https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Nekatere zgradbe v Pomurju bodo danes osvetljene z zlato barvo

15.02.2022 ob 14:00  

Danes, 15. februarja, obeležujemo mednarodni dan boja proti otroškemu raku. Gre za svetovno kampanjo, ki ozavešča o raku v otroštvu in mladosti. Na pobudo društva Junaki 3. nadstropja bodo v znak podpore pri ozaveščanju o raku pri otrocih danes objekte po celi Sloveniji osvetlili z zlato oz. rumeno barvo.

Društvo Junaki 3. nadstropja, ki so ga ustanovili starši otrok z rakom, danes organizira vseslovensko akcijo ozaveščanja o raku pri otrocih. K sodelovanju so povabili vse slovenske občine in ostale lastnike, da 15. 2. objekte po celi Sloveniji osvetlijo z zlato oz. rumeno barvo in tako izkažejo podporo Junakom in Junakinjam - kot poimenujejo otroke z rakom.

Na povabilo so se odzvali tudi v pomurskih občinah. V soboški občini bodo z zlato barvo obsijali soboški grad. V Lendavi bo obsijana mestna hiša. Občina Kuzma je pripravila osvetlitev objekta občinske stavbe, stavbi pa so nadeli  tudi veliko zlato pentljo.

Foto: Občina Kuzma

Zlata pentlja je simbol boja proti otroškemu raku. Predstavlja plamen upanja in čistost otroških src. Simbolizira boj z rakom. Zlato mora skozi ogenj, da postane močnejše in trpežnejše. Takšna je tudi pot Junakov – otrok z rakom. Po vseh težavah in bolečinah, ki jih izkusijo, so močnejši in pogumnejši. Zato jih imenujemo Junaki z veliko začetnico.

Društvo Junaki 3. nadstropja poziva, da si danes pripnemo zlato pentljo in tako izkažemo podporo otrokom in mladostnikom, ki se pogumno spopadajo z rakom; vsem, ki so premagali otroškega raka; družinam, ki pogumno živijo naprej, čeprav so zaradi raka izgubile otroka in zdravnikom; zdravstvenemu osebju ter prostovoljcem, ki svoj poklic in čas namenjajo otroškemu raku.

Mednarodni dan boja proti otroškemu raku je leta 2002 ustanovila mednarodna organizacija International Childhood Cancer Day, ki se zavzema za napredno zdravljenje in oskrbo ter spodbuja k večjemu razumevanju težav, s katerimi se srečujejo družine otrok in mladostnikov v času zdravljenja ter po zdravljenju.

Za rakom letno zboli približno 80 otrok in mladostnikov. Ozdravljivost je 80-odstotna, mnogi pa bitko s to kruto boleznijo žal izgubijo. Otroci in mladostniki, ki so trenutno v fazi zdravljenja, kot tudi tisti, ki so bolezen uspešno premagali, si predvsem želijo, da bi bili med vrstniki sprejeti. Žal je rak pri otrocih še vedno pogosto tabu tema. Mnogi vrstniki Junakov posledično nimajo dovolj informacij o tej bolezni in se zato gologlavih Junakov izogibajo ali pa se jih celo bojijo. Zato je problematika o sprejemanju med vrstniki letos še posebej izpostavljena.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.