https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Čakš Jager: Vse bližje smo boljšemu scenariju

4.2.2022  

Na današnji novinarski konferenci je o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 spregovorila namestnica predstojnika Centra za nalezljive bolezni v NIJZ Nuška Čakš Jager.

"Pred nami so praznični dnevi. Opozarjamo, da te epidemije še ni popolnoma konec in se je treba vesti v skladu z ukrepi, ki ščitijo nas in vse ostale." Kot je povedala Čakš Jagrova, matematični modeli sicer kažejo, da se bližamo boljšemu scenariju, a da nihče ne ve, kako se bo virus še obnašal: "Če bi se obnašal kot zdaj, bi se lahko veselili, a zavedati se moramo, da nas virus še vedno lahko preseneti. Z veseljem bi rekla, da smo preko vala, a bom zadržana in bom rekla, da spoštujem ta virus, ki nam je pripravil že zelo veliko presenečenj." 

Negativen trend zaznava vedno več držav, in sicer Italija, Španija, Irska in Belgija. Polno cepljenih v EU nad 18 let je blizu 82 odstotkov, pri čemer je razmak med posameznimi državami zelo velik.

Število okužb med starejšimi se povečuje, zato je pričakovano tudi povečano število hospitalizacij s časovnim zamikom. Trenutno je v EU izjemno hiter prenos okužb, velik pritisk na zdravstveni sistem in celotna manjša funkcionalnost družbe.

Pri omikronu je zaznanih manj težjih oblik bolezni in manj hospitalizaciji. Študije kažejo, da je cepljenje vendarle zaščita pred hujšim potekom bolezni, pri čemer je predvsem pomemben poživitveni odmerek.

Ne čakajte na obvestila in nasvete. Vsak, ki izve, da je okužen, lahko obvesti vse svoje kontakte, s katerimi je bil v času kužnosti. To pa je dva dni pred pojavom simptomov oz. pred potrjeno okužbo pri asimptomatskih.

V prejšnjem valu, ko še ni bilo cepiva, je bil delež smrti med oskrbovanci v domovih zelo velik. Zanimivo je, kaj se dogaja v domovih starejših občanov. Tam beležimo precejšnje število okužb, ki pa so predvsem asimptomatske. Cepljenje je tako dobrobit za naše starostnike.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.02.2022 ob 11:48 gost

      Kaj niso ti plačanci še pred enim mesecem lajali kakšna jkatastrofa nas čaka in kako polne bodo bolnišnice??????????????

      12 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.02.2022 ob 12:19 gost

        Ti nikoli nisi imel pameti. Preberi si izjave metadonskega zdravnika direktorja NIJZa pred mesecem dni kakšen črn scenarj je napovedoval. Nimaš toliko pameti kot deževnik. MARŠ OPRANOGLAVEC.

        12 17 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.02.2022 ob 12:28 gost

      odjebi majmune 12.19

      15 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.02.2022 ob 13:58 gost

        KAJ SI TI ŽELIŠ TAKŠEN SCENARIJ? HVALA BOGU ;DA DO TEGA NI PRIŠLO!!! SLOŽNI SLOVENCI SE TEGA VESELIMO!!!!!! ZA TEBE PA TEGA, NE MOREM REČI!!!!! 12.19

        13 8 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.02.2022 ob 13:19 gost

      Čakam komentar Karla Kozica in njegove mokre sanje z obveznim cepljenjem. V državi prehlad, angine, gripe kot vsako zimo, on bi pa vse prebivalce od dojenčkov do starostnikov pocepil s cepivi, ki proti prehladom ne pomagajo. Aja, fašistični Avstrijc imajo namen to uvesti, pa bi on tudi.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.02.2022 ob 18:07 gost

      SMRAD lejva izobčena !!!!!

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.02.2022 ob 18:20 gost

      Smrad si tij debil pederski desni cucek hlapec.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.02.2022 ob 19:42 gost gost

      TI OB 18.O7 si pa rejsan budalo. Ka še to ne veš? Aja tvoji možgani so premali, če jih sploh kaj maš. Pitaj pokvarjenoga tviteraša, kak je s ten. On de odločal namesto tebe, zna, ka nemaš možganov. Debil od debila, še tisti so pametnejši. Svašta p. rodi.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      04.02.2022 ob 20:08 gost

      NO PAMETNJAKOVIČI POGLEJTE VARNOSTNE UKREPE NA OLIMPIJSKIH IGRAH V PEKINGU, PA SE NIŠCE NE BUNI, DA BI BILO VSAJ PRIBLIŽNO TAK TUDI PRI NAS.

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.02.2022 ob 8:38 gost

        Pokvarjenec kateremu so vzor najstrožji ukrepi. Kaj, če bi8 ti vzor bili Švedi, ki so imeli in imajo najmilejše ukrepe in imajo boljše rezultate kot pokvarjeni Nemci, Avstrijci, Slovenci?

        3 4 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      04.02.2022 ob 22:02 Nenad gost

      Res je ti ukrepi na olimpijskih igrah nam lahko nekaj povejo.da virus ni hec......nasi pristojni pa vidijo luc zkozi tunel....grozno....to vidijo ljudje ko umirajo in zapuscajo zemljsko zivljenje... zastojn bodo dodatki in njihovi bombonci ....ko je virusa v telesu prevec ljudje zbolevajo ....to ciklicno zbolevanje in ponavadi pri istih ljudi zna bit problematicno.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      06.02.2022 ob 13:54 lopata gost

      preverite malo podatke med državami, ki so "visoko precepljene"... vse imajo podobno epidemiološkko sliko... več okuženih, kot pa v prvih treh valih skupaj... in kdo je sedaj kriv? necepljeni, ki jih skoraj ni? cepiva pomagajo ja... pri prenašanju okužb na ostale :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.