https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Predstavili so pomurske kandidate SD za poslance

08.01.2022 ob 6:05  

V petek, 7. januarja, je v Murski Soboti potekala predstavitev prekmurskih kandidatov za poslance v državnem zboru. To so Vlasta Veren, Damijan Zrim in Dejan Židan.


Vlasta Veren prihaja iz Murske Sobote in na listi Socialnih demokratov za volitve v Državni zbor kandidira v volilnem okraju Lendava. Pravi, da Lendavo dobro pozna, saj je nekoč tam tudi prebivala.

Kandidaturo sprejema kot veliko priznanje dosedanjemu delu, hkrati pa pravi, da se zaveda odgovornosti, ki jo kandidatura prinaša. »Iskreno sem vesela izjemne podpore tukajšnjih, prekmurskih ljudi! Ti so v meni prepoznali gorečo željo za boljše življenje vseh generacij v naši prelepi prekmurski skupnosti in širše, v vsej Sloveniji,« je dejala.

Njene prioritete so vladavina prava, poštenost in enakost ter sprejemanje drugačnosti, boj za enake možnosti za ženske in moške, preboj zelene energije ter kvalitetno sobivanje slovenske večine in madžarske manjšine, kjer se nihče ne bo počutil izrinjenega ali manj upoštevanega.

Damijan Zrim prihaja iz Kuzme in kandidira v volilnem okraju Murska Sobota 1 -  Goričko. Pravi, da prihajajoče parlamentarne volitve prinašajo odločitev o tem, kako demokratična, kako svobodna, kako podjetna in kako solidarna bo Slovenija. Ob tem izpostavlja, da se prvič za prihodnost Slovenije na volitvah aktivno borijo tudi mladi, ki so rojeni po času osamosvajanja.

Za poslanca Socialnih demokratov kandidira v prepričanju, da vsi potrebujemo velike spremembe: »Kandidiram, ker si mladi zaslužimo prihodnost, starejši pa dostojno starost. Ker si delavke in delavci zaslužijo pravično plačilo za pošteno delo, udeležbo pri ustvarjenem dobičku in več odgovornosti za razvoj in rast gospodarstva. Kandidiram ker bi o kvaliteti življenja posameznikov morala odločati njihova dejanja, ne pa njihova barva kože, narodnost, finančna preskrbljenost ali veroizpoved. Kandidiram, ker si tako Slovenija kot Prekmurje zaslužita nov začetek.«

Ponovno za poslanca kandidira tudi Dejan Židan, ki je v aktualni sestavi državnega zbora. Pravi da soglasno podporo predsedstva SD Prekmurja razume kot priznanje za dosedanje delo in obvezo za dobro delo v prihodnje.

»Zavedam se, da Murska Sobota, Beltinci, Moravske Toplice in Prekmurje ter Pomurje kot celota v Ljubljani potrebujejo močnega poslanca. Poslanca, ki se upa in zna izpostavi za naše interese ter je aktiven na področjih, ki so za državo najpomembnejša. Če bom izvoljen, dajem zavezo, da bom naredil vse, kar bo v moji moči, da bo Prekmurje enakopravno obravnavano, da se bo Murska Sobota še naprej razvijala kot regionalno središče in da izboljšamo javno zdravstvo, javno šolstvo ter razvijamo solidarno in pravično državo,« je dejal.

Ob predstavitvi kandidatov je zbrane pozdravil tudi župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek. Prav tako je zbrane nagovoril vodja poslanske skupine SD Matjaž Han.

Foto: Območna organizacija SD Prekmurje

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.01.2022 ob 7:11 Javni Sektor gost

      Da bruhaš. Ko to prebiraš

      38 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.01.2022 ob 7:15 gost

      😱🤮😅😂🤣

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.01.2022 ob 12:12 2021 gost

        Groza od kandidatov in groza stranke SD.....Vkolikor bi SLovenjska sodišča bila vredna Evropskega dostoja, bi že stranka SD in Levica bile zgodovina.

