https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Svetniki potrdili vzpostavitev treh novih ulic

25.10.2021 ob 0:00  

Občinski svet Občine Beltinci se je v četrtek, 21. oktobra 2021, sestal na 22. redni seji, ki je potekala v dvorani kulturnega doma v Beltincih.

Svetniki so na tokratni v prvi obravnavi potrdili spremembo in dopolnitev Odloka o načinu opravljanja lokalne gospodarske javne službe urejanja in čiščenja javnih površin v Občini Beltinci. Sprememba odloka je posledica zaznanega uničevanja poljskih poti. V odlok so dodane dodatne omejitve in prepovedi na vseh javnih površinah. Med drugim pa se dvigajo tudi globe za fizične osebe iz 400 na 500 evrov.

Potrdili so tudi odlok o vzpostavitvi Ulice Franceta Prešerna, Ulice Vilka Novaka in ulice Štefana Smeja v naselju Beltinci. Ulica Franceta Prešerna nastane z odcepitvijo od obstoječe Cankarjeve ulice, Ulica Vilka Novaka nastane z odcepitvijo od obstoječe Žitne ulice, Ulica Štefana Smeja pa nastane z odcepitvijo od obstoječe Kmečke ulice.

Občinski svet je na seji sprejel tudi Rebalans 1 proračuna Občine Beltinci za leto 2021. Potrebno je bilo uskladiti nekatere proračunske postavke in v proračun vključiti povišanje postavk/projektov, o katerih je občinski svet sklepal pri polletnem poročanju v mesecu juliju. Z rebalansom se skupni prihodki povečujejo za 127.003,86 na 9.480.076,28 evra. Skupni odhodki pa se povečujejo za 165.407,53 na 10.765.164,47 evra.

Med drugim so svetniki sprejeli še odločitev o višini in številu štipendij Občine Beltinci za študijsko leto 2021/2022. Višina štipendije bo tako v tekočem študijskem letu znašala 120 evrov na mesec. Razpisano pa bo skupno 10 občinski štipendij, pri čemer se pet štipendij dodeli študentom naravoslovnih oz. interdisciplinarnih ved, pet štipendij pa študentom družboslovnih oziroma humanističnih ved.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 15:07 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.