https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Vojo Lukić prejemnik papeževe listine

05.01.2022 ob 0:00  

Vojislav (Vojo) Lukić, ki je med drugim zaslužen za razvoj murskosoboške bolnišnice, je pred kratkim prejel izjemno priznanje - listino svetega očeta, so sporočili iz uprave Splošne bolnišnice MS.

Vojo Lukić je slovenski novinar in publicist, nagrajenec Slovenske akademije znanosti in umetnosti ter nosilec državnih odlikovanj Slovenije, Avstrije in Hrvaške. Z delovanjem v svetu zavoda murskosoboške bolnišnice, vzpostavljanjem ter vzdrževanjem dobrih odnosov z ugledanimi evropskimi partnerji v zdravstvu, izobraževanju in širše je zaslužen tudi za razvoj soboške bolnišnice.

»Na njegovo pobudo ter ob prizadevanjih prof. dr. Dušana Šuputa, nekdanjega dekana Medicinske fakultete v Ljubljani, in prejšnjega direktorja bolnišnice Bojana Korošca ima Splošna bolnišnica Murska Sobota od leta 2011 naziv učni zavod, ki ji ga je podelilo Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije,« so zapisali.

To visoko priznanje papež Frančišek zadnja leta podeljuje zelo redko, zato ima toliko večjo težo. Vodstvo bolnišnice gospodu Lukiću v imenu sodelavcev čestita ob podelitvi priznanja.

*Foto: arhiv Pomurec.com.

    Fotogalerija