        36 11 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.01.2022 ob 7:38 gost

      Same lepe besede, ki jih takoj pozaijo, ko prestopijo prag parlamenta. Če stranka SD nima dveh boljših in bolj poznanih kandidatov za poslanca, se nej takoj razpusti. To je že norčevanje iz ostalih sposobnih članov SD. Tega Matjaža Hana bi pa morali za večne čase odstraniti iz politike. Že desetletja politiko izkorišča za svoje lastne koristi. Zelo pokvarjen človek. Pa sem levičar, a kar je preveč, je preveč.

      40 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.01.2022 ob 8:24 gost gost

      E MOJ ŽIDAN ADIJO DOSTA JE BILOJ ZRIM PAMET V ROKE PA POVEJ ADIJO BOLE KA SI POŠTAR PREKMURJE NEJDE VEČ NA LIMANCE CILOJ PA LENDAVA

      32 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.01.2022 ob 8:27 gost

      Ka naj lopove predlaganju kak SDS Janeza janšu ali pa nova slovenija Horvata jožeka hlapca itd.

      17 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.01.2022 ob 8:43 Vuk Rupnik gost

      Gamad. Izdajalci slovenskega naroda. To stranko bi trebalo takoj razpustiti, Fajonko pa izgnati v Afriko med njene crnuhe, ki jih podpira.

      34 26 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.01.2022 ob 8:58 Vuk Rupnik gost

      Ocitno si nepismeni juznjak ki ne razume slovenski. Sem ze veckrat poudaril, da je sds in Jansa levo usmerjena stranka in ni dosti boljsa od Kul koalicije. Ce bi bla kaj vredna ne bi novacili siptare in njihove cele familije v Slovenijo. Kmalu bo vec siptarov v Sloveniji kot Slovencev. Sem pripadnik skrajne desnice in take v Sloveniji zal ni. Zato podpiram nemske, francoske in angleske skinhede, ki poskrbijo za crnuhe, arabce in ostalo drhal. Tudi v Sloveniji bi potrebovali tako stranko, ki bi se zavzemali za izgon jugonostalgikov, siptarov in ostale nicvredne rase. Slovenijo slovencem. Jansa in sds so en navadni drek, ki nic ne nardi glede tega. Zaradi mene se lahko zdruzi z Kul koalicijo isto tak so nesposobni kot Kul driska.

      6 36 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      08.01.2022 ob 8:58 Moja Mura gost

      Pa ka ,de ta Verenova ka gleda kak ,da bi podivjala .Če je v penziji naj bo v penziji .Što de jo li volo pa toga Zrima .

      34 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.02.2022 ob 18:34 Lili gost

        Pa Horvat de mel isto 40 leet delovne dobe in star bo zadosti, pa bi še izda rad bil poslanec, pa Kangler pa Olaj, sami penzionisti, ki so si šli popravljat družinski proračun, ampak nihče teh ne komentira, žensko pa takoj najdete

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      08.01.2022 ob 8:59 gost

      Ksko vezo ma zdaj tu Srebrenica??? Mas raziscene ti pojme?

      7 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.01.2022 ob 10:05 jure gost

        Prešti komentar Vuka domobranca Rupnika pa boš vido podobnost z Srebrenico ali pa Dachaon edino če gledaš samo sds novine te je bole slabo verjetnost ka boš kaj razmo ali pa dvojec Perš in komunistCipot te de tudi bole slabo Prava. si

        14 7 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      08.01.2022 ob 9:06 Lendavčan gost

      V Lendavi ste zajebali. Vsaj dva boljša kandidata imate. Adijo glasovi.

      26 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      08.01.2022 ob 9:13 gost

      Vsak ki je v sd je slab kandidat. Ze to da obstajajo je polomija za Slovenijo. Hujsi so se od Meseceve levice, se od njih je vecji hasek.

      18 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      08.01.2022 ob 9:29 Drzavljan gost

      Kaj lahko pričakujemo od strank levih in desnih,ki so 30 let na sceni,enkrat v koaliciji,drugič v opoziciji???

