https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

VIDEO: Otroci iz Porabja se slovenščino učijo skozi glasbo

16.12.2021  

Otroci iz Porabja se slovenščino učijo tudi skozi glasbo.

Julija Fajhtinger v okviru glasbenih uric, otrokom v Porabju približuje slovenski jezik. Pred nekaj leti je začela voditi pevske vaje za učence iz osnovne šole na Gornjem Seniku v Porabju. Pevske vaje potekajo tedensko v tamkajšnjem kulturnem domu. V tem okviru so tako ustanovili pevski zbor Seniške senice. V pevskem zboru so vključeni otroci vse od prvega razreda osnovne šole. 

V videoposnetku si lahko ogledate nastop pevskega zbora Seniške sinice z avtorsko pesmijo "Prijateljstvo."

"Učenci so sami si izbrali temo, jaz sem jim pa napisala skladbo," pove Fajhtingerjeva.

Pevska skupina Seniške sinice iz Gornjega Senika, deluje v sklopu Zveze Slovencev na Madžarskem. 

VIDEO: Pevski zbor Seniške sinice z mentorico Julijo Fajhtinger - Svet je tvoj (Nina Pušlar)

 Po mnenju Flóriána Nagya bo učenje slovensega jezika na obočju Porabja vse bolj priljubljeno. "Vse več učencev se začne učiti slovenščine tudi v srednji in osnovni šoli."

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.