https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Nafta Strojna prejela srebrno priznanje za inovacijo

Lendava, 10.10.2011 ob 13:06  

Med dobitniki nagrad za invativnost, ki jih je pretekli mesec devetič podeljevala Gospodarska zbornica Slovenije, je družba Nafta Strojna za »Tehnološka priprava proizvodnje Nafta Strojna – inovativen način gradnje večjih rezervoarjev« prejela srebrno priznanje.

Družba Nafta Strojna d.o.o. je prejela Srebrno priznanje za inovacijo. Ta naziv si je pridobila z inovacijo »Tehnološka priprava proizvodnje Nafta Strojna – inovativen način gradnje večjih rezervoarjev«. Inovacija je nastala v tehnološkem oddelku Nafte Strojna, v želji hitrejše in varnejše gradnje velikih rezervoarjev. Je plod dolgotrajnega razvoja tehnologije gradnje rezervoarjev za skladiščenje naftnih derivatov. Za dosežek so zaslužni inženirji v tehnološkem oddelku posebej Simon Törnar, Dominik Ošlaj in mag. Štefan Hozjan, ki je tudi uradni dobitnik priznanja v imenu vseh navedenih inovatorjev.

Z leve proti desni: Janko Burgar, državni sekretar na Ministrstvu za gospodarstvo, Simon Törnar, projektni vodja v Nafti Strojna, Dominik Ošlaj, projektni vodja v Nafti Strojna in Alenka Avberšek, izvršna direktorica GZS 

Priznanje za najboljše inovacije na nacionalni ravni predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji. V letošnjem letu je bilo osemdeset odstotkov prijav za inovacije, ki so nastale v sodelovanju med različnimi podjetji, univerzami in institucijami, doma in v tujini. Število prijav podjetij za natečaj najboljših inovacij se iz leta v leto večja. Letos so jih prejeli 243, pri tem je sodelovalo preko 777 inovatorjev iz slovenskih podjetij, podeljenih pa je bilo 12 zlatih, 23 srebrnih in 11 bronastih priznanj ter dve diplomi.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.