      14 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      08.01.2022 ob 10:27 Čelavi gost

      Gamad desničarska ritolizniki SDS keri nam je samo veliko inflacijo naredil, ko je bil prejšnjič na oblasti je banke zadolžil LOPOVI na kvadrat.

      16 24 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      08.01.2022 ob 10:35 gost

      Čas SD-ja se počasi a zanesljivo izteka. Postavitev Tanje Fajon na čelo stranke je eden zadnjih žebljev v SD krsto. Stankam KULa, ki glasujejo proti zvišanju plač in proti zniževanju davkov je dokončno odklenkalo. Slovenci imamo na izbiro stranke, ki delujejo v dobro Slovenije in vseh njenih državljanov.

      37 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.02.2022 ob 18:38 Lili gost

        Še enkrat, kaj pomeni to zviševanje plač? Pomeni, da bi tisti z najnižjimi plačami dobili recimo 20 Eur vsaki mesec več, tisti z visokimi plačami pa recimo 200 ali še več, ker pri njih je dohodninska stopnja večja za končne zneske, če veš kako se računa dohodnina. TO je eno, drugo pa je, da se v takem vedno najde kar nekaj ljudi z nizkimi prihodki, ki ravno pridejo čez neko mejo in imajo potem manj socialnih transferjev in je vprašanje, kako se jim potem pozna tistih 20Eur. V vsakem primeru je to ukrep, ki je samo v korist tistim z velikimi dohodki. Potem pa na koncu še zmanjka v proračunu in spet bodo tisti s socialnimi transferji ostali brez. Samo vi eni kar zagovarjajte povišanje plače predvsem za bogate.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      08.01.2022 ob 10:52 hm gost

      A pri nas še nismo končali obdobja komunizma? Naj živi pokojni Lenin!

      13 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      08.01.2022 ob 11:05 gost gost

      MA KAKŠNI SD BILI SO PROTI MOJI MIZERNI PLAČI KA BI JO MALO POVEČALI JEBE SE ŽIDANI ZA DELAVCA PREKMURJE REPUBLIKA IDEMO MURA PO OLIMPIJI KA DO JOKALI OSTANITE ZDRAVI

      32 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      08.01.2022 ob 11:46 Pista gost

      groza ,kaj pišete eni,nisem pristaš strank,moti pa me ,da skoraj nikjer nihče ne omenja zapisa o stanju gospodarstva vseh držav v času korone ,ki je prišel iz sveta,kjer je Slovenija na drugem mestu po uspešnosti po vseh kazalcih in pravilnih odločitvah in ukrepih,ki jih je izvajala v času kovida,mislim ,da je s tem poročilom ,ki ni prišlo iz Slovenije zaprla usta večnim kritikom,da dela vse slabo,s tem poročilom je vlada dobila eno največno priznanje tri mesece pred volitvami ,da je delala dobro in v prid slovenskega naroda,s tem poročilom je bilo dokazano,da je bila kritika samo politična ne pa realna,če pogledamo samo tudi kritiko na STA kakšnjo zavljačevanje s potpisom,ki se je podaljševalo samo zaradi tega ,da se jelahko blatilo vlado,prišel je novi vodja STA in v enem tednu rešil celo letno blatenje vlade ,to je bil dokaz ,da je bilo zavjačevanje samo politično usmerjeno,mislim,da bodo volilci pri volitvah znali ocenit gdo je bil tisti ,ki zavajal in spodbujal sovraštvo med slovenskim narodom

      16 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.02.2022 ob 18:43 Laura gost

