https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Ekonomska cena vrtcev na Tišini se draži

20.09.2021 ob 0:00  

V telovadnici Osnovne šole Tišina se je v četrtek, 16. septembra 2021, odvila 19. redna seja Občinskega sveta Občine Tišina.

Tišinski svetniki so na zadnji redni seji imenovali predstavnike ustanovitelja v Svet zavoda OŠ Tišina. Kot predstavnike so z 10 glasovi »za« soglasno potrdili Boštjana Šafariča, Doris Debelak in Lavro Kovač.

V prvi obravnavi so soglasno sprejeli predlog odloka o predmetu in pogojih za podelitev koncesije za opravljanje obvezne občinske gospodarske javne službe 24-urne pogrebne dežurne službe v Občini Tišina.

Med drugim pa so se tudi seznanili s poročilom nadzornega odbora občine Tišina o opravljenem nadzoru »Pregled sklepov o imenovanju komisij župana v letih 2018 in 2019, ter ugotavljanje eventualnega nezakonitega vpliva posameznega člana komisije na odločitev o dodelitvi proračunskih sredstev«.

Nove ekonomske cene v vrtcih

Svetniki so na seji potrdili tudi nove ekonomske cene v vrtcu pri OŠ Tišina in v vrtcu Lavra, enota Tišina. Cena dnevnega programa (6-9 ur) za otroka v oddelkih starostnega obdobja od 1. do 6. leta starosti po novem znaša 464,54 evra na otroka mesečno v obeh vrtcih. Višja ekonomska cena pa je predvsem posledica dviga plač.

Občina Tišina bo varstvo za otroke, ki imajo stalno bivališče v Občini Tišina subvencionirala v višini 57,68 evrov. Kot osnova za izračun plačila staršev za vse otroke, ki imajo stalno bivališče v Občni Tišina se v skladu s Pravilnikom o plačilih staršev tako določi cena 406,68 evra na otroka mesečno.

Izračun je pripravljen ob upoštevanju najvišjega normativa 102 otrok. Za starše to pomeni podražitev v višini 21,44 evra. Ker pa je večina staršev uvrščena v 4 razred oziroma plačuje 43% ekonomske cene, bo ta podražitev za njih v višini 9,22 evra.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 16:24 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.