https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-TURE

Krokodilja tržnica v Etiopiji

13.10.2011  

Nacionalni park Nechisar se razprostira na 514 km2 na jugu Etiopije in je prava atrakcija za obiskovalce. Na dvoje ga presekata jezeri Chamo in Abaya. Kljub temu, da ima Etiopija nacionalne parke, kjer živalske vrste niso tako raznolike kot v drugih delih Afrike, je Neschisar prava paša za oči, predvsem zaradi krokodilov. Če želite prenočiti v nacionalnem parku, je edina možnost kamp.

Rubrika POM-TURE je na Pomurec.com na sporedu vsak drugi četrtek, v njej pa predstavljamo popotniške utrinke in zgodbe iz celega sveta.

Ob dovolilnici je priporočljivo najeti tudi varnostnika, ki je oborožen. Največjo nevarnost predstavljajo živali, ki se znotraj nacionalnega parka prosto gibljejo. Razen številnih zvokov, predvsem opic, kakšne večje nevarnosti nisem opazil. V parku se odpravite na raziskovanje peš in ste tako res blizu živalim. Ogromno je predvsem zeber in antilop. Po jezeru se do krokodilje tržnice odpravite s sila majhnim čolnom, dvomljive kvalitete. Ko zazrete pred sabo na stotine krokodilov, ki tehtajo tudi do 600 kg, se začnete zavedati, da kvaliteta in velikost čolna ni najbolj primerna. Domačini lovijo ribe z nizkimi lesenimi čolni, kar lahko vidite tudi na spodnjih fotografijah. S čolnom se približate krokodilom na vsega nekaj metrov, kjer dodobra začutite kdo je kralj jezera. 

 

 

 

 

 



 

 

 


 

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

PRIPOROČAMO:

VSE POM-TURE NA POMUREC.COM

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.