        Seveda, zdaj STA ne sme komentirati nič negativnega, vse je oh in sploh in super, če malo gledaš okrog sebe, tiste firme, ki so bile že prej dobre, so tudi zdaj, ne glede na korono in vlado. Edino kaj so gostinske firme in sploh storitveno branžo, kulturo in prireditveni sektor v času korone precej nastradali, neke podpore pa seveda ni, tu je sigurno padec prometa in ta uspešnost, s katero se hvališ-te, je zelo vprašljiva. Ker v tem primeru bi moralo biti nekje nekaj firm, ki bi jim šlo boljše, pa ne vidim nobene. Lahko pa je samo to, da so primerjali podatke iz 2019, ko smo zaradi korone res skoraj vse ustavili, tisti pravi lockdown je bil, vsi skoraj smo bili doma in seveda je potem 2020 boljše leto. Samo primerjajte vi podatke z letom 2018, pa bomo videli.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      08.01.2022 ob 11:54 gost

      Ste slišali kak so Židani ćestitali po radiji in igrali partizanske pesmi Mogoće je pa Židan bil med vojno kurirćek ta Verenova pa partizanka

      25 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      08.01.2022 ob 12:05 Mate gost

      😂😂😂zidan kandidira.pomurci a vas ni sram da takšno sramoto podpirate

      26 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      08.01.2022 ob 12:08 Vuk Rupnik gost

      Vse je to komunisticna drhal, ki bi jo trebalo pocistit. Smo ena redkih evropskih drzav, kjer se se nismo resili rdeckarjev, rdece zvezde, ki je v vecini evrope prepovedana. Vracamo se v 80 eta. Se zaostali Romuni, Bolgari, Albanci so vedeli spucati to rdeco drhal in pozabiti na zalostno komunisticno preteklost, ko clovek ni imel osnovnih pravic.

      19 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.01.2022 ob 13:35 Vuk Obradović gost

        Tvoje ime oz. "post nadimek" sta južnjaškega porekla. Doma vprašaj mamo zaklaj ima tako rada Južnjake. Tudi ti si plod balkanskih sokov.

        7 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.02.2022 ob 18:45 julka gost

        Začni z vlado in z vladajočo stranko, tam so še edini člani, ki niso dali vstran rdeče knjižice. In tudi obnašajo se primerno temu.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      08.01.2022 ob 12:16 gost

      MATE TI SI SRAMOTA IN TI PODPIRAŠ DIKTATORJA, KI JE SLOVENIJO ZADOLŽIL ZA NEKAJ MILIJARD IN BODO TA DOLG VRAČALI NAŠI PRAPRA VNUKI--------JE TO NORMALNO? JANEZ JANŠA BI MORAL V ZAPOR DO SMRTI.

      9 23 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      08.01.2022 ob 12:27 Delavec gost

      Če grem kandidirati za poslanca ali rabim potrdila o nekaznovanosti? Hvala za odgovore!

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      08.01.2022 ob 13:51 en občan gost

      No no Dejan Židan kaj pa si ti naredil za Pomurje? Nič je odgovor. Koristi od tebe je edino imel Polanič, ostali Pomurci niso od tebe nič dobili. Najslabši kmetijski minister si bil. Kmetijstvo je v času tvojega. ministrovanja največ izgubilo in je nazadovalo.

      25 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      08.01.2022 ob 15:03 kilonja gost

      Marš...Njene prioritete so vladavina prava, poštenost in enakost ter sprejemanje drugačnosti, boj za enake možnosti za ženske in moške, preboj zelene energije ter kvalitetno sobivanje slovenske večine in madžarske manjšine, kjer se nihče ne bo počutil izrinjenega ali manj upoštevanega.

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      08.01.2022 ob 15:15 gost

      Izgleda, da hoče stranka SD namenoma izguiti volitve, ko takšne pijune postavlja za kandidate za poslance. Kje vam je pamet?

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      08.01.2022 ob 15:57 Mojster Marjan gost

      Čakajte ko še ostali predstavijo, kakšna žalost bo prišla! sami top kalibri v NAŠI DEŽELI...

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      08.01.2022 ob 17:19 gost

      Zdaj da objavi kandidate stranka SDS desne buzije to bo veselje. Včeraj so še gnoj nakpali gnjes su pa že na volilnuj listi,,,, januša grozna,,,, maršala tvita.

