https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Expano pridobil certifikat Zeleni ključ

17.02.2022 ob 6:05  

Regijski promocijski center Expano je pred kratkim prejel certifikat Zeleni ključ za turistične atrakcije.

 

Spomnimo, da je zgodba paviljona že od začetka povezana z okoljem, saj gre za leseno stavbo, ki je bila po končani svetovni razstavi v Milanu ponovno postavljena v Murski Soboti. Recikliranje objekta pa ni edina zelena nit povezana z Expanom, ampak se tesno navezuje tudi na neposredno okolico, ki je bila revitalizirana in je sedaj namenjena za rekreacijo in sproščanje domačinov in obiskovalcev nove destinacije. Okolju prijazno in odgovorno poslovanje je tako samo nadaljevanje zelene zgodbe.

Certifikat Zeleni ključ je eden izmed petih programov Mednarodne fundacije za okoljsko vzgojo FEE ter vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji. Za pridobitev tega okoljskega certifikata je potrebno ne le izpolnjevati stroge kriterije in vzdrževati visoke okoljske standarde, temveč se tudi zavezati, da bo vsako prihodnje leto v poslovanje vpeljanih še več trajnostnih ukrepov. Cilji programa Zeleni ključ so tako povečati uporabo okolju prijaznih in trajnostnih načinov poslovanja ter posledično zmanjšati skupno rabo virov, dvigniti zavedanje in spremeniti vzorce obnašanja vseh deležnikov v turističnih obratih in turistični industriji nasploh.

Ob namestitvi znaka je dr. Aleksander Jevšek, župan Mestne očine Murska Sobota dejal, da se je »želja po tem, da Regijski promocijski center Expano, kot privlačna turistična destinacija v regiji, v svoje delovanje vpeljuje trajnostne in okoljske prakse, porodila ob samem začetku projekta »Vrata v Pomurje«. Zeleno nit trajnostnega razvoja smo s tem vpeljali v suburbana in ruralna območja, kjer je takih trajnostnih idej, priložnosti in izzivov še veliko. Pridobljen certifikat v Expanu je eden izmed primerov dobre prakse, s katerim želimo v Mestni občini Murska Sobota spodbuditi soustvarjalce turistične ponudbe k uvajanju okolju prijaznih načinov delovanja, da bomo lahko s ponosom govorili o zeleni ter okolju, prebivalcem in turistom prijazni regiji. «

Helga Lukač, vodja Regijskega promocijskega centra je ob tem še dodala, da »pridobitev certifikata pomeni priznanje, da je RPC Expano na dobri poti trajnostnega delovanja ter je odlična popotnica za priključitev k Zeleni shemi slovenskega turizma, v katero se je vključila tudi Mestna občina Murska Sobota kot zelena destinacija, in ki združuje vsa prizadevanja za trajnostni razvoj turizma v Sloveniji.«

Foto: Fb Aleksander Jevšek

Vir: MOMS

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.02.2022 ob 7:34 Mnenje gost

      Mene zanima kaj ta cetifikat prinasa dodatne vrednosti? Po moje le, da se nekaj pise in eni, ki prodajajo meglo zelo dobro zasluzijo. Kaj pa menite vi? Pricakujem vase mnenje, ni se potrebno strinjati.

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.02.2022 ob 8:06 gost

        Se strinjam s tabo. Čedalje je več ljudi, ki zaradi nepomembnega papirja na veliko služijo. Sramota države.

        11 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.02.2022 ob 10:54 AAAAAAAAAAAAA gost

        Sakši certifikat je dodana vrednost, tou je glij tak kak na primer, da kuhar dobij nagrado ma včasi vejkšo vrejdnost pred ten ga pa nišče nej pozno.

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.02.2022 ob 18:18 AAAAAAAAAAAAA gost

        Malo pomislite kada je što znau za Ano Roš pred ten kak je osvojila nagrade za kuharske dosežke nišče nikdar. Sakšo priznanje prnesej pozitivno stvar.

        0 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.02.2022 ob 7:59 gost

      Od kdaj pa komunisti in levičarji vejo kaj je dodana vrednost, tega pri njih ni, je pa DODAJ MALO MENI VKREJ.

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.02.2022 ob 8:04 gost

        Se strinjam s tabo, če si mislil največjega komunista Ivana Janeza Janšo in vse ostale komuniste v stranki SDS. Tam jih je največ.

        7 5 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.02.2022 ob 8:29 gost

      Stranka SDS ima več komunistov v gnezdu kot je komunistov v severni Koreji. Kajti tam so vsi komunisti.

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.02.2022 ob 9:14 gost

      Doktor pendrek si pripisuje zasluge alo

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.02.2022 ob 10:56 AAAAAAAAAAAAA gost

        Gost 9:14 da se je šlo za stroške Expanoja pa takšne stvarij si župaan šinfo, zdaj pa ka je pozitivna stvar pa ga pa šinfaš. Priznaj ka je župan nej v tvoji stranki pa te tou bolij.

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.