https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

MLADI

Bodoči dijaki in študenti danes in jutri na virtualne informativne dneve

11.2.2022  

Informativni dnevi na srednjih, višjih in visokih šolah ter dijaških in študentskih domovih bodo zaradi epidemioloških razmer tudi tokrat potekali v spletni obliki.

Učenci in dijaki bodo tako namesto obiska šol in fakultet informacije za lažjo odločitev o nadaljnjem šolanju pridobivali kar doma preko spletnih platform, vsem izobraževalnim ustanovam pa bo na voljo tudi portal Virtualni informativni dnevi. Za bruce je sicer na voljo 19.541 mest, za dijake 25.198.

Večina srednjih šol se bo virtualno predstavila danes ob 9. in 15. uri, v soboto pa ob 9. uri. Bodoči dijaki se bodo lahko podrobno seznanili s programi, šolo in možnostmi nadaljnjega šolanja, omogočen jim bo tudi pogovor v živo preko Zooma.

Devetošolcem največ informacij na enem mestu zagotavlja tudi lani ustanovljen portal Slovenske srednje šole. Zbrane informacije in povezave do spletnih strani vseh srednjih šol in dijaških domov ponuja še portal ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Večina fakultet in višjih šol bo s spletnimi predstavitvami danes ob 10. in 15. uri ter v soboto ob 10. uri nagovarjala srednješolce oziroma bodoče študente. Ker pa bodo ponekod dnevi potekali ob različnih urah, ljubljanska univerza svetuje, naj mladi predhodno preverijo na želenih fakultetah, ob kateri uri so.

Zaradi epidemioloških ukrepov tudi odprtih vrat študentskih domov ne bo. Namesto tega bodo vsem tistim, ki jih zanima bivanje v študentskih domovih, omogočili virtualen ogled domov in klepet s študenti.

Na mariborski univerzi bo to v soboto ob 13.30, na primorski oba dneva ob 9. uri, v Ljubljani pa bo to danes ob 8.30 in 13. uri ter v soboto ob 12. uri omogočil zavod Študentski dom Ljubljana, poroča STA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.