https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Cankovski svetniki potrdili sklep o višini odstotka neprofitnega stanovanja

29.10.2021 ob 0:00  

Občinski svet Občine Cankova se je 28. okobra 2021 v vaško-gasilskem domu na Cankovi sestal na 18. redni seji, kjer so med drugim obravnavali pravilnik o sofinanciranju malih komunalnih čistilnih naprav in sklep o višini odstotka neprofitnega stanovanja.

Svetniki so obravnavali Pravilnik o sofinanciranju malih komunalnih čistilnih naprav na območju Občine Cankova. Namen pravilnika je sofinancirati izgradnjo malih komunalnih čistilnih naprav velikosti do 50 populacijskih enot (v nadaljevanju: PE) lastnikom objektov in na ta način zagotoviti ustrezno odvajanje in čiščenje odpadnih voda tudi na območjih izven aglomeracij.

Pravilnik določa tako upravičence, pogoje in merila za dodelitev nepovratnih finančnih proračunskih sredstev, kot tudi višino sofinanciranja. Predlagana višina sofinanciranja je bila največ 500,00 EUR/1 PE za postavitev male komunalne čistilne naprave pri zamenjavi obstoječe greznice s čistilno napravo ali novogradnji.

Svetniki so v razpravi predlagali, da se pravilnik v določenih točkah dopolni, zato o pravilniku tokrat niso glasovali. Dopolnjeni pravilnik bodo obravnavali in potrjevali na naslednji seji OS.

Svetniki so obravnavali tudi Sklep o višini odstotka neprofitnega stanovanja v Občini Cankova. Predlagano je bilo, da se odstotek višine neprofitnega stanovanja na letni ravni določi na letno stopnjo 4,68 % vrednosti stanovanja in sicer zaradi zelo majhne najemnine in zaradi materialnih stroškov, ki jih ima občina s stanovanji. Sklep je bil soglasno sprejet z 9 glasovi za.

Foto: arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 16:03 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.