https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

VIDEO: V Ljutomeru sprejeli proračun za leto 2022

18.01.2022 ob 6:00  

Občinski svet Občine Ljutomer je v sredo, 12. januarja 2022, nadaljeval s prestavljeno 15. redno sejo in med drugim sprejel proračun za leto 2022.

Skupni prihodki proračuna občine Ljutomer leto 2022 so planirani v višini 16.446.343 evrov, skupni odhodki pa v višini 18.975.925 evrov. Proračunski primanjkljaj tako znaša 2.529.582 evrov. Planirano je tudi odplačilo glavnic za najete dolgoročne kredite občine v skupni višini 811.806 evrov.

Planirana je prodaja vrednostnih papirjev oziroma navadnih delnic izdajateljev: Pomgrad - CP d.d., Murales d.d. Ljutomer in Zavarovalnice Triglav d.d. Skupno iz te postavke pričakujejo 141.388 evrov prihodka. Planirano stanje sredstev na računih na dan 31. decembra 2021 pa znaša 200.000 evra.

V predlogu proračuna je planirano tudi dolgoročno zadolževanje v skupni višini 3 milijone evrov. Zadolževanje je načrtovano pri poslovnih bankah v višini 1,5 milijona evrov za sanacijo cest in vodovodov ter pri drugih finančnih organizacijah v višini 1,5 milijona evrov za 2. fazo celovite energetske sanacije občinskih stavb.

Za investicije bo namenjenih dobrih 9,5 milijona evrov. Od tega bo slabih 2,3 milijona evrov iz državnega proračuna, slabih 1,9 milijona evrov iz proračuna EU, preostalih slabih 5,4 milijona evrov pa lastnih sredstev občine.

Med investicijami bo občina letos največ sredstev namenila 2. fazi energetske sanacije občinskih stavb, in sicer okoli 3,8 milijona evrov. V projektu se bodo sanirali Občinska stavba, Mestna hiša, Ormoška 22, Dom kulture Ljutomer ter POŠ in vrtec Cven.

Slabih 2,4 milijona evrov bo občina namenila investicijskemu vzdrževanju in gradnji občinskih cest. Sredstva bodo namenjena pripravi dokumentacije in/ali izvedbo naslednjih projektov: rekonstrukcija lokalne ceste v Mali Nedelji z izgradnjo pločnika, modernizacija javne poti Radoslavski breg, modernizacija lokalne ceste Godemarci (Marinščak), obnova lokalne ceste Kamenščak – Branoslavci, izgradnja kolesarske povezave Jeruzalem – Svetinje, preplastitev lokalne ceste Stročja vas – Pristava, rekonstrukcija javne poti v KS Stara Cesta, rekonstrukcija cestne infrastrukture na Podgradju, rekonstrukcija javnih poti v Globoki, ureditev ceste na Mestni breg v Ljutomeru, modernizacija javne poti v Globoki ter rekonstrukcija javne poti v KS Železne Dveri, II. faza.

Med pomembnejšimi investicijami v letošnjem letu pa sta tudi rekonstrukcija vodovoda Cven – Ljutomer in rekonstrukcija vodovoda Stročja vas – Pristava.

Sprejeti predlog proračuna je sedaj v 30-dnevni javni razpravi, in sicer vse do petka, 11. februarja 2022.

*Foto: zajem zaslona.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.01.2022 ob 7:45 Matej gost

      Vse je super, ampak ze 3.mladinski center, ki ne bo za mladino ampak ga bodo vodili dedeki, 50.letni, ko nimajo 1 leto delovnih navad, to pa je sramotno, vemo komu prepitemu, zakajenemu samooklicanemu Grossmanu, to naj je za mlade ,ne za nedelneze, to pa marsikomu ni vsec

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.01.2022 ob 8:02 še ena postavka manjka gost

      Poazabili so navesti postavko v skupni višini blizu 15%, ki se steče v zasebne žepe enih in drugih, le pravi moraš biti.

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.01.2022 ob 8:59 gost

      Upamo in želimo si da je to zadnji proračun županje Olge. Ljutomer nujno rabi spremembo, zdajšnja županja se je iztrošila in izgubila v labirintu negospodarnega trošenja denarja, dajanja in sprejemanja uslug. V jeseni nam lokalne volitve ponujajo možnost da to prekinemo, da se Ljutomer spravi na pot napredka.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.01.2022 ob 11:13 Mateja gost

        Olgi nihce ne seze do kolen trotl, kaj se je iztrosila, zdaj je sele dobila zagonsko moc. Olgo bomo volili naprej, kaj pa bodo kandidirali spet 1,20 ded, ki ima samo dugi jezik in nic drugega. Pa daj prosim,

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.01.2022 ob 10:09 Prlek gost

      Ko to pogledaš se lahko zamisliš. Kakšne dvoličneže imamo v Ljutomeru. prvo predlagajo da sejo zapustijo potem jih na drugo sploh ni to je demokratični SD Ljutomer. ko pa še pogledaš srčne pa je za pobruhat. še tisto malo možnosti ki jo imajo da svetniki z periferije pridejo v OS jim županja hoče odvzet. To pa zato da bo se lažje gradilo v mestu tam se več da spravit v lastni žep. Vasi pa tako niso ljudje, ampak seljaki, ki so nebodi ga treba. Upam da se z drugim mandatom ki se približuje ljudje zamislijo nad takimi kandidati ki bodo prvo na listah v DZ potem pa še na lokalnih listah.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.02.2022 ob 16:04 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.