https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Terme Lendava bodo letos končno zaživele

19.02.2022 ob 13:00  

Terme Lendava, ki jih je madžarski državni sklad Comitatus Energia od Save Turizma kupil konec leta 2019 in so že več kot leto dni zaprte, bodo s prenovljenimi zgradbami in novimi storitvami v letošnji sezoni pričakale tisoče slovenskih in tujih gostov. 

Čeprav hotel Lipa in pripadajoči bazenski kompleks, zanju je bilo odštetih devet milijonov evrov, obnavljajo že dobro leto in zunanja podoba tega ne kaže, prvo etapo obnove končujejo s ciljem, da bi hotel s toplicami postal eden od ponosov Pomurja in bi pomembno prispeval k uspehu slovenskega turizma.

O podrobnostih direktor toplic Daniel Kovacs še ne želi govoriti, zato tudi predvideni datum odprtja za zdaj ni znan, prav tako tudi ne vrednost naložbe. Povedal je le, da so z manjšo izjemo vsi zaposleni na začasnem čakanju na delo, pri čemer dobivajo 100-odstotno nadomestilo plače, čeprav delovna zakonodaja nalaga samo 80-odstotno, poroča STA.

Dodatno bodo zaposlovali

Zaposliti nameravajo še dodatnih 15 delavcev in ob preizkušeni ekipi 64 zaposlenih iz lokalnega okolja bodo odprli novo poglavje v življenju hotela," pravi Kovacs. Navedel je tudi, da so imeli pri obnovi težave zaradi prejšnjih izvajalcev, zaradi epidemije covida-19 in večdesetletne odsotnosti vlaganj.

Zaskrbljeni v Sindikatu delavcev gostinstva in turizma

Nad razvojem dogodkov pa so zaskrbljeni v Sindikatu delavcev gostinstva in turizma Slovenije, ker obnova traja že več kot leto dni in delavci čakajo, pa tudi z vodstvom se še niso uspeli sestati, tako da ne vedo nič o načrtih. Z direktorjem Kovacsem se je medtem sestal in pogovarjal o načrtih, ki da so dobro zastavljeni, župan lendavske občine Janez Magyar.

V ponudbo želijo vključiti lokalne pridelovalce in ponudnike

Direktor je pripravljen na sodelovanje z občino na različnih področjih, v podjetju jih zanima tudi lokalna ponudba, da bi v hotelsko ponudbo vključili lokalne pridelovalce in ponudnike vin, sadja, zelenjave in drugih pridelkov. "Pogovarjali smo se tudi o njihovih novih naložbah, med katerimi so rastlinjaki, kjer bodo sami pridelovali zelenjavo, kar bo pomembno za goste. Govorila pa sva tudi o sodelovanju v športu, turizmu in kulturi, tudi obveščanju o kulturnih dogodkih," dodaja Magyar.

Med drugim je sogovorniku predlagal, da gostom ponudijo spust po žični drči z Vinariuma ter obisk čokoladnice, muzeja meščanstva, tiskarstva in dežnikarstva, pa stolpa Vinarium. "Vsekakor so nam pri vsem najpomembnejše nove zaposlitve naših občanov, mladim v občini pa bomo ponudili brezplačne vstopnice za kopanje," je še dodal Magyar.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.02.2022 ob 13:32 gost

      Same laži, se vidi čigav portal je to.

      35 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.02.2022 ob 13:33 neolikanci gost

      Sindikat je zaskrbljen, ker delavce niso vrgli na cesto in ker na čakanju dobivajo 100% plačo namesto 80%, ali zakaj? Po moje pa bi morali pohvaliti delodajalca. Neolikanci.

      25 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.02.2022 ob 13:36 gost

      Prvi gost bo Joužek Horvat in Janez Janša. Ondva prodajata Prekmurje Madžarom. Zato imata prosi vstop v kopališče.

      48 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.02.2022 ob 15:42 963 gost

        Ja, res je. Pred očmi celotne slovenske javnosti Janez Janša in Jože Horvat prodajata oz. bolje - podarjata slovensko premoženje, ki smo ga še za časa socialistične Jugoslavije s svojimi žulji zgradili državljani, svojemu zavezniku Orbanu in s tem rešujeta svoj dolg do njega. Sramota.

        32 15 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.02.2022 ob 17:25 Prekmurec gost

        Ja, seveda! Pred njima pa bo prišel vse pregledat g. CERAR. Zdaj se boš verjetno spraševal zakaj. On, in njegova vlada je gledala prodajo Term Lendava tem lastnikom. Zakaj je že kriv Janša? In Horvat?

        18 19 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.02.2022 ob 15:04 gost

      Se novinarji sploh zavedate kakšne neumnosti pišete? Kakšen ponos SLOVENSKEGA TURIZMA, če je hotel z okolico v madžarski lasti???? Če bo uspeh, bo to uspeh madžarskega turizma!!!!!!!

      30 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.02.2022 ob 15:38 963 gost

      Sedaj pod pritiski javnosti kao, da bodo odpirali hotel, čeprav je še vse skupaj neka navadna podrtija. Hočejo povedati, kako dobri lastniki so Mađari. dajte dajte, manipulatorji SDS-ovski, kdo vam pa sploh še kaj verjame.

