https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Sodnik Okrajnega sodišča Ljutomer ponovno žrtev napada

19.01.2022 ob 13:00  

Sodnik na Okrajnem sodišču v Ljutomeru Gorazd Tivadar je bil v torek ponovno žrtev napada. Znani storilec mu je na parkirišču pred sodno zgradbo s kladivom popolnoma uničil obe vetrobranski stekli na osebnem vozilu. Gre za že drugi napad na sodnika v relativno kratkem času.

Po navedbah Slovenskega sodniškega društva gre že za drugi napad na sodnika v relativno kratkem času, ki je povezan z njegovo sodniško službo. Leta 2020 ga je isti storilec fizično napadel in ga poškodoval, tokrat pa mu je po odhodu s sodišča na parkirišču pred sodno zgradbo vsem na očeh s kladivom povsem uničil obe vetrobranski stekli na osebnem vozilu, poroča STA.

"Sodniku Tivadarju ter vsem drugim kolegom na Okrajnem sodišču v Ljutomeru, ki so bili s tem brutalnim in zavržnim dejanjem tarče ustrahovanja, izrekamo vso kolegialno in moralno podporo v upanju in prepričani, da se tovrstni napadi nikakor ne bodo obrestovali," so zapisali v sodniškem društvu.

Ker pa je, kot opozarjajo, napad na sodnika napad na to, kar sodnik predstavlja - sodno oblast, pristojne institucije, konkretno ministrstvo za pravosodje, policijo in državno tožilstvo, pozivajo, da v okviru svojih pristojnosti naredijo vse, da se sodnikom takoj zagotovi bolj učinkovita varnost, ki bi take incidente preprečila, ter pomoč, če do česa takega kljub vsem ukrepom pride.

Pozivajo jih tudi, da se zagotovi pregon tovrstnih dejanj po uradni dolžnosti ter da se konkretni napad obravnava enako resno, ažurno in odločno, kot če bi se dogodil kateremukoli predstavniku katerekoli veje oblasti (članu vlade, poslancu, sodniku).

Ob tem skrajnem dogodku opozarjajo še "na skrb zbujajoče ustvarjanje družbene klime, v kateri se sodnih odločb, sodnikov in sodišč ne spoštuje, pač pa ob vsaki priložnosti na različne načine omalovažuje, kar posredno žal le napeljuje na take oz. podobne incidente".

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.01.2022 ob 13:54 gost

      Pa zakaj se mu je tak zameru ?

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.01.2022 ob 19:37 gost

        Sodnik Okrajnega sodišča Ljutomer ponovno žrtev napada, že morata imeti nekaj neporavnanega !?

        7 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.01.2022 ob 14:06 pokvarjeno sodstvo gost

      Kakšna žrtev je lejko sodnik? Žrtev je lejko samo bougi narod kerim se na tej sodiščaj godij krivica o ton pa se nič ne pijše pa je toga pri nas več kak preveč ...

      25 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.01.2022 ob 15:05 gost

      Domovina naša je rodila hiljade i hiljade junaka , jedan od tih delija je i naš Masleša , nije bio on niti bombaš , nije bio on niti sportista , sve što je imao od oružja to je diploma iz Sarajeva.

      17 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.01.2022 ob 15:06 gost

      Zabranjeno pušenje, drugače.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.01.2022 ob 15:17 gost

      Seveda se godijo krivice ljudem na sodišču če pa sodijo sodniki keri imajo kao diplomo iz bivše juge ali sodica kera pove drugo ime in priimek policiji ko je pijana ali sodnki keri so pod substancami za depresijo ali sodniki keri se okajeni vozijo okoli itd. Potem pa da ji ljudje napadajo. Zakaj le. Zato so pa ubogi sodniki na ustavnem sodišču založeni z pritožbami do gospodov ega leta 2090.

      20 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.01.2022 ob 16:49 gost

      Gospod sodnik Tivadar je premili po izgledu in po duši še bolj ! Vzgojen v krščanskem duhu ki ga živi in taka dobričina potem od podlih zlikovcev dobi tako zahvalo ! Tale razbijač bi moral biti pri drugem sodniku ki bi ga redno predelal in ga naučil kozjih molitvic!! Gorazd sočustvujem s teboj !!!!!!

      14 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.01.2022 ob 18:44 gost

        Gospod Tivadar je lepo vzgojen, premili po duši???? Ka pa tij uživaš za hrane?? To kar si on upa kot sodnik, milo rečeno take šibe ni. Naj mu mu bo gospod sodi.

        11 2 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.01.2022 ob 17:02 lep primer gost

      To je lep primer, kam Slovenija in Slovenci gremo. Nikogar in ničesar ne spoštujemo, ne upoštevamo, ne ubogamo. Vse je samo v naših glavah, ki pa so hudo plitve. Ko bo spet po nas udarila šiba anarhije in se bodo žrtve štete v tisočih, nas bo za kratek čas srečala pamet, celo reda bo malo. Vedno je tako, ko pametni dajo moč neumnim.

      11 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      19.01.2022 ob 17:38 gost

      Kaj ti veš da lahko sodiš zakaj gre. Ti si siguren da ni zlorabil svoje poklicne prakse za kako nepravilno odločitev. V imenu ljudstva brez ljudstva.

