https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Prijave na jubilejni 40. Maraton treh src so odprte

19.01.2022 ob 6:05  

Po dveh letih zatišja bo start Maratona treh src v Radencih ponovno oživel. V soboto, 21. maja 2022, bo priljubljena tekaška prireditev, ki velja za najstarejšo v regiji, praznovala svoj 40. jubilej.

Po dveh virtualnih tekih, ki sta poskrbela za neprekinjeno tradicijo, bo Maraton treh src prvič od razglasitve epidemije COVID-19 spet potekal »v živo«. Organizatorji ciljajo na izvedbo vseh tekaških in pohodniških aktivnosti, ki jih bodo po potrebi prilagajali aktualnim zdravstvenim ukrepom. Prijave na maraton, ki se bo v zgodovino vpisal s častitljivim jubilejem, pa tudi zahtevno organizacijo, so že odprte.

»Stari rek pravi, da kdor čaka, dočaka. In tako smo dočakali tudi težko pričakovano 40. obletnico Maratona treh src, ki se nam je izmikala kar dve leti. Po premoru smo ponovno poprijeli za štafetno palico in tradicijo peljemo naprej – z velikim optimizmom, srčnostjo in tudi s kančkom pozitivne treme. V razmerah, ki se spreminjajo iz dneva v dan, namreč še tako izkušeni organizatorji ne moremo predvideti končnega razvoja dogodkov,« je povedal Boštjan Gerlec, predsednik organizacijskega odbora Maratona treh src.

Ne glede na številne neznanke, dejstvo ostaja – jubilejni Maraton treh src letos bo! Udeleženci se bodo na startu pred hotelom Radin ponovno zbrali 21. maja 2022, ob 9. uri. Organizatorji so že pričeli s pripravami na vse aktivnosti, s katerimi je prireditev v preteklih letih v Radence privabila na tisoče športnikov in navijačev iz širne Slovenije in tujine. V programu so tek na 5 km, 10 km, 21 km, 42 km, pohod Treh src, nordijska hoja, otroški teki ter tek s kužki. Na maratonski progi (42 km) bo v sodelovanju z Atletsko zvezo Slovenije potekalo tudi državno prvenstvo. V kakšni meri in na kakšen način bodo aktivnosti realizirane je seveda odvisno od aktualnih zdravstvenih razmer in ukrepov, veljavnih na dan prireditve.

Proge so prilagodili razmeram, pripravljenih je več scenarijev izvedbe

Proge letošnjega Maratona treh src so začrtane. Zaradi omejitev, ki jih je prinesel COVID-19 so jih organizatorji že nekoliko prilagodili. »Čezmejne trase, ki so nas povezovale s sosedi na avstrijski strani, smo letos žal morali spremeniti in jih speljati po starem. Maratonci bodo za dosego 42 kilometrov tako odtekli dva kroga v Sloveniji,« jenapovedal Marko Pintarič, sekretar organizacijskega odbora Maratona treh src.

»Sedaj le še stiskamo pesti, da se bo epidemija do maja umirila. Seveda pa smo pripravljeni na več scenarijev, saj si želimo, da bi ob, spoštovanju najvišjih zdravstvenih standardov, prireditev izvedli v takem vzdušju, kot se za okrogel jubilej spodobi. Verjamem, da nam bo to tudi uspelo!« je še dodal Gerlec.

Prijave so odprte! Pohitite in si zagotovite mesto!

Prijave na Maraton treh src so že odprte. Prijavijo se lahko vsi, ki se želijo preizkusiti na maratonski, pol maratonski, 10 km in 5 kilometrski progi. Prijave na otroške teke so tudi že odprte. »Zna se zgoditi, da bomo morali omejiti število udeležencev, zato pozivamo najbolj neučakane, da se čimprej prijavijo in si tako zagotovijo udeležbo,« je še pozval Pintarič.

Aktualne informacije o Maratonu treh src so dostopne tudi na spletni strani Maratona treh src.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.01.2022 ob 7:45 Magyar Bacsi gost

      Kaj pa krave, biki, opice, sloni, domače živali............?????

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.01.2022 ob 9:26 gost

      Bravo da bo potekal v živo kot se to spodobi ne glede na vse. Kajti če boste čakali na konec kovida nikoli ne boste imeli maratona v živo. Ker to bogatuni ne dovolijo ker njim kovid nese zlata jajca. Pri nas se mogoče konca ko pride sposobna vlada kera se bo ukvarjala kako preprečiti tajkunom in zasluškarjem preprečiti požiranje davkoplačevalski denar. Za kovid ker je samo podaljšanje čim dlje naj traja traja samo da oni služijo. Ljudje pa bulijo in čakajo ko se od napuha in bogatenja ti ustvarjalci kovida razpocijo od bogastva nikoli, nikoli.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.01.2022 ob 9:31 gost

      Prav imaš to se nikoli ne konča ker njim tako ustreza. Če bi hoteli končati bi naredili cepljenje obvezno za ves svet. In je že končano vse pred enim letom. Samo vsem keri so to pošast ustvarili zalo lepo služijo zato naj traja traja traja,,,,,,,,,,,,,,,,,.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.01.2022 ob 18:24 gost

      Ko jebe toti usrani maraton …da ga nikdar več ne bi bilo..samo zastonj moramo delati da se eni kurčijo in kažejo pa žrejo in pijejo …fuck off maraton

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.02.2022 ob 15:44 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.