      28 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.02.2022 ob 15:45 gost

      Ta hotel še odpre gospodovega leta 2090. Nič prej nič pozneje. Takrat bodo Prekmurci že tudi vsi govorili madzarjorsak. Sepravi,,,, tešik,,, prosim.

      18 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.02.2022 ob 16:09 HALO KOMENTATORJI gost

      ŠTO JE ŽE ODAL HOTEL LIPA V LENDAVI ? SEVEDA LEVIČARJI IN KOMUNISTI, BOKIBOGME MATE ZELO KRATKO PAMET. IN TO TI KI ZGANJAJO ZDAJ TAK CIRKUS, DA BI DRŽAVA KUPILA NAZAJ KAR SO ONI PRODALI. MORAŠ BITI TOTETALNO ZMEŠANI, DA KUPUJEŠ TISTO KAR SI PRODAL NAZAJ IN TO DRAŽJE KOT SI PRODAL IN Z VEČ DOLGA. Tovariši pročitali smo vas, gre samo za to DA BOSTE LAHKO ŠE ENKRAT KRADLI IN NIČ DRUGEGA, ker če je v tujih rokah potem se vam je tovariši samopostrežna pipica dol zaprla HAHAHAHAHAH

      22 27 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      19.02.2022 ob 16:14 963 gost

      Prvič, ne deri se. Drugič, razlika je, če moraš prodajati državno premoženje, ker te v to silijo neke zaveze Evropi ali pa prodaš državno premoženje, ker s tem rešuješ dolg nekemu Orbanu.

      30 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      19.02.2022 ob 16:28 lendavčan gost

      Izdajalci države.

      27 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      19.02.2022 ob 17:18 Magyar Bacsi gost

      Trak bo prerezal Orban Bacsi. Joužek - Yusuf doma v banji trenira hrbtno plavanje.

      20 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.02.2022 ob 17:21 Čergoli gost

        Vaterpolist pa trenira vaterpolo. Bo odigrana mednarodna tekma med Slovenijo in Madžarsko ampak Madžari so velesila mi pa niko i ništa kot na marsikaterem področju.

        10 10 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      19.02.2022 ob 17:57 gost gost

      Kdaj je pa še vogrin bil dober gospodar? Prej nikši, zabiteži glupi pač. Ja, dolg je pa treba vrniti, diktator od tam prek ne pozablja na peneze štere je dal čelavomi. Tak rad ga pa vseeno nema. VSE SE VRAČA, VSE SE PLAČA, SVAKI STARI DUG. Ta hotel v Lendavi je pa zapećateni za vse večne čase. Če de po zgledu hotelov na vogrskon ,te je to beda. In tak tudi bo. Nihče jin več nede ta šol, razen čelavoga pa njegovoga pomočnika , Horvateka, šteri se je nekda tožo nad vogre, kak vse k sebi kopajo, zdaj pa to podpira. In takši bi radi še sedeli v DZ. Upajmo, da nikdar več. Te pa naj brodi doma, pa se po glavi kuče, ka je napravo svojomi prekmurskomi narodi. SRAMOTO.

      19 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.02.2022 ob 12:08 gost

        Ne žali Madžare in nikogar na nacionalni osnovi. Glupi zabitež je bil tvoj puklasti oča, ki te je spočel v štali in tvoja mati vlačuga.

        11 3 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      19.02.2022 ob 18:31 blabla gost

      bla bla bla in bla. nič od tega ne bo tako

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      19.02.2022 ob 21:50 gost

      Sava ni vlagala 10 let nič v pomurske hotele. Delavci so ves čas na minimalni plači. Ves profit se je odlival v Ljubljano. Minimalno so se vzdrževali hoteli na Bledu in na Primorskem. Prleškemu podjetniku je bilo žal, da je kupil Banovce. Vse inštalacije je dobil dobesedno uničene, tudi objekt je bil in je še v katastrofalnem stanju, isto je bilo v Lipi v Lendavi in isto je v Moravskih toplicah. Vprašajte moravske delavce pa vam bodo povedali da komaj čakajo madžarskega kupca saj slabše kot je ne more biti. Namesto popravila poškodovanih zidnih ploščic so na poškodbe lepili fototapete, ker je to ceneje. In nekateri komentatorji se čudijo, zakaj Madžar še ni odprl hotela v Lendavi. Tudi njemu je verjetno žal da je tako uničeni hotel kupil. Še slišim kričanje kako je potrebno za delež Yorka v Sava hotelih izkoristiti predkupno pravico (država bi naj za 15 milijonov EUR dražje kupila nazaj hotele, ki jih je prodala in v katere ni bilo vloženo nič. Poleg tega je delež Yorka 43%, torej bo Madžar itak kot je bil York le manjšinski lastnik. Problem ni v madžarskem lastniku, ampak so spet zadaj na preži slovenski tajkuni, ki bi potem za pol cene pokupili preplačane Savine hotele, če pa jih kupi Madžar pa bodo morali, če bodo hoteli priti do večinskega deleža plačati realno ceno - "v tem grmu je tiči zajec".

      23 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.