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      19.01.2022 ob 18:06 Gostilna gost

      A ta ti je razbil avto, kateremu ljutomerska policija sigurno ze 10 let pusca, da se lahko vozi z neregistriranim avtom zaradi Tivadarovega kriminala..... Ima srebrnega avdija a4 ormozkih registrskih tablic......... Pa pri policaju D.K. susmari in ma pri njemu parkiranega............... Nekda je vozu kamion pri Koprivniku v Strocji vasi....... Imel je place 3-4 jurje neto.... Jaz sem vidu te placilne.......... Ta je imel zelo tezko otrostvo... Stara dva sta ga cele dneve tirala..... Ko je prisa k Koprivniku je voza cele dneve pa noci.... KA TIVADAR SO TI ZADISALI NJEGOVI PENEZI........?

      23 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      19.01.2022 ob 18:49 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Tak je s tem,sodniki so si sami krivi,naj vzamejo Amerigo,tà bejluga svejta ne bi vidu, tak prek palca,petnajst lejt.V realsocializmi rédna čuza,krv bi scáu,gnjes pa ....gingavec sudnijk....tak jemi trbej,spravu bi ga v kaštigu,ne bi un več bàntivau nikuga .

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      19.01.2022 ob 19:26 gost

      Pravično sojenje v Sloveniji se malo kje upošteva,zato se obtoženi mora nekako se obraniti.To ,ali je premila kazen pa vedo priče.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      19.01.2022 ob 21:22 gost

      Avtomobil ni nič kriv,če že potem na štiri oči se da rešiti izven sodišč pa konec.Pa verjetno bo tega vse več.Sodil nam bo le bog in ne neki z kao nevem kakimi pravnimi študiji pozabite grejo hudi časi.Evropskega človeka se zelo omejuje,medtem,ko migranti lahko na naši zemlji delajo kar jim paše halo pa to je za slovensko sodstvo pravna država.Ajde gonite se v veste kam.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      19.01.2022 ob 21:49 kilonja gost

      V Sloveniji ni fajn biti sodnik, so popolnoma nezaščiteni, ljudje se lahko izživljajo nad njimi kot ta polpismeni potomec mule in konja ki s kladivom v rokah kaže " mogočnost " svojega IQ .

      4 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.01.2022 ob 22:58 Jeruzalem gost

        Ta, ki mu je razbil avto ima izredno visok IQ.... Jaz ga poznam osebno...... Bom vam napisal zakaj se gre...... Ta sodnik ga ze leta in leta izsiljuje... Cisti kriminal........ On se brani s svojim IQ-jem....... Sodnik Tivadar ga hoce spraviti pod skrbnistvo, ker bi tako prisel do njegovega stanovanja..... Sodi pa sodnik sodelavec in njegov najboljsi prijatelj....... Ce ne bo storil nic ga bodo "sfukali"....... Zato je vzel hamer v roke in mu razbil avto, ker sedaj ga ne morejo hkrati dati pod skrbnistvo in ga preganjati zaradi kaznivega dejanja....... Eno pade v trenutko drugo pa tudi ni vec enostavno.......... S tem, da mu je razbil avto je policijo, tozilstvo, sodstvo postavil v sah-mat pozicijo in ne morejo vec nic.... Zato nic ne naredijo in se samo zgrazajo in delajo zrtve......... Ze enkrat jim je dat taki sah-mat, ko je tega sodnika Tivadarja vzgal na gobec........ To je ta njegov visok IQ

        24 0 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      20.01.2022 ob 15:20 .............. gost

      Sodniki imajo enostaven posel, soditi po zakonu in nič drugo. Če pa tega ne upoštevajo pa iz službe. Predeš, na sodišče, poteka razprava in po pol ure se sodnik spomni, da ne vodi zadeve, za katero je poslal vabilo. Sramota od sodstva in ta je nepristranski in neodvisen. Premalo je kladivo na pločevini.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      20.01.2022 ob 18:07 gost

      Koko se sodi v Sloveniji je pokazatelj zadeve kere grejo pred evropsko sodišče so vse določene v škodo sodišču in v zmago ljudem keri so bili v Sloveniji obsojeni. Zato nehajte o poštenosti slovenskih sodnikih. Samo vse to kar pride iz Evrope v prid oškodovancem bi moral plačati tisti sodnik keri je zajebal zadevo in razsodil nezakonito. Ne da to plačujejo davkoplačevalci.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      21.01.2022 ob 1:38 Busybee gost

      V Slovenistanu vse po zakonu v Evropi pa zaušnica. Spomnimo se samo primera Vaskrsič ko so človeku zaradi računa v višini 200 evrov prodali hišo vredno 160 k evrov za polovico cene. Seveda na koncu država mogla doplačati razliko v ceni 80k in vse stroške. Se pravi sodnik zajebe plača država...naj plača sodnik iz svojega žepa tako neumnost!!

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      22.01.2022 ob 4:28 gost

      Evo g Tivadar, tu vidis na ton portali kak ti ljudstvo sodi , moral se bos pac pobolsati na tvojem delovnem mestu...ko ljudje iscejo pravico in odnos spremeniti do navadne raje, tak je to biti postenjak.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      22.01.2022 ob 9:39 Karel K. gost

      Kako pa to, da ponudnik vsebine ne obelodani druge plati, zakaj se je ta storilec tako gr4obo znesel nad sodnikom, kaj ga teži in kaj je naredil sodnik Tivadar narobe. Eden komentator sicer obelodanja neko resnico, morda je to vse res, vendar bi uradno moralo biti objavljena njegova resnica kot to objavljajo svojo resnico in svoje zahteve sodniška združenja. Če mu sodnik zares dela krivice in ga maltretira, potem bi morala ta sodniška združenja razrešiti problem znotraj sebe in povprašati Tivadarja, zakaj to počne. Ne more biti, da ljudje ne morejo priti do pravice, če so reveži ali pa če niso privilegirani kot Kangler in Jankovič.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.