https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Avstrijski parlament podprl obvezno cepljenje proti covid-19

20.1.2022  

Avstrijski parlament je danes po burni razpravi z veliko večino podprl obvezno cepljenje proti covidu-19. Za je glasovalo 137 poslancev, le 33 jih je bilo proti.

Obvezno cepljenje je imelo podporo znotraj vladajoče koalicije med ljudsko stranko in Zelenimi ter pri opozicijskih socialdemokratih in Neosu, Svobodnjaki pa so bili proti.

Razpravo in glasovanje v avstrijskem parlamentu so spremljali tudi protesti nasprotnikov cepljenja proti covidu-19 v središču Dunaja. Prvi protestniki so se s transparenti, na katerih kritizirajo protikoronske ukrepe in obvezno cepljenje, v bližini parlamenta zbrali že zjutraj.

Avstrija tako postaja prva evropska država v kateri bo cepljenje proti covidu-19 obvezno. Vsi, ki so starejši od 18 let in imajo stalno ali začasno prebivališče v tej državi se bodo morali od februarja obvezno cepiti. Predvidena je globa do 3.600 evrov, s tem da bo do sredine marca prehodno obdobje brez kazni.

Ukrep zajema 83 odstotkov prebivalstva oz. 7,4 milijona ljudi. Cepljenje pa ne bo obvezno za nosečnice, za tiste, ki se ne morejo cepiti iz zdravstvenih razlogov ter za prebolevnike covida-19 šest mesecev po preboleli bolezni.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.01.2022 ob 20:24 Vuk Rupnik gost

      Budale avstrijske. Motis se. Avstrijski desnicarji svobodnjaki so od vseh bili najbolj proti in protestirali. Veseli pa dejstvo, da bodo Anglezi kmalu ukinili testiranje in covidna potrdila. O tem razmisljata tudi Hrvaska in Izrael. No, mi smo se dalec od kaj takega ker se vse zgledujemo po Nemciji, Avstriji, Nemciji, Nizozemski in Italiji. Zal.

      24 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.01.2022 ob 21:50 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Adolf je njihov,drugače ne gre,HEIL.

      17 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.01.2022 ob 21:57 kilonja gost

      fašizem je danes samo eden, levičarski, z naseljevanjem afričanov, arabcev in azijcev želijo iztrebiti belega človeka . načrtni rasizem, podobno kot je tito želel iztrebiti Slovence v jugoslaviji z načrtnim naseljevanjem južnjakov pri nas . tudi šarac je v času svoje vladavine naselil 80.000 šoptarjev, da ne omenjam strank levice in SD ki bi rade Slovenijo preplavile z južnjaki in afričani. to je resničen Sorosev fašizem, zaradi katerega trpi vsa evropa.

      9 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.01.2022 ob 22:00 kilonja gost

      Avstrijski parlament podprl obvezno cepljenje proti covid-19...mogoče se bodo na tak način elegantno rešili južnjakov, turkov in ostale navlake ki se bo načelna seveda spokala domov...no ja, denar je le Sveta vladar, se bodo že cepili in ostali na avstrijskem zizeku;) .

      6 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.01.2022 ob 22:05 gost

        Kilonja, imaš zopet npčno in boš med delom napisal nekaj neumnih komentarjev. Pred novinarji boš pa jokal kako trpite, kako ste izčrpani in ne zmorete več.

        8 3 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.01.2022 ob 22:05 gost

      Vuk Rupnik ANGLEŽI SIGORNO NEBODO UMAKNILI KOVID POTRDILA, KER SEM ŽE VEČKRAT BIL TAM SLUŽBENO, IN VEM KAKO JE TAM ŠE CEPLJENI SE MORAJO VČASIH TESTIRAT ODVISNO KAM GREŠ. IZRAEL BO MOGOČE UKINIL, KER SO 95% PRECEPLJENI, ZA HRVAŠKO PA NEVEM, MOGOČE BODO UKINILI?

