https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Vlada določila nove izjeme od karantene po tveganem stiku

3.2.2022  

Vlada Republike Slovenije se je danes sestala na 113. redni seji, kjer je med drugim določila nove izjeme od napotitve karanteno po visoko tveganem stiku in sprejela, da je dokazovanje prebolevnosti mogoče tudi z dokazilom o pozitivnem rezultatu hitrega antigenskega testa.

S spremembami in dopolnitvami Odloka o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19 izjema od napotitve v karanteno na domu velja tudi za zaposlene v kritični infrastrukturi (sektor energetike, sektor prometa, sektor prehrane, sektor preskrbe s pitno vodo, sektor zdravstva, sektor financ, sektor varovanja okolja ter sektor informacijsko-komunikacijskih omrežij in sistemov), Policiji in dejavnosti obrambe.

Kot izjeme od karantene na domu se dodaja tudi vse osebe, ki so zaposlene ali delo opravljajo na drugi pravni podlagi v sektorjih kritične infrastrukture, Policiji ali dejavnosti obrambe, pod pogojem, da v obdobju sedmih dni od visoko tveganega stika s povzročiteljem COVID-19 vsakodnevno opravijo presejalno testiranje s hitrim antigenskim testom ali testom HAG za samotestiranje na SARS-CoV-2 (v nadaljnjem besedilu: test HAG za samotestiranje) na delovnem mestu in uporabljajo zaščitno masko tipa FFP2.

Omogoča se tudi dokazovanje prebolevnosti tudi z dokazilom o pozitivnem rezultatu hitrega antigenskega testa, kar je posledica spremenjenega protokola testiranja na virus SARS-CoV-2 kot odzivu na lastnosti različice omikron.

V odloku je po novem tudi določilo, da mora za izjemo od karantene od pozitivnega rezultata testa PCR ali testa HAG miniti manj kot 45 dni. Pri izjemi prebolevnikov, ki so tudi cepljeni, pa se pri dokazovanju prebolevnosti poleg testa PCR določi tudi možnost dokazovanja s testom HAG.

Foto: Kabinet predsednika vlade

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.02.2022 ob 17:55 gost

      Ges mislim da bi mogla komplet vlada in vsi ki jo podpirajo v karanteno za vse večne čase.

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.02.2022 ob 22:13 Gladys Stone gost

        Katru mēnesi viegli nopelna vairāk nekā 15 000 USD, veicot ļoti vienkāršu darbu mājās. Pagājušajā mēnesī es saņēmu USD 16834 no šī tiešsaistes darba, tikai darot to nepilnu darba laiku tikai 2 stundas dienā... Atvērt šo vietni, lai iegūtu pilnu informāciju......𝐖𝐰𝐰.𝐥𝐢𝐯𝐞𝐣𝐨𝐛𝟐𝟒𝟕.𝐜𝐨𝐦

        0 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.02.2022 ob 18:25 gost

      ( ges) tou si tij---budalo karantena je za tebe premalo!!!!! v zemljo te vabi pamet !

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.02.2022 ob 18:39 gost

      KOMENTATOR OB 18.25 URI POJDI PRED OGLEDALO PA BOŠ VIDEL NAJVEČJEGA IDIOTA, DEBILA------TO JE RESNICA.TI IN TVOJA VLADA STA IDIOTA, DEBILA, KI LAŽE IN ZADOLŽUJE DRŽAVO ZA NEKAJ DESET MILIJARD EUR---------------KDO BO TO VRAČAL?

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.02.2022 ob 19:37 10.marec gost

      Ti že ne. Imaš premalo ....

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.02.2022 ob 21:00 gost

      Vlada spet razmišlja kako bi si spet poslala pisma z grozilno vsebino.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.02.2022 ob 6:10 Kanal gost

      Kje je zdai stroka?Ali se res mora delati taka razlika med ljudstvom zalostno potem pa se sprasujejo zakaj tako nezaupanje v pravni drzavi bi vse te ljudi zaprli prinas pa pac uzivajo ko se sami neveno kaj delajo so kot izgubljeni v vesolju.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.