ter oblačila - ženske jakne in plašči, pri katerih se je povpraševanje glede na enako obdobje v letu 2019 povečalo za kar 53 %.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.01.2022 ob 10:03 gost

      Tudi bolna debilna vlada,,,,, januša groznega,,,, je naročala prek spleta. Avijone vojaške kere si je zaželel za igračko Tunin nova slovenija. Največji ne krščanski demokrat in njegov Horvat Joužek. Plačal pa bo glupi slovenski narod te igračke.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.01.2022 ob 14:04 gost

        Debilno bolan si tij ---kreten ,ker se obremenjujež z temi glupimi problemi , ki jih tij norček nikoli v življenju neboš razumel !!!!!!!!!

        0 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.02.2022 ob 15:51 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.