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.01.2022 ob 22:24 Vuk Rupnik gost

      Brez brige pocasi bodo vsi zaceli ukinjat teste in covid potrdila. Res pa, da bomo mi, Avstrijci in Nemci med zadnjimi. Ja Sarec nam je res navlekel siptarsko navlako. V Velenju in Kranju so ze v vecini. Kar se tice fasizma v Sloveniji obstaja le levi fasizem podpret z evropsko Antifo. Na sreco kul koalicija razpada oziroma vse leve stranke gredo v tri krasne in tak je prav. Nazalost tudi v desnih strankah ni dosti bolje. Jansa je sicer boljsi od kul koalicije a bi bil ze zadnji cas, da gre v penzijo ali pa enostavno nimajo v sds cloveka ki bi ga nadomestil. Za Tonina nimam besed saj je Janseva marioneta in nima svojega mnenja, govori to, kar mu ukaze Jansa. Sam sem bil vec let v slovenski nacionalni stranki Jelincica a nikoli vec, ker je dvolicnez. Tak, da trenutno ne vidim neke normalne stranke v Sloveniji, ki si bi zasluzila moj glas. Sem ekstremni desnicar za izgon siptarjev in ostale juznjaske golazni iz Slovenije a zal take stranke desnice ni v Sloveniji. Je samo Levi fasizem Kul koalicije, ki se je radikaliziral skrajno v levo, kot muslici v mudzahaide.

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      21.01.2022 ob 7:40 gost gost

      KOJI FAKTOR SI TI IDI IZ SLOVENIJE ČI TI KAJ NE PAŠE ŽIVELA SLOVENIJA

      6 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      21.01.2022 ob 7:42 gost

      Na portalu Necenzurirano si preberite članek o tem kako se je okužilo s korono najmanj 88.000 prebivalcev Slovenije in so kljub veljavnim ukrepom mirno prenašali okužbe dalje. Zato tako visoke številke okuženosti pri nas. In nihče od vodilnih niti ne razmišlja o odstopu. Pokvarjeni farmacevtski plačanci.

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.01.2022 ob 8:41 pOMENI NAJMAN 88.000 gost

        Pozabil sem dodati CEPLJENIH. Pomeni najmanj 88.000 okuženih cepljenih, ki so raznašali virus.

        11 1 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      21.01.2022 ob 7:47 Vuk Rupnik gost

      Ja a naj lazem. Priznam da sem ekstremni desnicar to sem vedno bil in bom. Sem to kar sem. Pogled glede covida pa imam isti kot ti. Tudi desnicarji smo zelo proti temu sranju in ukepom ne samo levicarji. Vem, da se cepil vec ne bom ne glede na to, kake bodo posledice. Janso imate levicarji za skrajnega desnicarja. Ne ga lomit no. On bo vedno po dusi ostal komunist nikoli on ne more biti nas. Nikoli ga nisem volil in ga ne bom. Je pa trenutno boljsa resitev kot kul koalicija, ceprav je tudi Jansa za penzion. Mislim da mu folga vec kot 30 let bit v politiki. Na volitvah rabimo nek nov obraz nekoga, ki ni obremenjen z levimi pa desnimi, obstaja sploh kak tak politik v Sloveniji? Trenutno ne vidim stranke keri bi dal glas.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      21.01.2022 ob 7:53 gost

      Ta cepiva proti različici omikron ne nudijo nobene zaščite. Jodlarji pa uvedejo obvezno cepljenje. To je v nasprotju z zdravo pametjo. Kot Avstroogrska so zakuhali prvo svetovno vojno, njihov Hitler je v drugi svetovni vojni uničil Evropo in zaseja sovraštvo med narodi, zdaj pa še to obvezno cepljenje. Kaj imajo ti jodlarji hudobijo že v genih?

      15 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      21.01.2022 ob 8:09 gost gost

      TI JODLARJEM NE SEGAŠ DO KOLEN TAM JE ZAKON ZAKON NEJ KAK PRINAS ONI SO MELI HITLERJA MI PA TITA ZAJ PA LEVAKE V REDU ABJAJCEN

      2 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      21.01.2022 ob 8:28 Vuk Rupnik gost

      Jodlarji so budale na kubik. Vprasajte malo tiste Slovence, ki delajo v Avstriji kaki ponizevalen odnos imajo do Slovencev. Nikoli ne bi sel v Avstrijo delat tudi za dvakratno placo ne kot jo imam pri nam. Se Nemci jih ne marajo in jih klicejo nemski cigani. Nemci in Svicarji so cista druga zgodba in cenijo slovenskega cloveka in delavca. Za mene so Avstrijci na nivoju siptarjev dno dna.

