https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Sprememba pri testiranju: Ob pozitivnem hitrem testu PCR test ni potreben

31.1.2022  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so sodelovali minister za zdravje Janez Poklukar, dr. med., pediater Denis Baš, dr. med., in direktorica Zdravstvenega doma Postojna prim. Irena Vatovec, dr.med..

 

Na današnji dan je hospitaliziranih skupaj 818 bolnikov, od tega jih je na intenzivni negi 138. Trenutno je aktiviranih 13 bolnišnic, na novo je bila aktivirana SB Trbovlje, je uvodoma povedal Poklukar.

Poudaril je, da bodo z jutrišnjim dnem pričeli poročati tudi podatke ali je nekdo hospitaliziran zaradi covida, ali pa ima covid kot pridruženo bolezen.

»Podatek za danes je - od skupnega števila hospitaliziranih jih je bilo na navadnem oddelku 394 zaradi covida in 286 s covidom, v enotah intenzivne terapije pa 119 zaradi covida in 19 z covidom,« je povedal.

Z jutrišnjim dnem se uveljavlja omejitev veljavnosti digitalnega covid potrdila o cepljenju na 270 dni. Cepljeni s poživitvenim odmerkom imajo neomejeno veljavno potrdilo. To so potrdila 3/3 in 2/1. Do danes se je s poživitvenim odmerkom cepilo 587.000 ljudi.

Z jutrišnjim dnem se znova spreminja protokol testiranja. Gre za začasen ukrep, dokler je virus med populacijo tako močno razširjen.

Po novem protokolu vse osebe z ali brez znakov okužbe dihal in osebe pozitivne pri samotestiranju pristopijo pri pooblaščenemu izvajalcu k hitremu antigenskemu testu (HAGT). Če je test pozitiven gre za potrjeno okužbo in je potrebna izolacija in izdaja slovenskega digitalnega covidnega potrdila.

Če je HAGT negativen in je oseba brez znakov okužbe dihal je testiranec brez okužbe covid-19. Če pa oseba ima znake okužbe dihal se samoizolira za 72 ur, v kolikor znaki okužbe po treh dneh niso prisotni je oseba brez okužbe. V kolikor pa so po 72 urah še vedno prisotni simptomi se pri pooblaščenem izvajalcu znova opravi HAGT. Če je izvid znova negativen je testiranec brez okužbe covid-19 a se predlaga pregled pri izbranem zdravniku. Če je test tokrat pozitiven je potrebna izolacija in izdaja slovenskega digitalnega covidnega potrdila.

Na PCR test je potrebno kadar to presodi zdravnik, ki obravnava bolnika. V to skupino ljudi, ki jih zdravniki napotujejo na PCR test spadajo kronični bolniki, nosečnice, imunokompromitirani in otroci, ki imajo večje tveganje za rizičen potek bolezni. Se pa PCR lahko samoplačniško izvaja tudi iz drugih razlogov.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.01.2022 ob 15:00 janez gost

      Kaje pa so vsi komentarji?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.01.2022 ob 15:47 gost

      Energetski dodatek bo po izračunih vlade dobil tudi minister Janez Cigler Kralj. Kajti debil ima veliko družino in bo upravičen do energetskega vaucarja. Zato so tako tudi na ravnali pomoč za elektriko. Ne dobi pa verjetno tisti keri bi si bolj zaslužil. V Avstriji pa dobijo vsa gospodinjstva. Podvojil bodo socialno pomoč več vrstne dodatke. Pri nas pa pomoč dobijo tisti keri imajo 5 tisočakov ali več plače. Potem pa minister debil Vrtovec pove da nam delijo bonbonijere ne bonbncke. Ja delijo sebi in svojim prijateljem debilnim.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.01.2022 ob 15:58 mirko gost

        Energetski dodatek bo po izračunih vlade dobil tudi minister Janez Cigler Kralj...vrvleš ali nej, tudi otroški dodatek dobivle zakoj ga ne bi ka je on nej državljan Slovenije ? S kakšimi populizmi se ukvarjate pred volitvami . Čudo bi se nej či be se šlo za to ka njemi je nej trebej dafkov plačuvati, tuo bi bilo sporno verjetno.

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.01.2022 ob 16:46 gost

        Tudi minister Pokljukar ga bo dobil. Za ostale ministre in sekretarje pa nimam dovolj podatkov, iskati se mi pa ne da, ker tega neupravičenega početja ne morem spremeniti.

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.