https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Vlada kljub napovedim o rahljanju epidemičnih ukrepov ni odločala

18.2.2022  

Vlada kljub nekaterim neuradnim napovedim včeraj ni odločala glede rahljanja epidemičnih ukrepov. Dopisna seja je bila sicer sklicana, a vlada na njej ni razpravljala o epidemičnih ukrepih.

Po poročanju N1 se je zapletlo zaradi zahtev gospodarskega ministra Zdravka Počivalška, ki si želi širšega rahljanja ukrepov, kot so ga v torek na posvetu na Brdu pri Kranju predlagali predstavniki zdravstva.

Počivalšek je v sredo v izjavi za medije namreč napovedal, da bo vladi predlagal podaljšanje obratovalnega časa gostinskih lokalov, ki lahko trenutno obratujejo do največ 22. ure, na polnoč. Prav tako bo predlagal ponovno odprtje nočnih klubov in diskotek ob upoštevanju pogoja preboleli, cepljeni, testirani (PCT) in ob opravljenem hitrem antigenskem testu na koronavirus, ki bi moral biti opravljen pred največ 12 urami.

Udeleženci posveta pa so vladi predlagali ukinitev pogoja PCT v bankah, poštah, upravnih enotah in trgovinah.

V gostinstvu so predstavniki zdravstva po besedah vodje strokovne skupine za covid-19 Mateje Logar predlagali ukinitev pogoja PCT na zunanjih površinah gostinskih lokalov, ob ohranitvi omejitve števila gostov na terasah oz. vrtovih. Ukinjanja pogoja PCT v notranjosti lokalov za zdaj ne predlagajo.

Kot je po posvetu pojasnil Mario Fafangel z Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), so epidemiologi predlagali ukinitev karanten ob tveganih stikih z okuženimi s koronavirusom. Prav tako predlagajo zaustavitev epidemiološkega iskanja in obveščanja tveganih stikov okuženih.

Minister za zdravje Janez Poklukar je po posvetu napovedal, da bi se lahko odrejanje karanten predvidoma končalo v petek. Ker vlada na današnji seji o tem ni odločala, se njegova napoved ne bo uresničila. Tako še ni povsem jasno, kdaj bo vlada odločala o rahljanju ukrepov in kdaj bodo spremembe stopile v veljavo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.02.2022 ob 7:45 gost

      DESNUHARJI ZDAJ VIDITE KAKO LAŽE VAŠ PASTIR IVAN JANEZ JANŠA. NA TWITERJU OVCAM OBLJUBLJAL VSE MOGOČE, STORIL POPOLNOMA NIČ. IN POTEM VI BEDAKI, KIŠETE, DA O UKREPIH ODLOČA ZDRAVSTVENA STROKA. ODLOČA EDINO EN SAM - PUKLASTI KAPLAR. CELO SOVENIJO JEBE NA SUHO IN OVCE TEMU PLOSKATE. SRAM VAS BILO.

      28 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.02.2022 ob 10:23 gost

        (72.letni ) Ne misliš nehati z tvojimi butastim floskulami .Pojdi na svež zrak ,saj bo večja korist kot, da sediš za računalnikom in pišeš takšne nagnusne zapise . Odločitev je pravilna !

        13 8 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.02.2022 ob 7:50 10.marec gost

      pa ka je budalo, vej pa bo, te boš pa modroval ka je čez nouč... malo se strpi ....

      2 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.02.2022 ob 7:59 gost

        ŠE DOLGO BOŠ NOSIL NAGOBČNIK IN ŠE DOLGO BO VELJAL NEUSTAVNI PCT POGOJ. SE TI SPOLH ZAVEDAŠ KAKŠNO ŠKODO JE JANŠA NAPRAVIL ŠESTLETNIM IN OSTALIM OTROKOM, KO JIM JE PRSILNO NABIL MASKO NA OBRAZ??????????????????

        21 13 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.02.2022 ob 8:13 Gfr gost

      Nega časa, poteka madzarizacija Prekmurja, ajde vsi na volitve.

      19 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.02.2022 ob 8:42 gost

      Gfr Tele eno dol se streli ,kak si nor.Še srečo imaš da norost ne boli.Revček prizadeti.

      4 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.02.2022 ob 8:43 gost

      Ja ajde vsi na volitve ,da se rešimo levuharjev.

      5 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.02.2022 ob 18:33 gost

      Pokrepajte vsi levuharji.Čim prej.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      18.02.2022 ob 19:12 gost gost

      Ka vuva zadnjiva, budale zabite, ite rit lizat pokvarjenomi puklastomi bedniki s šteroga se norca dela celi svet. On de talal nasvete voditeljem držav. Srmaštvo, še malo pa de leto za vse večne čase. Lejko je srečen, če de samo tak odneso svojo smrdljivo pokvarjeno tikev. Takše budale, ka to govno podpirate ste pa nej vredni ka sunce na vas sija. Zdaj, da de leto te zaprli gofle pa se skrili v mišje luknje. Te bote tudi tak galasni pa goflasti. Beda ena pokvarjena primitivna.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.