https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Ljutomerčanke prepričljivo boljše od Pucončank

20.1.2022  

To sredo je v Ljutomeru potekala tekma 16. kroga 1.B Državne odbojkarske lige med pomurskima ekipama ŽOK Ljutomer in Murexin-Kema Puconci. Tekmo so prepričljivo, s 3:0 v setih, dobile ljutomerske odbojkarice, ki so s to zmago skočile na 3. mesto lestvice. Prekmurke ostajajo na začelju lestvice.


ŽOK Ljutomer 3:0 Murexin-Kema Puconci
(25:16, 25:14, 25:16) 

Pričetek prvega seta je bil dokaj raztrgan, saj sta obe ekipi igrali v malem krču, obe pa v želji, da tekmo dobita. Ljutomerčanke so bile rezultatsko uspešnejše saj so povedle z 6:3. Igra obeh ekip tudi v nadaljevanju še ni stekla, je pa Ana Kolmanič s 7 točko za domačinke nakazala, da se igra domačink izboljšuje. A gostje se niso predale ter bile dokaj enakovredne nasprotnice, Rakar Nina je rezultat znižala na 10:8, kasneje pa Malok Tjaša še na 14:11. Odločno je zatem odgovorila Sužnik Karmina ter Ljutomerčanke povedla v vodstvo z 15:12. Po tehničnem odmoru gostujočega trenerja so domačinke, po zaslugi dobrih servisov Karmine Sužnik, dosegale točko za točko ter po napadu in asu Ane Kolmanič, povedle z 22:13. To je, kljub neprepričljivi igri, zadostovalo za zanesljivo zmago Ljutomerčank v prvem setu z rezultatom 25:16.

Ana Stankovič je v drugem setu dosegla prvo točko za domačinke, Iva Šijanec pa z asom še drugo. Tokrat so domačinke v pričetku seta zaigrale na vso moč ter po napadu Karmine Sužnik, povedle s 5:0 in nato še po uspešnem bloku z 8:1. Po tehničnem odmoru gostujočega trenerja so se gostje nekoliko zbrale, ter po napadu Maše Vnuk, dosegle svojo drugo točko, kasneje pa je Nina Rakar pri rezultatu 10:3, dodala še tretjo. Ljutomerčanke tudi v nadaljevanju seta niso popuščale, zavzeto so igrale še naprej ter po napadu Karmine Sužnik, povedle s 17:7. Kvaliteta je bila v tem delu seta opazno na strani Ljutomerčank, ki so bile boljše v vseh elementih odbojke. Temu primeren je bil tudi izid seta, ki so ga domačinke, kljub nekaj lastnim napakam, prepričljivo dobile z rezultatom 25:14.

Tudi v začetku tretjega seta so domačinke povedle po napadu Diane Oletič. Ljutomerčanke so še naprej igrale zavzeto, željo pa so kazale tudi gostje. Te so po borbeni igri celotne ekipe rezultat znižale na 5:4, ter nakazovale, da se še niso dokončno predale. A razpoložena, Karmina Sužnik, ni popuščala. Še naprej je odločno napadala ter dosegala točko za točko. Karmini so uspešno sledile tudi ostale igralke in vodstvo domačink je bilo pri rezultatu 16:8, že osem točk. Po novem asu Šijanec Ive, je gostujoči trener zahteval odmor, da dodatno motivira svoje igralke za igro. Po drugem zaporednem asu Šijančeve so Ljutomerčanke povedle z 18:9. Je pa bilo tudi v tem setu dejstvo, da so domačinke boljše nasprotnice. Ana Kolmanič in Ana Stankovič sta nato domačinke povedli v vodstvo s 23:13. Še ena zanesljiva zmaga domačink z rezultatom 25:16.

Več fotografij v spodnji galeriji…

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 14:25 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.