      9 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      08.01.2022 ob 18:17 gost

      Mudonja , znanje moraš imeti da lahko tvitaš!!!!! Tebe in tvoje oprode nebo nihče gledal ,ker ste norci!!!! Nikakor vam negre v glavo da se vaši komunajzarji ne bodo uvrstili med elito ki nam bo kruh rezala! Konec je sociale in njihovega razsipavanja lenuhom rdečkarjev!!!!!!! J J je car !!!!!!

      5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.01.2022 ob 13:27 Magyar Bacsi gost

        Ti si drekojzar isto kot tvoj jajo!!!! Res je velika znanost pljuvati preko Twiterja.....to bi še opica znala. Sicer pa vsi predobro vemo kdo je majmun!!!! Podobnost ni naključna!

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      08.01.2022 ob 18:42 Marjan R gost

      Ka de tej zrimček mali??? 🤣🤣🤣 Sam sebi je všečen, edino za maskoto de dober poleg fajonove 👍🙏

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.01.2022 ob 8:49 Schutzstaffel gost

        Pudaš je tak modrijasti grato ka več ne pozna domačih lujdi. Pudaš ne pozabi ka se iz Doliča

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      08.01.2022 ob 23:25 Magyar Bacsi gost

      Anyu Vlastika kaj boš ti počela v Lendava varaš saj pa sploj ne veš kako izgleda!!!!1 Hahahahhaahahn pa ti se šališ, nimaš šans v Lendavi niti za 1% glasov ne. Ne skrbi, to so lahko samo mokre sanje!!!!!!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      09.01.2022 ob 9:03 gost... gost

      https://nova24tv.si/slovenija/to-so-kul-poslanci-ki-so-glasovali-proti-vasim-visjim-placam-ki-bi-bile-izplacane-ze-meseca-januarja/

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.01.2022 ob 9:43 gost

        Ne laži in ne zavajaj. Delavec bi dobil drobtinico zraven, istočasno bi pa veliko izgubil pri socialno varstvenih pravicah, medtem, ko bi najbolje plačani dobili ogromno zraven in bi bili še bolj bogati, delavci pa še bolj revni. Moraš pa imeti možgane, da to razumeš, ne pa verjeti lažnivi Novi 24TV. Jaz že nekaj let imam pri dohodnini splošno olajšavo okoli 7.500 evrov. Naj si vsak pri dohdnini pogleda svojo splošno olajšavo.

        6 2 Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      09.01.2022 ob 10:10 gost

      V Lendavi Vlasta Veren v Ljubljani pa Jonas. Pa koga imate za norce?

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      09.01.2022 ob 10:11 Rile gost

      A so Sdejevci v Pomurju res taki naivci, da sploh ne vidijo kako center oz. Židan nastavlja kandidate, da dobi stolček, Lendava, Ljutomer, G. Radgona, a Zrimu pa je pač moral nekaj ponudit na Goričko linijo. Škoda ŠD ja.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      09.01.2022 ob 12:48 Magyar Bacsi gost

      Sem sicer strogo proti jajotu ampak to kaj se dogaja na levi strani je prava farsa. Žal in jajo lahko dela karkoli, ker ni sposobnega, ki bi se mu zoperstavil...........sicer pa se nadaljuje pohod fašistov.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      09.01.2022 ob 14:01 južek gost

      Jajo ,kot ga vij neandertalci imenujete , vam bo še naprej krojil življenje , ker drugi niso in ne bojo sposobni voditi takih kretenov kot se sedaj kažete----levojajarji !!!!!!! On je za vas (svetlobna leta) nedosegljiv v politiki ker se še komaj učite in vsi povrsti padate na izpitih!!!!Zato jezik za zobe in brca v rit!!!!!!!!!!!!!!

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      11.01.2022 ob 11:58 gost

      Rdečkoji počasi propadajo korak za korakom a zanesljivo.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      01.02.2022 ob 15:14 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    38. gost
      07.04.2022 ob 16:25 Charles gost

      https://www.youtube.com/watch?v=ZQN3zKpR9C0

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.