https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: NŠ Mura z donacijo pomagala EHO podpornici

Murska Sobota, 14.01.2022 ob 13:30  

Alen Kozar je v imenu NŠ Mura predal donacijo predstavnikom Evangeličanske humanitarne organizacije (EHO) Podpornica.

 

Donacijo so zbrali nogometaši, zaposleni v klubu in zunanji sodelavci. Pred evangeličansko cerkvijo v Murski Soboti je v imenu kluba donacijo predal kapetan NŠ Mura Alen Kozar, ki je ob tem povedal, da pridejo težki trenutki. V času epidemije je vse skupaj še toliko težje. Vsako leto decembra se zato odločijo in sredstva za humanitarno pomoč namenijo v lokalnem okolju.

Ne pozabljajo na okolje, kjer živijo

Kapetan NŠ Mura je izpostavil, da niso pozabili na okolje, kjer živijo. »Živimo v tem okolju in vemo, da se nekateri ljudje težko prebijajo iz meseca v mesec. S tem pokažemo ljudem, da tudi mi stojimo ob strani njim v težkih časih, tako kot oni stojijo ob strani nam,« pove.

»Vsaka humanitarna poteza, kot je ta s strani NŠ Mura, je pri nas zelo dobrodošla. Vemo, da je ljudi, ki so se znašli v socialni stiski in potrebujejo humanitarno pomoč vedno več. Zato humanitarno akcijo Nogometne šole Mura zelo pozdravljamo« pravi Peter Andrejčak, predsednik EHO podpornice in doda, da bodo sredstva namenjena predvsem mladim družinam oziroma otrokomV okviru socialnega programa pomoči bodo pomagali s prehrambnimi paketi, nabavo šolskih potrebščin, plačilom šolskih obveznosti in pa tudi plačilom drugih položnic.

Škof Evangeličanske cerkve v Sloveniji Leon Novak bo poskrbel, da bo donacija prišla v roke tistim, ki so potrebni pomoči. 

»Veseli smo, da smo tako tesno povezani eden z drugim. Torej Nogometna šola Mura in EHO podpornica. Veseli nas, da eden drugemu stojimo ob strani. Naši pripadniki evangeličanske cerkve hodijo na tekme, strastno navijajo in s tem stojijo ob strani tudi nogometašem, ki sedaj z donacijo pomagajo družinam v stiski,« pove škof Novak, ki je pohvalil lepo gesto in izrazil upanje, da bodo tudi v prihodnje dobro sodelovali.

Povezanost nogometa in vere

»To se nam zdi po eni strani pomembno, zaradi tega, ker so člani Evangeličanske cerkvene občine Murska Sobota strastni navijači NŠ Mura, na drugi strani so tudi nekateri igralci povezani z našo cerkvijo in pa radi bi spodbujali mlade, da se aktivneje vključijo v športno življenje in se gibljejo,« še med drugim pove Novak.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.