https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Vrtec v Odrancih bo dražji

10.09.2021 ob 0:00  

Občinski svet Občine Odranci se je v četrtek, 9. septembra 2021, v sejni sobi Občine Odranci sestal na 19. redni seji.

Člani občinskega sveta Občine Odranci so na zadnji redni seji podali soglasje k Programu dela OŠ Odranci za leto 2021. Ob tem pa so Javni zavod OŠ Odranci opozorili na tvegani finančni plan, ki predvideva negativno finančno poslovanje šole v znesku – 71.827 evrov.

Seznanili so se s poslovanjem Vrtca Mavrica Odranci od januarja do junija 2021, ki izkazuje negativni rezultat v znesku 19.933 evrov ter potrdili predlog višje ekonomske cene vrtca.

Višja cena programov vrtca je posledica povišanih stroškov dela (uspešnost, napredovanja..), stroškov materiala in storitev ter stroškov živil. Za prvo in drugo starostno obdobje se tako s 1. oktobrom 2021 zviša cena programov za 10%.

Nova ekonomska cena dnevnega programa za prvo starostno obdobje tako po novem znaša 514,09 evra, za drugo starostno obdobje pa 455,52 evra. Ker bo ekonomska cena začela veljati s 1. oktobrom, bo Občina Odranci pokrila predvideno izgubo v višini približno 30.000 evrov.

Svetniki so se seznanili tudi s prošnjo občanke za zagotovitev začasnega spremljevalca za izvajanje fizične pomoči otroku s posebnimi potrebami, ki obiskuje 1. razred OŠ Odranci. Občinski svet je ob tem sprejel sklep, da se učenki zagotovi začasni spremljevalec iz programa javnih del. S programom javnih del namreč Zavod za zaposlovanje RS krije 60 odstotkov stroškov zaposlenega, občina pa 40 odstotkov.

*Foto: arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 16:49 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.