https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Nova kolesarska postajališča na območju LAS Goričko 2020

18.01.2022 ob 15:43  

V okviru operacije Kolesarska veriga na podeželju, ki je bila prijavljena na 5. javni poziv za ukrep 19.3. Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalne akcijske skupine in je sofinancirana v okviru Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, so bila na območju LAS Goričko 2020 postavljena tri nova postajališča za izposojo koles in sicer v naselju Tišina, Moravske Toplice in Murska Sobota.


Namen operacije je ustvariti alternativo obstoječim načinom mobilnosti na podeželju. Gre za teritorialno največjo operacijo v okviru lokalnih akcijskih skupin (LAS), ki povezuje regije in lokalne skupnosti. Kolesarska veriga na podeželju je operacija sodelovanja in povezovanja na območju dvanajstih LAS in devetindvajsetih občin med severno in južno mejo države. Operacija tudi na podeželju ustvarja možnosti, ki izhajajo iz področij pametne in trajnostne mobilnosti, kot je potovanje in dojemanje prostora skozi integrirani in elektrificiran sistem izposoje koles.

Zemljevid 12 sodelujočih partnerskih Lokalnih Akcijskih skupin v projektu sodelovanja »KOLESARSKA VERIGA NA PODEŽELJU«.

V primeru operacije gre za koncept, kjer se nova mreža za souporabo koles že naslanja na nekatere obstoječe sisteme. Takšna integracija doprinaša novo kvaliteto in obseg novim in obstoječim sistemom v mreži. Novi in stari uporabniki lahko dostopajo do sistema za izposojo širom Slovenije tako na podeželju, kot v mestnih središčih. Na podeželju pa je to ponekod sploh edini javni sistem mobilnosti, pa tudi edini, ki si dejansko zasluži pridevnik trajnostni.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.