https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Kustečeva in Rojko podpisala pogodbo o sofinanciranju izgradnje športne dvorane

16.02.2022 ob 16:15  

Na povabilo župana Občine Gornja Radgona Stanislava Rojka, je dr. Simona Kustec, ministrica za izobraževanje, znanost in šport, danes obiskala Osnovno šolo Gornja Radgona.

Župan Rojko in ministrica Kustečeva sta ob tem tudi slavnostno podpisala Pogodbo o sofinanciranju investicije izgradnje večnamenske športne dvorane ob Osnovni šoli Gornja Radgona.

Še pred tem si je ministrica ogledala dvorano v izgradnji in se podrobno seznanila z vsemi posebnostmi in veličino bodoče dvorane s spremljajočimi prostori. Obiskala je tudi učence in učenke v šoli, skupina učencev pa je zanjo pripravila prisrčen sprejem s kratkim kulturnim programom.

Z navedeno pogodbo se je Ministrstvo za izobraževanje, znanosti in šport zavezalo sofinancirati investicijo izgradnje VŠD ob OŠ Gornja Radgona, v znesku 1.192.988,12 EUR. Ministrica se je danes lahko prepričala, da bodo ta sredstva res prešla v prave roke, saj je bila nad videnim navdušena.

Župan se je ministrici zahvalil za vso pomoč države pri izgradnji dvorane, ki je izjemnega pomena za vse občane in občanke in predstavlja visoko dodano vrednost za občino Gornja Radgona.

Vir: Občina Gornja Radgona

Foto: Ministrstvo za izobraževanje in šport.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.02.2022 ob 17:40 gost gost

      ČESTITKE MINISTRICI PA ČEPRAV JI LEVAKI NAGAJAJO CELI MANDAT VLADA DELA SKRBI ZA ŠOLE PA ŽUPAN SE BRIGA ZA OBČINO NEKOČ PA NIČ KJE JE TISTI DENAR

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.02.2022 ob 18:21 telovadka gost

      Kaj nekoč? Največ dvoran v Sloveniji je bilo izgrajenih, ko je bil državni sekretar dr Janko Strel. Pa niso bili predvolilni bombončki. Sedaj pa so. Če ne verjamete, pobrskajte po zgodovini.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.02.2022 ob 18:44 gost gost

      HUTE NEJ PA DVORANE PAR KVADRATOV

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.