https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Expano in Soboško jezero v lanskem letu obiskalo največ obiskovalcev doslej

14.02.2022 ob 6:00  

Razvojni center Murska Sobota že skoraj tri leta upravlja z Regijskim promocijskim centrom Expano. V tem obdobju so bili deležni pozitivnih odzivov čez 53 tisoč obiskovalcev, ki so vstopili v interaktivni doživljajski park, prejeli priznanje Sejalec 2020, posebno nagrado Turistične zveze Slovenije in se uspešno spopadali z izzivi epidemije.


V interaktivni doživljajski park Expano v letu 2021 vstopilo čez 20.700 obiskovalcev

V letu 2021 je samo v interaktivni doživljajski park, ob upoštevanju vseh priporočil za varen obisk, vstopilo 20.702 obiskovalcev, kar je največ v enem letu doslej. Zaradi okoliščin, ki so jih narekovali ukrepi ob epidemiji, je večina obiskovalcev bilo Slovencev. Tujci, ki so jih obiskali, pa so bili Avstrijci, Nemci, Italijani, Madžari, Francozi, Čehi, Nizozemci, Švicarji in Litvanci.

Regijski promocijski center Expano je sicer v času svojega delovanja v interaktivnem doživljajskem parku sprejel že čez 53.000 obiskovalcev, ki so s pomočjo sodobnih tehnologij spoznavali Pomurje iz novih zornih kotov, se zabavali in pridobili nove informacije ter dejstva o regiji in ponudbi v njej. V 33 mescih delovanja je Expano od odprtja moral kar dvakrat zapreti vrata zavoljo epidemije. Skupno za kar 8 mesecev, ki predstavljajo skoraj četrtino časa celotnega poslovanja. Kljub izzivom, s katerimi smo se srečali vsi v turizmu, so zelo zadovoljni z obiskom v lanskem letu.

Na destinaciji Soboško jezero v letu 2021 okrog 80.000 obiskovalcev

Nova turistična destinacija z vsemi aktivnostmi pridobiva na prepoznavnosti in jo je v letu 2021 po ocenah obiskalo okrog 80.00 obiskovalcev, ki so se udeležili 34 različnih dogodkov in organiziranih srečanj ob jezeru in v Expanu. V poletnih mescih so obiskovalcem že drugo sezono bili na voljo brezplačni ležalniki in senčniki. Prav tako je že drugo leto zapored na destinaciji jezera poskrbljeno za reševalno službo s prisotnostjo reševalca iz vode, čeprav je jezero brez statusa kopalnih voda in je kopanje na lastno odgovornost.

Delajo odgovorno in prizadevno, njihovo delo je opaženo

Za svoje delo in rezultate so poleg pohval prejeli tudi različne nagrade in priznanja, ki jih navdihujejo za nadaljnje aktivnosti na področju razvoja destinacije in novih produktov. V letu 2021 so prejeli posebno priznanje Turistične zveze Slovenije v akciji Moja dežela – lepa in gostoljubna.

Leto pred tem so prejeli prestižno priznanje SEJALEC 2020 za najbolj ustvarjalne in inovativne dosežke v slovenskem turizmu, ki ga podeljuje Slovenska turistična organizacija. Tekom leta so vpeljevali standarde trajnostnega okoljskega poslovanja in konec leta tudi vložili vlogo za pridobitev certifikata Zeleni ključ, s čimer bodo še dodatno prispevali k okoljskemu ozaveščanju tako med zaposlenimi kot med obiskovalci.

Nadgrajujejo in bogatijo svoje delovanje

Njihovo poslanstvo je poleg tega, da obiskovalcem od blizu in daleč približujejo izvirnost Pomurja in edinstvenost njegovih doživetij, usmerjeno tudi v ustvarjanje turistične skupnosti ter razvoj novih in inovativnih turističnih produktov visoke kakovosti. Z aktivnostmi sledijo svojemu poslanstvu ter se povezujejo s ponudniki turističnih storitev in produktov v regiji, kjer ustvarjajo nove skupne produkte in doživetja.

Vsebine v regijskem promocijskem centru so dopolnili in obogatili z novo storitvijo  »Panotriper«. To je načrtovalec popotovanja in raziskovanja regije, ki obiskovalcem olajša odločitev kaj vse videti in doživeti v Pomurju glede na njihove interese in preference, mobilnost, čas in denar ter vremenske danosti. Z njim želijo turiste razpršiti po regiji in jim ponuditi edinstvena doživetja z vrhunskimi uporabniškimi izkušnjami.

Vir: Mestna občina Murska Sobota

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.02.2022 ob 7:59 gost

      Gdo si pa lahko privošči obisk tega umetnega sranja domačini že ne. Kajti to ja samo za elito dosegljivo. Pa tudi če že pridejo domačini jih že gledajo postrani češ da nebo prostora za tiste z bolj napolnjenimi denarnicami.

      14 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.02.2022 ob 9:04 gost

        7:50 Zakaj na ta portal ,če te ne zanima! Pusti drugim .da pišejo na to temo . Očitno nisi Pomurec po zapisu .

        10 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.02.2022 ob 9:36 AAAAAAAAAAAAAAAAAA gost

        Ne filozofejraj tij si nemreš privouščiti pa te tou bolij. Nigdar si nej tan biu pa najbole znaš.

        9 11 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.02.2022 ob 8:58 ana gost

      Veš ! Največjo sranje si ti ,da se izražaš kot najstnik ,pa še ta ima bolj kulturen odnos .

      9 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.02.2022 ob 10:31 mali mali gost

      San mogo poglednosti na kalendar, ka san mislo ka je 1.april, da san vido to novico.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.02.2022 ob 15:01 AAAAAAAAAAAAA gost

        mali mali drugič pa malo pogledni na parkirišče Expanoja kero je konec kedna totalno puno.

        5 3 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.02.2022 ob 12:23 gost

      Bravo za prvi komentar zelo dobro si napisal. Točno tako se dogaja.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.02.2022 ob 16:48 Tine gost

      Od kdaj pa ima Ms jezero?

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.02.2022 ob 17:26 gost gost

      MS je imelo vedno jezero, tak je bilo poimenovano od pamtiveka. Vij, keri ste pa nej sobočanci pa se ne spuščajte v debate, kerim niste kos. Brigajte se za svoje vikojebine in tan šinfajte. Nej van trbej oditi v Soboto, pa ste le cele dneve tu, od dosade doma.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.02.2022 ob 18:27 gost

      Od naveke vekov je to bila samo vekša kamešnica ali dahau kak smo gučali ka se je vedno nekaj kadilo , no tudi dan danes se to dogaja, drugo pa tisoči in tisoči obiskovalcev , ka pa te ne napišete kakšni so finančni učinki teh tisočev obiskovalcev , aja nega jih nej , pa glavno ka se čofota v kamešnici , bomo že vsi pokrivali minus.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      14.02.2022 ob 18:33 expanzija gost

      Se zaradi nefinanceranja Expanoja menjavle direktora Pomurskih lekarn?

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.