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      21.01.2022 ob 8:43 gost

      Zdaj pa še Nemci in Francozi ...........................potem pa vse preostale članice EU.Pa da vidimo naše levuharje.Ha ha ha he he he hi hi hi ho ho ho ho hu hu hu hu.

      6 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.01.2022 ob 8:53 gost

        Kdor navija za obvezno cepljenje s cepivi, ki dokazano ne pomagajo proti omikronu, je navaden bedak.

        14 6 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      21.01.2022 ob 10:38 Pista gost

      kakšnja sprememba,še malo nazaj ste kritizirali vlado,da neve ravnat z boleznijo kovid in da naj se ozira po Avstriji in drugih državah,zdaj ko uveljavljajo obvezno cepljenje ste tudi proti njim,uživam ko ste stisnjeni v kot in nemorete več nikamor,če bi obvezno cepljenje bilo sprejeto že takoj ob pojavu kovida ,vsega tega kar doživljamo danes nebi bilo,zato pozivam vlado ,da tudi v Sloveniji uvede obvezno cepljenje vseh ljudi

      2 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      21.01.2022 ob 10:55 Jodlar gost

      Kaj pa Avstrijec ve kaj je dobro-glavno da je zastonj in dosti. Saj tudi v državnem zboru niso vedeli za kaj gre -glavno da je zastonj in dosti. Bolj dvoličnega naroda ni kot je Avstrijec-vse kar je južno od njega je gamat-a hodi pa rad na poceni kosila,pa v terme in na morje-glavno da je poceni in dosta Delavce seveda rabijo,ker oni niso sposobni za fizična dela-vendar so vsi za njih "JUGO" Zato si ni treba vzeti zgleda po njih,ker ne vejo kaj delajo in so butli Tudi ta prispevek o tem obveznem cepljenju-če mene vprašate-NOVICA ZA BEBCE-napišite nekaj kar nas bo razvedrilo in ne korona vsak dan POMUREC.COM-brez veze

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      21.01.2022 ob 12:27 osica gost

      Slovenci smo hlapčevski narod. Rodili smo se ko hlapci, živeli kot hlapci in umrli (izumrli) bomo kot hlapci. Že od Cankarja naprej se vse bolj podrejamo tujcem. Tujcem smo skoraj razprodali že vso našo Slovenjo. Zakaj? Sami smo si krivi. Bog ne daj, da bi bil sosed (ali kdo drug ) bogat. Bog ne daj, da bi imeli svojega miljardera, ki bi bil edino sposoben se spopasti s tuijim kapitalom.

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      21.01.2022 ob 13:15 gost

      OSICA tole so farse !! Realnost je čisto drugje!!!!!!! Nobeden človek še ni in ne bo obogatel na pošten način!!!!!!! Zmeraj je nekaj vmes negativnega kar potem lakomnega človeka naredi bogatega!!!!! to je bilo in to bo !!!!!!!!!!!!!! Preveč Slovencev je nesramno bogatih !!!!!!!!!!!!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      21.01.2022 ob 16:01 osica gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      21.01.2022 ob 16:02 osica gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      21.01.2022 ob 17:36 Vlado gost

      Se je kdo vprašal... Zakaj nihče od politikov in pomembnih osebnosti nikoli ni imel hudega stranskega učinka po cepljenju? Se je kdo vprašal zakaj obvezno cepljenje zagovarjajo samo cepljeni? Hahaha... Če ste šli slučajno zaradi cepljenja v PM... Ne spravljajte še svojih sosedov, prijateljev in nedolžnih ljudi v svoje eksperimentalno nekaj letno evtanazijo.... Ste sramota človeštva!!!

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      21.01.2022 ob 23:09 gost

      Sramota človeštva , SLOVENSKEGA si ti.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.