https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

V soboški bolnišnici velik naval na sivo cono in urgenco

27.1.2022  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so sodelovali koordinator za covid bolniške postelje pri Ministrstvu za zdravje Robert Carotta, dr. med., predstojnica Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja doc. dr. Tatjana Lejko Zupanc, strokovna direktorica Splošne bolnišnice Murska Sobota Manuela Kuhar Makoter, dr. med., in direktorica Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano mag. Tjaša Žohar Čretnik.


Strokovna direktorica Splošne bolnišnice Murska Sobota Manuela Kuhar Makoter, dr. med. je povedala, da je v soboški bolnišnici v teh dneh naval na sivo cono in urgenco tako velik, da ne bodo mogli več zagotavljati, da bi bili covidni bolniki zdravljeni in obravnavani na covid oddelku.

"Pospešeno se pripravljamo na novo ureditev, tako da bomo bolnike sprejemali na tiste oddelke, katero glavno diagnozo imajo. Npr. bolnika z akutnim vnetjem slepiča bomo sprejeli na kirurgiji in tam v primeru okužbe uredili rdečo cono.

Z začetkom vzpostavitve rdečih in sivih con pa ukinjamo vso nenujno operativo in nenujna zdravljenja, saj se bomo lahko osredotočili samo na tiste, ki našo pomoč nujno potrebujejo," pove Manuela Kuhar Makoter.

"Glede na število okuženih z različico omikron je jasno, da bomo v prihodnje potrebovali kar nekaj bolniških kapacitet.

V UKC Ljubljana je trenutno zaradi covida v bolniškem staležu kar 500 zdravstvenih delavcev. Predlog je bil, da se obdobje izolacije skrajša na 7 dni, vendar ugotavljamo, da praktično nihče po 7 dneh še ni negativen.

Ob številnih pojavih pozitivnih bolnikov na necovid oddelkih, smo se že v preteklosti nekajkrat poslužili rdeče cone na oddelku. Principi obravnave bolnikov na teh oddelkih so enaki kot na covid oddelkih," je povedala predstojnica Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja doc. dr. Tatjana Lejko Zupanc.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.01.2022 ob 12:11 DebraAnderson gost

      Everybody can earn 500 dollars Daily… Yes! you can earn more than you think by working online from home. I have been doing this job for like a few weeks and my last week payment was exactly 25370 dollars. COPY This Website OPEN HERE………… 𝐖𝐰𝐰.𝐒𝐞𝐥𝐟𝟐𝟓.𝐜𝐨𝐦

      0 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.01.2022 ob 12:22 gost

      Sami modrijaši. Normalno, da človek z akutnim vnetjem slepiča ali človek s hudimi poškodbami spada na kirurgijo in ne na covid oddelek. Zgleda, da hočejo odkriti toplo vodo. Trenutno imajo v bolnišnici Rakičan 35 covid bolnikov in med temi so bolniki, ki so tam zaradi drugih bolezni a so slučajno pozitivni na corona testu.

      20 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.01.2022 ob 13:23 Nenad gost

      Pamet v roke....virus treba osamiti in pika..pustimo testiranja in cepljenje ker ni rezultatov kot smo pricakovali ...A je bolje bogat umret kot pa zivet v pomanjkanju...Zgodovina nas je vedno ucila in tudi tokrat bo...drugace temu konca ne bo....

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.01.2022 ob 13:25 gost

      Sami zasluškarji v Sloveniji. Zelo srečni ko ljudi strašijo in jim grozijo. To pa vse za svoje žepe in jih boli,, k,,,, za glupi narod. Kajti bolj bodo lagali več pokasirajo in dlje se bo vlakl to kovid sranje.

      12 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.01.2022 ob 14:34 123 gost

        Ta novi virus do sedaj še nihče ni, Anglija in Danska opušcata vse ukrepe pa je ta mutacija že nekaj časa prisotna, mi pa zaradi dveh primerov paniko delamo za ta prehlad

        11 2 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.01.2022 ob 13:27 gost

      Tam naj rajši delajo ne da imajo več ur na konferenci kot v službi.

      18 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.01.2022 ob 13:39 10.marec gost

      Pa kdo te straši, ti strašiš in groziš.... Glej informacijo vzemi kot dobronamerno, ne kot strašenje... samo z druge strani moraš pogledati in ego doma pustiti....

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.01.2022 ob 14:01 gost

      Kaki virus prijatelj samega Janeza Janše davčni svetovalec Rok Snežic danes na zaslišanje v državni zbor brez maske in nikomi nič. Glupi narod se pa mora držati ukrepov ker ne posojajo denarja stranki Janeza Janše SDS.

      13 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.01.2022 ob 14:13 gost

      Glup si ti in tvoj veliki vodja Janša, ki ga noro obožuješ in si obseden z njim.

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      27.01.2022 ob 15:22 gost

      Rok Snežič je imel celi čas zaslišanja masko , med zaslišanjem jo je celo zamenjal taka levojajčni cucek ne laži se.

      0 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      27.01.2022 ob 17:37 gost

      Debeluhar Snežič ni imel maske ko je prišel v parlament sranje desno predersko. Pa tudi doktorata nima niti enega kamoli 2. To kar on pravi doktorat v Bosni na tržnici dobiš za 10 everčkov.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      27.01.2022 ob 22:57 Sexy gost

      Pravi seks dating - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      28.01.2022 ob 13:43 10.marec gost

      Tudi Masleša je diplomant iz Bosne, le malo manjši naziv ima...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.