https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Policisti bodo skrbeli za večjo pretočnost prometa v Murski Soboti

02.02.2022 ob 18:00  

Prometni policisti bodo v naslednjih dneh skrbeli za večjo pretočnost prometa v samem mestu Murska Sobota in njegovi okolici, so sporočili iz PU Murska Sobota.

Murskosoboški prometni policisti opažajo, da se pretočnost prometa v okolici mesta in v samem mestu Murska Sobota občasno zmanjšuje, kar posledično pomeni več nejevolje med udeleženci v cestnem prometu, več kršenja cestnoprometnih predpisov ter s tem posledično ogrožanje drugih udeležencev v prometu, predvsem ranljivejših skupin kot so pešci in kolesarji.

Prometni policisti bodo zato v naslednjih dneh več pozornosti namenili večji pretočnosti prometa v samem mestu Murska Sobota in njegovi okolici.

Nadzirali in po potrebi usmerjali bodo promet v večjih križiščih, kjer prihaja do zastojev ter ugotavljali kršitve cestnoprometnih predpisov. Prav tako bodo v bližini križišč izvajali meritve hitrosti, saj je dokazano, da večja hitrost zmanjšuje pretočnost prometa, posledično pa se poveča tudi onesnaženost in izpusti.

Policisti svetujejo, da občani mesta Murska Sobota uporabljajo javni prevoz, ali se v mesto jedro odpravijo peš ali s kolesom. Vozniki iz drugih krajev pa naj uporabljajo obvoznico ali drugo javne ceste na obrobju mesta.

Foto: arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.02.2022 ob 19:44 gost tt gost

      Pa kje živijo ti policisti, ki pri minus temperaturah ljudi silijo na kolesa, oni pa sedijo v segretih vozilih in od tam delijo svoje pametne nasvete, potem pa jih minister imenuje l.......

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.02.2022 ob 15:00 Tutakaman gost

      Kolesarov NI ka je zima. Naj Slovensko ul. Gor odprejo kot je bila pred renovacijo pa de promet steko,pa Lendavsk ul. semaforje ukinit pa narediti krožišče. To ve vsak ne le policaj....

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.