https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Magyar in Horvat podpisala pogodbo za izgradnjo čistilne naprave

Lendava, 27.01.2022 ob 6:05  

V sredo, 26. januarja, sta župan Občine Lendava Janez Magyar in direktor podjetja Tehnix d.o.o. Đuro Horvat podpisala izvajalsko pogodbo za izgradnjo čistilne naprave na Hotizi.


Obstoječa čistilna naprava ne deluje dobro, potopniki so dotrajani in se kvarijo, zato želi Občina Lendava z investicijo izboljšati parametre odpadnih voda in s tem izboljšati kvaliteto življenja prebivalcev v Kotu, ki živijo v bližini iztoka prečiščene komunalne vode iz čistilne naprave.

Pogodbena vrednost del znaša dobrih 200.000,00 evrov z DDV, zaključek del pa je predviden do konca marca 2021, sporočajo iz lendavske občine.

Foto: občina Lendava

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.01.2022 ob 8:35 gost

      Čimprej zazijdati da bodo Madžari imeli kam voziti odpadno blato svoje in iz pol Evrope. In to za velik denar ki kroži zaradi,,,, dreka,,,.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.01.2022 ob 9:36 2021 gost

        Do lanskega leta je glih Madžarska sprejemala vso Slovensko blato. Ko pa so prenehali sprejemat blato iz Slovenije, smo pa ga imeli takoj do vratu. Dobro bi bilo potrkat na dušo levih vlad, zakaj tega problema niso reševale dovolj bodro tako kot vsa Evropa.

        11 6 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.