https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Občina Apače ima nov statut in poslovnik

22.10.2021 ob 0:00  

V sredo, 20. oktobra, je v sejni sobi Občine Apače potekala 15. redna seja Občinskega sveta Občine Apače na kateri so svetniki med drugim potrdili nov Statut in nov Poslovnik Občine Apače.

Apaški svetniki so na zadnji seji v 2. obravnavi potrdili predloga novega statuta in poslovnika. Oba so podprli soglasno z 10 glasovi za.

Kot je na seji pojasnila direktorica občinske uprave mag. Severin Sobočan je Občina Apače svoj prvi Statut in Poslovnik sprejela že v letu 2007. Od tega leta naprej pa so se zakonodaja ter preostali vplivni predpisi spremenili. Zaradi tega je prišlo do neusklajenosti veljavnega Statuta in Poslovnika, na kar je Občino opozorilo tudi pristojno ministrstvo.

Foto: arhiv Pomurec.com

Ker gre za veliko sprememb so se odločili, da namesto sprememb in dopolnitev veljavnega Statuta in Poslovnika, oba v celoti pripravijo na novo. Oba akta so dali tudi v javno razpravo na svetovni splet. V času javne razprave ni bilo prijetih pripomb. So pa bile po I. branju na prejšnji seji podane manjše dopolnitve, ki so jih skupno s Statutarno pravno komisijo dodelali.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 17:15 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.