https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Pomurju največ donacij iz dohodnine društvu za zaščito živali

08.02.2022 ob 6:00  

V Pomurju je največ donacij dela dohodnine za leto 2020 prejelo Društvo za zaščito živali Pomurja. Društvo je prejelo skoraj 57.000 evrov, kar jih uvršča na 15. mesto med vsemi prejemniki donacij v Sloveniji in na drugo mesto prejemnikov, ki skrbijo za živali.

Društvo za zaščito živali Pomurja, ki je lani zaznamovalo 15-letnico delovanja, se v veliki večini financira prav iz donacij dela dohodnin. »Res smo hvaležni za to možnost in veseli, da se je v zadnjem letu ta del povečal na en odstotek. Najbolj všečno je to, da posameznika to nič ne stane, nam pa pomeni ogromno in mislim, da je res škoda, da to ostane neizkoriščeno,« je v izjavi poudarila članica društva Anamarija Žnidarič.

Ukvarjajo se zlasti s pomočjo psom in mačkam. Pri psih so največji problem verige in boksi, po mnenju Žnidaričeve pa bo problematika zapiranja psov v bokse po prepovedi uporabe verig še izrazitejša. Pri mačkah je največja težava nenadzorovano razmnoževanje, katerega posledica so tudi zapuščene in potepuške mačke. Mačke so tudi dobro prehranjene in nimajo naravnih sovražnikov.

V društvu skrbijo za okoli 200 prosto živečih mačk, nimajo pa prostorov za živali. »Nismo zavetišče, nismo inšpekcija. Nimamo prostorov, kamor bi živali nameščali, hkrati pa tudi nimamo pristojnosti, da bi živali odvzeli. Naše poslanstvo je pomoč, ozaveščanje, da bi potem skrbniki sami skrbeli za živali,« je pojasnila Žnidaričeva.

V torek, 1. februarja, je društvo začelo vsakoletno akcijo sterilizacij in kastracij mačk in psov, ki traja dva meseca in omogoča 20-odstotni popust na ceno storitve. Sicer pa društvo vsak teden odpelje na sterilizacijo ali kastracijo od 20 do 30 mačk. Lani so tako poskrbeli za okoli 900 živali, v veliki večini mačk.

*Naslovna fotografija: Pixabay.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.02.2022 ob 7:04 Magyar Bacsi gost

      Bravo - vsaka čast!

      13 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.02.2022 ob 17:07 gost

        MAGJAR BASI tebe je namrdal opilek od Orbana in nanj bi moral biti ponosen--debil !! Bole da bi se takrat tele skotilo ,te gda si se tij izrodek !!!!!!!

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.02.2022 ob 10:01 Geza Mezga gost

      Ta kužek pa je Lupi, od mojega soseda.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.02.2022 ob 10:11 kilonja gost

      Bistvo teh društev bi moralo biti da se ukvarjajo s skrbjo za naše živali, za živali zavržene v Sloveniji . Žal je desetine društev zrastlo kot gobe po dežju ki vlačijo sem pse s Srbije, z Bosne in se okoriščajo na račun dobrodelnosti, po nekaj 100 € zapravijo ljudje da spravijo v Slovenijo enega psa , naša zavetišča pa polna . V Bosni in Srbiji je stotine društev, ki igrajo na sočutno karto ob slikah ubogih živali,ki jih lansirajo v javnost, potem pa mesece pobirajo denarne prispevke za " reševanje " teh živali, sami si pa lepo s tega denarja gradijo hiše, kupujejo avte , hodijo na drage počitnice ...itd. Namesto da bi se donatorji zavzemali da bi se tam na jugu začeli bolj aktivno ukvarjati s sterilizacijami in kastracijami potepuških živali, raje zapravljajo tisoče € da filajo ta nategunska društva ki jim je v interesu da imajo za oddajo čim več živali, več kot jih imajo, več denarja gre njim v žep. Tudi naša poštena društva ki ne sodelujejo s temi bosanci in srbi, bi se morala zavzemati za STOP uvažanju posvojencev z juga.

      16 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.02.2022 ob 10:14 gost

      Res so živali več vredne kot ljudje keri so pod pragom revščine. Tudi humanitarne organizacije dvignejo roke od takih ljudi. Da o vadi sploh nezubljam besed. Kajti sama sebi ni sposobna pomagati same laži in debilno vodenje Slovenije.

      6 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.02.2022 ob 10:41 kilonja gost

        Človek si bistveno lažje lahko pomaga kot žival. Žival ni lena po naravi in bo v naravi preživela če ji bo to dovolil človek, ti debeluhar ki pa smrdiš cele dneve na socialni podpori in tipkaš tu honorarno na črno za 2 centa na komentar si si pa pretežno sam kriv za svojo lenobo in revščino .

        12 3 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.02.2022 ob 10:35 gost

      10: 14 TI idiot vse povsod mešaš vlado .vse po vrsti mrziš ,še žival je bolj prijazna in je ČLOVEKOV NAJBOLJŠI PRIJATELJ od tebe !

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.02.2022 ob 12:35 gost

      Zato je boljši prijatelj žival ka te mora prenašati debila kot si. Kajti pameten človek se ti posere na tikev.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.02.2022 ob 14:09 SherylJorden gost

      Everybody can earn 500 dollars Daily… Yes! you can earn more than you think by working online from home. I have been doing this job for like a few weeks and my last week payment was exactly 25370 dollars. COPY This Website OPEN HERE………… W­w­w­.S­E­L­F­2­5­.C­O­M

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      08.02.2022 ob 17:09 gost

      PA TI NASPROTOVALCI SO LEVOJAJI SMETARJE!!!!!!!!!!! Gamad odpadniška !!!!!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      08.02.2022 ob 18:58 gost

      zakaj pa pol jočejo in fehtarijo dnar,banda pokvarjena,če pa dobijo največ dnarja od vseh,le kam gre ta dnar,a sebi v žep,za psa in mačko pa jih boli kurac,glavno da se fehtari,saj so v teh društvah itak samo narkomani in zbojena mladina delomrzna,sami socialci

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.02.2022 ob 9:00 hahaha gost

        zato ker smo brezposelni pametnejši od vas zaposlenih. valda ja ne bomo elali za take plače.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      09.02.2022 ob 7:36 V gost

      Sebi v žep davajo Nej ka bi živalim pomagali sam vido ka delajo sramota

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.