https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Čakš Jager: »V šolah se število potrjenih primerov močno povečuje«

24.1.2022  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 sta sodelovala državni sekretar na Ministrstvu za zdravje mag. Franc Vindišar in namestnica predstojnika Centra za nalezljive bolezni v NIJZ Nuška Čakš Jager.

Mag. Franc Vindišar je povedal, da je na današnji dan hospitaliziranih skupaj 636 bolnikov, od tega jih je na intenzivni negi 135. Hospitaliziranih imajo med drugim tudi 9 otrok in 8 porodnic. V enem tednu je umrlo 80 ljudi.

V Sloveniji je na voljo kar nekaj zdravil za zdravljenje COVID19. "Spodbujamo vse, da se z izbranim zdravnikom pogovorite o uporabi le teh, saj zmanjšujejo tveganja za hujši potek bolezni in posledično hospitalizacijo," pove Vindišar, ki je poudaril, da je najučinkovitejše zdravilo preventiva, reševalec življenj pa cepljenje oziroma cepivo.  

"Trend povečevanja potrjenih primerov še vedno traja v vseh državah EU. Omikron je presegel 50 odstotkov v skoraj vseh državah. Ugotavljamo, da število smrti na srečo ne sledi vzponu števila potrjenih primerov v Sloveniji," pove Nuška Čakš Jager.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.01.2022 ob 13:20 Jacqueline Thom gost

      I have made 96,760 Buck just last month by working online from my home. I am a full time college student and just doing this in my free time for few hours per week by using my laptop.Everyone can check this out and start making cash online in a very easy way by just following instructions…… open this link HERE↠↠↠☛ 𝐖𝐰𝐰.𝐒𝐞𝐥𝐟𝟐𝟓.𝐜𝐨𝐦

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.01.2022 ob 23:04 Sexy gost

      Pravi seks dating - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.