https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Nafto Petrochem je kupilo egiptovsko podjetje

11.01.2022 ob 15:00  

Lendavsko podjetje Nafta Petrochem v stečaju je kupilo egiptovsko podjetje RG for Supplies Export, ki bo opremo preselilo, nepremičnine pa ponudilo na trgu.

S prodajo sta se soglašala upniški odbor in Družba za upravljanje terjatev bank. Sklep o prodaji pa je potrdilo sodišče.  

Podjetje RG for Supplies Export je v Sloveniji za nakup v Lendavi na naslovu stečajnega dolžnika ustanovilo podjetje Marcus Aurelius, njegova direktorica Darja Erceg pa je za STA povedala, da izpeljava pogodbe še poteka in da bo uresničena v tem ali na začetku prihodnjega meseca.

Opremo bodo najprej najbrž preselili v Egipt, nepremičnine pa ponudili na trgu.

Foto: arhiv Pomurec

"Po prodaji, vredni 2,8 milijona evrov, bo unovčena večina Petrochemovega premoženja, nekaj malega zalog formalina bodo prodali v kratkem, potem pa bo stečajni postopek, ki se je začel septembra 2014, končan," je za STA povedal stečajni upravitelj Silvo Zorec.

"Po prodaji ključnega Petrochemovega premoženja možnosti za ponovni zagon petrokemične dejavnosti oziroma za pridobivanje formalina in smol v Lendavi praktično ni več.

Nepremičnine v naravi obsegajo kompleks zemljišč, tovarniških objektov ter infrastrukture in rezervoarjev z obrati formalina, sintetičnih mas in fenolnih smol v industrijski coni Nafte Lendava, pa tudi 51-odstotni poslovni delež v družbi Industrijske storitve," navaja STA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.01.2022 ob 15:29 Magyar Bacsi gost

      Se podrislam

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.01.2022 ob 15:37 gost

      Pomurec kaj je z vami narobe. Ta novica je stara vec kot dva tedna. Se pred bozicem se je pisalo o tem na Lendava info. Isti clanek. Dva tedna ste nucali da ga prekopirate. Ma ala vam vera ali vsaka vam cast.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.01.2022 ob 18:02 gost

      Oni prli piramidu zazijdaju kak to po ženijo v promet. Tu su drugi plani.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.01.2022 ob 18:55 gost

      Če je še kaj ostalo ,saj stečajni pogrebniki dobro kasirajo !! Jebe se njim če kdo kupi ali nej !!!!!!!!!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.02.2022 ob 14:35 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.02.2022 ob 14:26 gost

      V STEČAJU ? Kdo pa je sedaj tega kriv. Samo da ni PAPEŽ.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.