https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

FOTO: Panvita Pomgrad dodobra namučila aktualnega državnega prvaka

23.1.2022  

To soboto 22. januarja je v športni dvorani OŠ I. potekalo srečanje 14. kroga 1.DOL za moške, v katerem je domača ekipa Panvite Pomgrad gostila aktualne državne prvake, ekipo OK Merkur Maribor. Slednji so v Prekmurju naleteli na težje delo, kot so ga verjetno pričakovali. Mariborčani so se zmage lahko veselili šele po dobrih dveh urah igre.

PANVITA Pomgrad – Merkur MARIBOR 1:3
(29:31, 25:27, 25:18 in 22:25)

Dobri dve uri zanimive tekme in lepe odbojke so potrebovali aktualni državni prvaki, da so v Murski Soboti na prekmursko – štajerskem derbiju s 3:1 ugnali borbene domačine.

Sobočani, ki so tokrat nastopili brez obolelih prvega sprejemalca, Jakoba Rojnika in libera Davida Novaka so se dostojno upirali favoriziranemu tekmecu. Potem, ko je Panvita Pomgrad v uvodnih dveh nizih ostala prekratka za točko v končnici obeh nizov, ki sta se končala na razliko, so borbeni Sobočani nato pokazali pravi obraz v tretjem, ki so ga prepričljivo dobili. Nato pa je do izraza prišla daljša klop in izkušnje Mariborčanov, ki so z nezaustavljivim korektorjem, Ahmedom Ikhbayrijem obračun na koncu dobili sicer težje od pričakovanj.

Začelo se je z najdaljšim nizom na tekmi, kjer so s 13:9 povedli Mariborčani, na servis Žana Bedrača v domači vrsti pa je Panvita Pomgrad izid izenačila na 14.točki. Po gostujoči prednosti 17:20 pa je na sceno stopil Urban Fužir in po menjavi z as servisom izid izenačil na 20:20. Gostujoči trener Sebastijan Škorc je nerazpoloženega Filipa Kovačeviča zamenjal z mladim Rokom Bračkom in tekma se je prevesila v končnico. Pri Mariborčanih je žogo za žogo uspešno zaključeval Ikhbayri, da bi nato sprejemalec Roland Gergye lahko uspešno pospravil šesto zaključno žogo v prvem nizu za zmago z 29:31.

Drugi niz je nato Panvita Pomgrad nadaljevala z agresivno prestavo in hitro povedla z 10:6, nato pa se je ustavilo. Bračko je ostal na parketu pri Mariborčanih, Sobočanom je popustila zbranost v napadu in po izenačenju na 12.točki je na servis Ikhbayrija Maribor povedel s 15:12 in si pri  izidu 24:22 priigral tudi prvo zaključno žogo. Domači korektor Connor McConell pa se ni dal in po bloku Fužirja razpoloženemu Ikhbayriju  je sledilo izenačenje na 24:24. A je nato na sceno spet stopil gostujoči korektor, ki je zaključil četrto zaključno žogo za mariborsko vodstvo v nizih z 2:0.

V tretjem nizu pa se nato Sobočani niso več pustili presenetiti. Po zaostanku pri 4:7 so namreč začeli nizati točko za točko in po vodstvu z 15:10 in odličnim servisom niz prepričljivo dobili na 18.točki.

Zadnji, četrti niz pa je bil nato spet v znamenju gostov, kjer je odločilno razliko z začetnim udarcem napravil sprejemalec Gergye pri 10:14. In z dolge klopi je po Kovačeviću in Bračku v četrtem nizu na sprejemalskem mestu pri Mariboru zaigral še Žiga Donik. Sobočani so se nato z as servisom Branislava Radovića Mariborčanom nazadnje približali na vsega dve točki zaostanka pri 18:20 a je nato Maribor na krilih najučinkovitejšega na tekmi, Ahmed Ikhbayrija, obračun suvereno zaključil v svojo korist za zmago s 3:1.

Postave in točke obeh ekip:

PANVITA POMGRAD: Vori, Vinkovič 22, McConnell 17, Drvarič 1, Radović 15, Lakner, Bedrač 14, Fužir 10, Hafner, Grabar in Vrabl (libero). Trener: Dejan Fujs.

MERKUR MARIBOR: Cafuta 3, S.Adžović, Kovačevič 1, Pavlovič 14, Bračko 2, Donik 5, A.Adžović, Planinšič 1, Kržič 1, Ikhbayri 23, Gergye 16, Košenina in Kovačič (oba libero). Trener: Sebastijan Škorc.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.01.2022 ob 18:56 kilonja gost

      Na tribunah pa 2 gledalca z masko, ja pravi fašizem imamo ;) .

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.01.2022 ob 20:40 baloncek gost

      Ena velka žalost je tej klub kda poglednen par lejt nazaj in se spomnim, kak smo premagovali Maribor. Zdaj pa je že uspeh, če se malo upiramo. Tou življenje v svojem mehurčku resničnosti ne privede daleč.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.01.2022 ob 7:47 gg gost

      žalostno kama je spadno ta klub... vsi klubi so ga prehiteli tako po kvaliteti kot po organiziranosti... vsi klubi so se dvignili na "profesionalno" raven, samo panvita je izl eta v leto slabša in bolj "domača"... mogoče je čas za en daljši in globši raznislek... včasih ste meli na tekmah polne tribune.. zdaj pa??

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.01.2022 ob 10:55 gost

      Kilonja ne zavajaj, 28 gledalcev je bilo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.02.2022 ob 15:49 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.