https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Vlada določila novo izjemo, kjer izpolnjevanje pogoja PCT ni potrebno

16.2.2022  

Vlada je danes na dopisni seji sprejela dopolnitev odloka o izpolnjevanju PCT pogoja volivcev pri oddaji podpore kandidatnih list

Sprememba Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 dopolnjuje odlok tako, da določa, da pogoja PCT ni treba izpolnjevati volivcem na upravni enoti pri oddaji podpore za kandidatne liste za volitve poslancev v Državni zbor Republike Slovenije.

Redne volitve poslank in poslancev v Državni zbor Republike Slovenije bodo potekale v nedeljo, 24. aprila 2022, roki za opravila, ki so potrebna za izvedbo volitev v državni zbor, pa so v skladu s tem začeli teči v ponedeljek, 14. februarja 2022.

Od tega dne dalje bodo volivci lahko, ob spoštovanju ukrepov za zajezitev širjenja virusa SARS-CoV-2, v upravnih enotah oddali podporo kandidatnim listam, ki jih bodo lahko oddali na predpisanih obrazcih v skladu z Zakonom o volitvah v državni zbor, ki elektronske oddaje podpor ne omogoča.

Volivkam in volivcem se za oddajo podpor ne bo treba naročiti za obisk upravne enote, glede na naravo tega opravila, ki je eno od volilnih opravil, pa je mogoče opravičiti izjemo, da se za to volilno opravilo na upravnih enotah izpolnjevanje pogoja PCT ne zahteva. Mora pa volivka oziroma volivec spoštovati vse druge zdravstvene ukrepe za omejevanje širjenja okužb, in sicer nošnja ustrezne obrazne maske, razkuževanje rok in upoštevanje razdalje.

Vlada je prav tako sprejela Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje ponovnih izbruhov in širjenja okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 v upravnih zadevahs katerim se podaljšujejo že uveljavljeni začasni ukrepi. Odlok začne veljati 19. februarja 2022 in velja tri mesece.

Z odlokom se podaljšujejo naslednji ukrepi: omeji se možnost vlaganja (pisnih in ustnih) vlog pri organih, razen vlog, ki jih po področnih (materialnih) zakonih ni mogoče vložiti drugače kot pri organu; vložniki, ki bodo vloge vlagali pri organih, se morajo predhodno naročiti; omogoči se vlaganje elektronskih vlog brez varnega elektronskega podpisa; organ lahko izključi javnost iz ustne obravnave tudi zaradi razlogov varovanja zdravja udeležencev; omeji se možnost pregledovanja dokumentov v prostorih organa; omogoči se opravljanje elektronske vročitve v elektronski predal, ki ni varen elektronski predal; omogoči se podaljšanje rokov za izdajo odločbe.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.02.2022 ob 19:56 gost

      Komu oni lahko odločijo kako in kaj. Mi se speremo na njihove ukrepe že 2 leti jih nejebemo. Zato se poseremo mij na vlado kera nas je zadolžila do 2090. Ta denar so pa razdelili med vsemi desnimi buziji njihovimi lobiji, tajkuni. Skratka pijavkami davkoplačevalskega denarja.

      26 30 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.02.2022 ob 20:52 lopata gost

      zanimivo... pct za volitve ni potrebno.. za ostale osnovne dejavnosti (trgovina, pošta, banka, prevozi) pa ja... kdo se tu dela norca? vem, da bodo počasi ukinili tudi to vse vendar se vseeno sprašujem zakaj ima volilna pravica prednost pred pravico do pošte, banke, trgovine itd... to bi morali kazensko odgovorjati da so sploh ta pct uvedli..

      27 22 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.02.2022 ob 5:33 soul hunter gost

      vahhhh..kak fajn v vrsti 😂😂😂😂stojijo.......original za zakopati

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.02.2022 ob 8:18 gost

      To pokvarjeno bonbonjero si naj vlada potisne v,,,, rit,,,,. Hlapci pa lahko poližejo njihovo smrdečo lažinivo,,, rit.

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.02.2022 ob 9:11 gost

        Kdaj se misliš spametovati z tvojimi neprimernimi besedami! Si svetovni idiot, idiot ,ki se mu lahko sam PAPEŽ V RIMU posmehuje za njegovo NOROST . 8.18

        5 4 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.02.2022 ob 14:11 AAAAAAAAAAAAA gost

      Trenutn onega niti enoga kandiddata oz stranke kerin bi ge dao podporo, zatou ka niti eden neje vrejden ama nika.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.02.2022 ob 17:26 gost

        Bolj ko spremljam politiko, bolj mi je všeč SDS. Vse druga je neko polovičarstvo, ne vejo kaj bi sami s sabo.

        8 2 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.02.2022 ob 18:10 gost gost

      Ti zadnji si rejsan betežen v glavi, ali pa samo provociraš. Kak ti je lejko po vsen sranji ,ka so delali oz. delal njen puklasti pokvarjenec ta stranka v redi. Aaj, IQ pač, pa izobrazba. Razmimo, ka so tudi takši na sveti. Vsaj eno stvar povej, štero je dobro napravo, pa mo vervali. Eni pa neščemo, ka se celi svet dela iz nas norca, koga mamo na vladi, Sramota.

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.